4 echipe de elevi români pe podiumul Campionatului Mondial de Robotică FIRST din SUA

4 echipe de elevi români pe podiumul Campionatului Mondial de Robotică FIRST din SUA

3 echipe de elevi care s-au calificat în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație, precum și o echipă calificată în urma campionatului FTC din India, ne-au reprezentat țara la Campionatul Mondial FIRST din Houston, SUA. Între 19 și 22 aprilie, spectatorii și urmăritorii online au asistat la competiții pline de adrenalină, iar elevii români s-au întâlnit cu cele mai bune echipe de robotică din toată lumea. Echipele noastre au fost admirate de către toți participanții, atât grație priceperii lor cât și datorită rezultatelor excelente de anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial. Românii s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii și s-au întors acasă învingători, cu 6 premii obținute în SUA.

4 echipe ne-au reprezentat țara, din București, Ploiești, Iași și Pitești, alături de cei 4 finaliști Dean's List din Ploiești, Hunedoara, Focșani și Buzău. Iată premiile obținute de români la Campionatul Mondial din Houston, SUA:

  • MOTIVATE Award WINNER, pentru echipa Ro2D2 (Jemison division) din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazu.
  • MOTIVATE Award 2nd place pentru echipa PEPPERS (Franklin division) din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil
  • DESIGN Award 3rd place pentru echipa TehnoZ (Ochoa division) din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa TehnoZ (Ochoa division)
  • CONTROL Award 3rd place pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)
  • FINALIST ALLIANCE 1st Pick pentru echipa Autovortex din București, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu (Edison divison)

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu, în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale, a deschis noi drumuri în domeniul roboticii în România - începând cu anul 2016, prin intermediul „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară.

„Campionatul Mondial a fost momentul culminant pentru toți elevii implicați în robotică, din toate colțurile lumii. Copiii noștri au luptat cu cele mai bune echipe de robotică din lume și ne-au făcut din nou mândri că suntem români. Au urcat pe podiumul Campionatului Mondial și s-au întors acasă cu 6 premii! Sunt foarte mândră de ei!”, spune Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație.

Iată că și anul acesta liceeni români demonstrează că sunt printre cei mai buni din lume la robotică. Bucuria lor, a părinților și mentorilor lor e dublată de recunoștința noastra că reprezintă o țară întreagă și că generează o schimbare foarte importantă în educația din Romania. BRD va fi în continuare alături de tinerii care își doresc să aducă mai aproape un viitor inovator și sustenabil. Îi felicităm pentru performanță și pentru energia care ne inspiră”, a declarat Flavia Popa, Secretar General al BRD Groupe Société Générale.

BRD FIRST Tech Challenge înseamnă more than robots – este un proiect de inginerie și lucru organizat ca într-un startup, care presupune muncă, dedicare și mai ales lucru în echipă, o cerință vitală pentru o echipă de robotică. Astfel, tinerii implicați în aceste proiecte își dezvoltă abilitățile și descoperă un potențial drum profesional.

Nație Prin Educație este o asociație non-profit fondată de Dana Războiu, care promovează și susține educația STEM pentru elevii de liceu și mentorii lor. Încă din 2016, asociația este Program Delivery Partner Romania pentru programul internațional FIRST Tech Challenge. Asociația dezvoltă și coordonează toate aspectele proiectului care privesc echipele
FTC din România, organizând anual competiții regionale și naționale, dedicate elevilor de liceu. Nație Prin Educație susține elevii prin resurse materiale, organizarea unor cursuri online, tabere de vară, schimburi educaționale și culturale, delegația română pentru World Championship and FIRST Global robotic Olympics, având ca scop crearea de oportunități educative pentru elevii de liceu români. 

BRD pentru educație, tehnologie & inovație

BRD susține pregătirea viitoarelor generații de specialiști și antreprenori în tehnologie. Proiectele pe care BRD le are în vedere merg în direcția educației în disciplinele STEM: BRD FIRST Tech Challenge Romania, laboratoarele de robotică din cadrul Universității Politehnice București, programul Innovation Labs, partneriatul cu Applied Data Science Centre, programul Innovators for Children sau Conferinta How To Web. Toate acestea reunesc elevi, studenți, profesori, tineri antreprenori, experți și au impactat până în prezent peste 50.000 de beneficiari.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related