TikTok lansează noi funcții pentru adolescenți și familii

TikTok lansează noi funcții pentru adolescenți și familii

TikTok încurajează obiceiurile digitale sănătoase, astfel că anunță noi funcții venite să sprijine bunăstarea adolescenților, familiilor și a întregii comunității. Astfel, platforma lansează mai multe opțiuni de personalizare, prin care utilizatorii să controleze cât timp petrec pe TikTok. De asemenea, sunt introduse noi setări implicite pentru conturile adolescenților, iar funcția de Family Pairing va avea mai multe opțiuni de control parental.

În cadrul unor cercetări, oamenii au declarat că o mai bună conștientizare a timpului pe care îl petrec pe platformă îi poate ajuta să analizeze mai bine deciziile pe care le iau. În acest context, TikTok solicită adolescenților să seteze o limită zilnică de timp petrecut în aplicație dacă dezactivează limita implicită de 60 de minute, precum și dacă petrec mai mult de 100 de minute într-o zi pe TikTok. Acest lucru are la bază o notificare pe care am lansat-o anul trecut cu scopul de a încuraja adolescenții să activeze gestionarea timpului petrecut în fața ecranului (screen time management). Testele au arătat că această opțiune a crescut folosirea instrumentelor noastre de gestionare a timpului de utilizare a aplicației cu 234%. Mai mult, TikTok va trimite fiecărui adolescent o notificare săptămânală, cu o recapitulare a timpului petrecut pe platformă.

Aceste funcții vin în completarea funcțiilor de siguranță deja existente pe platformă pentru conturile pentru adolescenți. De exemplu, persoanele cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani au conturile setate în mod prestabilit ca private, ceea ce le permite adolescenților să facă alegeri informate cu privire la conținutul pe care aleg să îl distribuie, dar și când aleg să o facă și cu cine. Mesageria directă este disponibilă numai pentru cei cu vârsta de 16 ani și peste, iar pentru a găzdui un LIVE, membrii comunității trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

 

Sprijin pentru ca familiile să discute despre bunăstarea digitală

Când adolescenții au nevoie de sprijin, părinții sunt adesea primii cărora li se cere ajutorul. De aceea, ei reprezintă unul dintre cei mai importanți parteneri ai TikTok. Pe măsură ce platforma continuă să susțină familiile, TikTok adaugă trei funcții noi în categoria de Family Pairing:

  • Limite zilnice personalizate a timpului de utilizare: părinții vor putea folosi Family Pairing pentru a personaliza limita zilnică de utilizare a aplicației pentru copiii lor – aceștia vor putea să aleagă inclusiv diferite limite de timp pentru diferite zile ale săptămânii. Acest lucru oferă familiilor mai multe opțiuni pentru a sincroniza timpul petrecut în aplicație cu programul școlii, vacanțele sau călătoriile în familie.
  • Screen time dashboard: această funcție va oferi rezumate ale timpului petrecut în aplicație, de câte ori a fost deschisă aceasta și o defalcare a timpului total petrecut în timpul zilei și nopții. Din cercetările recente, TikTok înțelege că timpul petrecut în fața telefonului este unul dintre subiectele pe care părinții le discută cel mai frecvent cu adolescenții și vrea să-i sprijine pe aceștia, astfel încât să-și poată ajuta și îndruma cel mai bine copiii.
  • Dezactivarea notificărilor: notificările îi ajută pe oameni să rămână conectați, dar există momente când este important să nu fie deranjați. TikTok introduce o nouă funcție care le permite părinților să stabilească un program de dezactivare a notificărilor pentru adolescenți. Conturile celor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani nu primesc notificări de tip push de la ora 21:00 (setare implicită), iar conturile celor cu vârsta între 16 și 17 ani au notificările push dezactivate de la ora 22:00 (setare implicită).

Fiecare adolescent este diferit, la fel și fiecare familie. De aceea, platforma se concentrează în continuare să ofere părinților informațiile de care aceștia au nevoie despre TikTok. Facem acest lucru prin parteneriate cu creatori, experți din industrie și campanii de publicitate axate pe funcțiile de siguranță. Mai mult, TikTok va continua să ofere informații despre Family Pairing unor utilizatori în aplicație, pentru a-i ajuta să înțeleagă opțiunile care le pot fi utile lor sau celor apropiați. Platforma speră că aceste funcții vor ajuta familiile să păstreze un dialog continuu despre siguranță și bunăstare în lumea digitală.

 

Noi funcții pentru gestionarea timpului petrecut în aplicație pentru toată lumea

TikTok dorește ca întreaga comunitate să se simtă în controlul propriei experiențe pe TikTok. Pe lângă noile funcții, toată lumea va putea în curând să seteze limite de timp personalizate pentru fiecare zi a săptămânii și să stabilească un program de dezactivare a notificărilor. În plus, platforma lansează un memento de somn pentru a ajuta oamenii să planifice mai ușor când doresc să fie offline noaptea. Oamenii pot seta o oră, iar în momentul respectiv o fereastră pop-up le va aminti că este timpul să se deconecteze.

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related