Zitec își consolidează serviciile de securitate cibernetică prin certificările CREST și Auditor de Securitate NIS

Zitec își consolidează serviciile de securitate cibernetică prin certificările CREST și Auditor de Securitate NIS

Zitec, lider pe piaţa de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală, a obținut certificările CREST și Auditor de Securitate NIS. Aceste standarde de testare riguroase și recunoscute internațional oferă companiilor garanția de care au nevoie în evaluarea și alegerea unui partener de consultanță în domeniul securității cibernetice.  

Cele două certificări reflectă angajamentul continuu al Zitec de a furniza servicii de securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate, dovedind expertiza și competența echipei. Prin aceste acreditări, Zitec își consolidează oferta de servicii pentru clienții săi: atestarea de auditor de securitate cibernetică de către DNSC le permite să efectueze audituri de securitate cibernetică în conformitate cu directiva NIS și să evalueze securitatea rețelelor și a sistemelor IT ale operatorilor de servicii esențiale (ESO) și ale furnizorilor de servicii digitale (DSP), în timp ce acreditarea CREST confirmă faptul că serviciile lor de pentesting sunt efectuate la cele mai înalte standarde de calitate. 

Directiva NIS este primul act legislativ al UE privind securitatea cibernetică, care vizează atingerea unui nivel comun ridicat de securitate cibernetică în întregul spațiu comunitar. Pe fondul creșterii numărului de atacuri cibernetice, Comisia a extins în luna noiembrie a acestui an domeniul de aplicare al NIS prin NIS2, care introduce măsuri de supraveghere și cerințe de conformitate mai stricte.

"Zitec este acum în măsură să demonstreze că serviciile sale de pentesting au fost validate la cele mai înalte standarde, trecând cu succes prin procesul riguros de acreditare CREST, care acoperă procesele de afaceri, securitatea datelor și metodologiile de testare. Felicitări pentru această realizare." , a declarat Rowland Johnson, președintele CREST. 

Prin aceste acreditări, Zitec este recunoscută pentru profesioniștii săi dar și pentru conformitatea cu cele mai înalte standarde legale, etice și tehnice din industrie. Mai mult, sunt dovada faptului că pentest-urile pe care compania le efectuează sunt susținute de competențe, strategii și tehnici adecvate și actualizate pentru a oferi clienților cea mai bună evaluare de securitate cibernetică. 

Acreditarea CREST este recunoscută la nivel global, motiv pentru care orice companie, de oriunde din lume, poate să identifice mult mai ușor un furnizor specializat de securitate cibernetică prin care să-și evalueze riscurile de securitate și să beneficieze de măsurile și procesele tehnice adecvate pentru a le elimina. 

"Suntem încântați să primim atât certificarea CREST, cât și cea de Auditor de Securitate NIS, un moment important care demonstrează angajamentul continuu al echipei noastre de a oferi servicii de securitate cibernetică de cea mai înaltă calitate. Un partener experimentat în domeniul securității cibernetice joacă un rol esențial în îmbunătățirea posturii de securitate a unei organizații în contextul atacurilor cibernetice tot mai sofisticate. 

Prin această validare independentă și internațională, clienții noștri primesc încă o confirmare a expertizei și a standardelor înalte pe care le urmărim în furnizarea serviciilor noastre de securitate. Aceste noi acreditări vin să completeze și portofoliul nostru existent de servicii de securitate aprobate și acreditate, cum ar fi CIPM, CEH, CCSA și CCNA" declară Adina Nichitean, Security and Data Protection Manager, Zitec.

Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului ‘Made in Romania’ lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ‘Shining Star 2021’ oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere.

De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Totodată, Zitec s-a clasat pe locul al doilea în „Top angajatori 2021”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro.

Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes în 2019, 2020 și 2021 înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de peste 60% în 2021 față de anul precedent. Zitec a fost inclusă în topul agențiilor SEO în 2022 care oferă soluții de succes companiilor în mediul online. Pentru activitatea sa din 2021, Zitec a fost desemnată ‘Compania Anului’ la Gala ANIS România 2022, primind această distincție și în anul 2020. Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.

Council of Registered Ethical Security Testers (CREST) este un organism internațional fără scop lucrativ, care reprezintă industria globală de securitate cibernetică. Scopul său este de a contribui la crearea unei lumi digitale sigure pentru toți prin asigurarea calității membrilor săi și prin furnizarea de certificări profesionale pentru industria securității cibernetice.

CREST acreditează peste 300 de companii membre, care operează în zeci de țări, și certifică mii de profesioniști din întreaga lume. Organizația colaborează cu guvernele, autoritățile de reglementare, mediul academic, partenerii de formare, organismele profesionale și alte părți interesate din întreaga lume. Membrii CREST sunt supuși unui proces riguros de asigurare a calității, cuprinzând profesioniști competenți. Organizațiile care accesează servicii de securitate cibernetică de la membrii CREST o fac cu încredere.

Directiva NIS este primul act legislativ la nivelul UE privind securitatea cibernetică, care prevede măsuri juridice pentru creșterea nivelului general de securitate cibernetică în UE. Directiva a fost transpusă în legislațiile naționale europene cu scopul de a obține un standard comun de securitate a rețelelor și a informațiilor în toate statele membre ale UE. 

Având în vedere că serviciile se bazează din ce în ce mai mult pe infrastructurile IT, aceste măsuri vor contribui la consolidarea nivelului de pregătire a statelor UE în fața amenințărilor la adresa securității cibernetice și la creșterea încrederii generale în piața unică digitală.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related