Provocarea de 21 de zile de la Perfect Fit oferă inspirație pentru noi activități alături de prietenul patruped 

Provocarea de 21 de zile de la Perfect Fit oferă inspirație pentru noi activități alături de prietenul patruped 

Legătura cu un animal de companie este puternică și contribuie la bunăstarea mintală și fericirea oamenilor. Perfect Fit invită părinții de pisici și căței să accepte Provocarea de 21 de zile și să înceapă împreună o călătorie frumoasă și distractivă către o viață mai sănătoasă.

Filosofia Perfect Fit este de a menține spiritul tânăr al animalelor de companie de-a lungul vieții folosind o abordare complexă care include nutriția superioară, volumul optim de mișcare și stimularea mintală.

Deseori, oamenii își planifică cum să devină cea mai sănătoasă versiune a lor fără să se gândească și la prietenii blănoși. Pisicile și cățeii aduc fericire și bucurie în fiecare zi, așa că o abordare care se concentrează pe sănătatea întregului corp trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea.

 

Stabilirea unor obiective realiste

Conform studiilor, o treime din obiectivele de început de an nu depășesc luna ianuarie, așa că oamenii încep fiecare an cu alte planuri. Unul din motive este că de cele mai multe ori obiectivele sunt stabilite prin tradiție, fără un angajament real. De asemenea, acestea sunt deseori mult prea ambițioase, iar oamenii le iau mult prea în serios și nu se mai bucură de procesul de schimbare și transformare. În plus, procesul este din ce în ce mai dificil odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, experții sunt de părere că renunțarea la obiceiurile nesănătoase este posibilă. Mai mult, prin stimularea potrivită și exerciții fizice constante, schimbarea se poate produce mai repede decât am crede.

Chiar și pisicile, care sunt firi temperamentale și nonconformiste, se pot adapta noilor obiceiuri. Vlad Vancia, specialist în comportamentul animalelor, recomandă stabilirea planului și aplicarea schimbărilor în mod treptat.

„Pentru a atinge o bunăstare optimă pentru fiecare specie este important să învățăm cât mai multe despre animalul nostru de companie. Biologia speciei și nevoile acesteia sunt cheia succesului. În plus, exact ca în cazul oamenilor, fiecare pisică/ cățel este unic în felul său și ce este potrivit pentru un individ nu este obligatoriu să funcționeze și pentru cel din grija noastră.

Când vine vorba de nevoile animalelor, le putem împărți în două categorii: cele de bază și cele de vârf (dacă ne închipuim o piramidă). Cele de la baza piramidei sunt legate de fiziologia animalului (acces la apă potabilă, acces la un adăpost adecvat și un mediu de trai curat), îngrijirea medicală veterinară de calitate, nutriția potrivită speciei și nevoia de siguranță. Dacă îndeplinim aceste nevoi de bază, ne asigurăm că animalul nostru de companie nu suferă. Însă, lipsa suferinței nu este egală cu bucuria. Pentru a ne asigura că animalul din grija noastră este cu adevărat fericit ajută să-i îndeplinim nevoile de la vârful piramidei, și anume: nevoile sociale, nevoia de stimulare mintală și fizică adecvată speciei și nevoia de a alege - la nevoia de a alege ne referim la a-i da posibilitatea animalului să-și aleagă locul din casă din mai multe variante și să nu facem alegerea în locul lui”, menționează Vlad Vancia, specialist în comportamentul animalelor.

 

Urmărirea obiectivelor în fiecare zi

Obiceiurile sănătoase necesită multă voință și consecvență, iar abordarea ideală este includerea schimbării în viața de zi cu zi. Este de preferat să se înceapă obiective mai mici, realizabile și, cel mai important, cu semnificație. În plus, fiecare obicei nou are nevoie de un context care îl face să rămână motivant în fiecare zi. De exemplu, poate fi un eveniment recurent în calendar, un bilet colorat lăsat în casă, ori un partener alături de care motivația pentru atingerea obiectivelor crește. 

Ritualurile sunt însă importante pentru bunăstarea pisicilor. Cu toate acestea, felinele sunt ființe inteligente și își pot manipula părintele prin rutinele zilnice, însă chiar și ele se pot adapta unor obiceiuri mai sănătoase atunci când procesul este distractiv și motivant.

„Este dovedit științific că animalelor le place să muncească pentru mâncare. Natura nu a încurajat lenea, astfel că pentru animale, căutarea hranei și vânătoarea în sine (fie că este sau nu cu succes) sunt activități plăcute. Pisicile sunt vânători extraordinari care se bucură dacă simt că și-au vânat hrana. Astfel, folosirea unor puzzle-feedere pentru hrana principală sau pentru snack-uri este extrem de benefică. Un secret pentru a atinge succesul maxim este schimbarea acelor obiecte de tip puzzle-feeder din când în când pentru a nu încuraja plictiseala și pierderea interesului, căci și animalele se pot plictisi”, adaugă Vlad Vancia.

 

Provocarea de 21 de zile împreună cu animalul de companie

Provocarea de 21 de zile de la Perfect Fit ajută la susținerea unui stil de viață benefic pentru animalul de companie, la sănătatea întregului corp, dar și la consolidarea relației cu acesta. Astfel, prin Provocarea Perfect Fit, părinții pot satisface nevoile specifice ale animalului lor de companie și îi pot menține fericiți, sănătoși și plini de viață. 

„Când vine vorba de managementul comportamentul animalelor ne ajută să vedem două direcții: dresajul și enrichmentul (îmbogățirea comportamentală). Ambele concepte sunt importante și esențiale pentru o relație om-animal cât mai sănătoasă. Prin dresaj, ne referim mai mult la dezvoltarea unui limbaj comun prin care să ne ușurăm comunicarea (da, și pisicile pot fi dresate și chiar se bucură și o pot face bine). Prin enrichment, ne referim la un mod constant prin care să încurajăm animalul din viața noastră să aibă parte de comportamente și provocări specifice speciei. Știința ne-a demonstrat că un animal este cu atât mai sănătos cu cât are parte constant de stimulare fizică, dar și mintală. Recomand 5 categorii de enrichment care vă pot ajuta să duceți la final Provocarea Perfect Fit: social, cognitiv, al mediului, al simțurilor și al hranei”, completează Vlad Vancia.

De asemenea, prin includerea hranei de calitate Perfect Fit™ în dieta animalului de companie în mod constant pot fi prevenite 5 dintre cele mai comune probleme de sănătate, contribuind astfel la o digestie ușoară, un tract urinar sănătos, un sistem de apărare naturală puternic, piele și blană sănătoase, dar și la greutatea și starea corpului optime.

 

Ideea Provocării de 21 de zile Perfect Fit

Ideea din spatele provocării de 21 de zile provine din misiunea și viziunea Perfect Fit HRANĂ-MIȘCARE-JOACĂ. Relația dintre oameni și animalele lor de companie aduce cele mai multe satisfacții atunci când ele sunt fericite, sănătoase și pline de viață. De aceea, Perfect Fit se străduiește să mențină spiritul tânăr în fiecare etapă a vieții animalelor de companie prin abordarea avansată a nutriției, nivelul corect de mișcare și stimularea mentală.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte



Branded


Related