TikTok lansează What's Next 2023 Trend Report

TikTok lansează What's Next 2023 Trend Report

TikTok lansează astăzi TikTok What's Next Report 2023, o analiză a tendințelor gândită pentru a ajuta marketerii să înțeleagă cum se vor schimba dorințele și nevoile consumatorilor în anul viitor și ce va însemna pentru strategiile lor, atât pe TikTok, cât și în afara platformei.

Acest nou raport se concentrează pe înțelegerea tendințelor care apar pe TikTok și impactul lor pe termen lung, cum prind ele viață, care sunt semnalele și care sunt implicațiile pentru branduri și succesul lor pe platformă. 

Rezultatele sunt împărțite în trei categorii - transformări la scară largă care arată cum modelează TikTok cultura - și care sunt comportamentele și interesele care apar în aceste trei categorii. Cele trei predicții pentru trendurile care aduc schimbarea sunt:

 

Actionable Entertainment/ Divertisment acționabil

Pe TikTok, conținutul este curatoriat în funcție de ceea ce comunitățile consideră că este distractiv și le captează atenția și încrederea. În medie, două treimi (67%) dintre TikTokeri spun că interacționează cu TikTok în timpul pe care îl dedică exclusiv platformelor. De exemplu, atunci când iau o pauză în timpul zilei sau se relaxează la final de zi, ceea ce demonstrează relația pe care o au cu platforma.

Creatorii care înțeleg cel mai bine această dinamică sunt cei care creează conținut care spune o poveste, nu vinde. De exemplu, tutorialele care includ povești personale sau au stiluri amuzante au și cel mai mare impact.

Pentru branduri, cele mai eficiente mesaje pe TikTok sunt optimiste, amuzate, personalizate și care distrează audiența. Brandurile pot să ofere o valoare de divertisment folosind tehnici de editare cum ar fi sincronizarea sunetelor la tranziții sau adăugarea de text - care sunt eficiente pentru a atrage atenția.

Studiu de caz: StudySmarter este o aplicație germană de studiu care ajută milioane de studenți să obțină note mai bune la examene. În acest caz, StudySmarter a colaborat cu @britnathy, o creatoare care face parte din audiența de studenți tineri și entuziaști a StudySmarter. Ea a creat un video explicativ în stilul personal și l-a postat organic. StudySmarter a folosit apoi un boost pentru a duce clipul către o audiență generală și a ajuns la un număr record de aplicații instalate. Spark Ads prezintă numeroase features interactive, cum ar fi posibilitatea de a apăsa pe semnul “+” pentru a urmări contul direct sau swipe left pentru a vizita pagina de profil. Un buton de call to action vizibil aduce utilizatorii pe o pagină externă, unde pot învăța mai multe despre produs. Campania și-a atins obiectivele, cu 5.1 milioane de vizualizări ale clipului și o rată de conversie de 34.4%.

 

Making Space for Joy/ Facem spațiu pentru bucurie

Sunt o mulțime de sfaturi legate de îngrijire pe internet, însă oamenii se simt în continuare epuizați. Ei caută moduri cu sens prin care să se îngrijească în mijlocul unui ciclu nesfârșit de probleme de sănătate publică, epuizare la locul de muncă și greutăți personale.

Jumătate (50%) dintre membrii comunității TikTok spun că platforma le îmbunătățește starea de spirit și îi face să se simtă fericiți și/sau optimiști, iar încă doi din cinci (41%) consideră că „să-și ridice moralul” este ceea ce îi motivează să facă o achiziție. Acest lucru este esențial pentru brandurile care caută moduri prin care să își implice audiența în ciuda contextului mai larg. În 2023, mesajele pe TikTok - și nu numai - ar trebui să vorbească despre această dorință de lejeritate și să încurajeze oamenii să-și facă mai mult loc pentru ei înșiși.

Fie că este vorba despre creșterea culturii meme - un limbaj prin care oamenii se conectează cu ajutorul umorului; oameni care împărtășesc „hack-uri” pentru o viață bună - strategii de zi cu zi care îi încurajează pe oameni să își ofere timp atunci când au nevoie; sau TikTokeri care arată cum te poți răsfăța indiferent de buget, oamenii dedică spațiu și timp pentru bucurie în modul în care li se potrivește cel mai bine.

Conținutul TikTok care îi ajută pe oameni să găsească motive de bucurie – sau chiar să le ofere bucurie prin umor, relaxare și puncte de vedere comune – ar putea face diferența pentru branduri în 2023.

Studiu de caz: Pentru a anunța seria de concerte in-game Sims Sessions, EA games a colaborat cu TikTok pentru o strategie care a inspirat bucurie și a folosit umorul limbii native Simlish. @thesims de la EA Games a încurajat comunitatea de gaming de pe TikTok să co-creeze divertisment inspirațional cu ajutorul unui Branded Effect și unui Branded Hashtag Challenge. Prin invitarea comunității să participe și să creeze conținut în timp ce cântă în #Simlish, EA Games a creat o ocazie unică care a mobilizat comunitatea pasionată de gaming să creeze content organic și să vorbească despre The Sims.

 

Community-Built Ideals / Idealurile comunității

Comunitățile TikTok sunt specifice și asta le ajută să crească. TikTok este o colecție de cluburi mici în care oamenii pot găsi idei noi despre cum să-și exploreze pasiunile și să-și trăiască viața. De fapt, TikTok are de 1,8 ori mai multe șanse să le prezinte oamenilor subiecte noi care nu știau că le plac. Și pe măsură ce oamenii caută moduri prin care să schimbe status quo-ul, ei vor apela la cei din jur și modele care își trăiesc viața pe care și-o doresc.

După ce au vizionat conținutul creatorilor, mai mult de două din cinci persoane de pe TikTok au fost de acord că le-a făcut să se simtă ca făcând parte din comunitatea brandului. Pentru a intra în legătură cu spectatorii, brandurile ar trebui să acceseze nișe și să nu se teamă să devină specifice. Odată ce un brand își înțelege grupurile țintă, poate apoi amplifica vocile care le definesc și poate spori acele conversații sincere și autentice la care țin oamenii.

Studiu de caz: Channel 4 a lansat un TikTok challenge prin care i-a invitat pe oameni să “spună că sunt diferiți fără să spună că sunt diferiți”. Au încurajat comunitatea TikTok să interacționeze cu hashtag-ul #AltogetherDifferent. Campania a avut foarte multă vizibilitate, cu un număr impresionant de 5.1 miliarde de vizualizări, 8.7 milioane la nivel de interacțiuni și 827.000 de videouri create.

 

Metodologia What's Next

TikTok For Business a compilat informații cuprinzătoare dintr-o varietate de surse pentru a înțelege mai bine tendințele TikTok la scară mică, medie și mare și ce ne pot spune despre cultură și creativitate pe platformă. Aceasta a inclus cercetări comandate de către terți, precum și analiza datelor primare privind performanța platformei TikTok între octombrie 2021 și octombrie 2022.

Prin diferitele categorii incluse în raport, TikTok oferă o retrospectivă asupra a ceea ce s-a întâmplat pe TikTok în 2022 și o perspectivă asupra oportunităților de creștere pentru 2023.

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related