Nelu Gheorghiță este noul Chief Operations Officer Cargus, care are obiectivul de a consolida performanța operațională a companiei, pe plan local și internațional

Nelu Gheorghiță este noul Chief Operations Officer Cargus, care are obiectivul de a consolida performanța operațională a companiei, pe plan local și internațional

Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria de curierat din România, își consolidează echipa de management și îl numește pe Nelu Gheorghiță în poziția de Chief Operations Officer (COO). Din acest rol, Nelu Gheorghiță va coordona dezvoltarea operațională și logistică a companiei, pentru a continua să ofere clienților de pe piața locală excelența în livrare cu care s-au obișnuit, pentru a oferi servicii inovatoare, dar și pentru a accelera extinderea operațiunilor Cargus pe plan internațional.

Nelu Gheorghiță este un profesionist cu o vastă expertiză în operațiuni și inginerie industrială, cu o experiență de peste 20 ani în curierat, logistică, transport și lanțuri de aprovizionare. Anterior poziției din Cargus, Nelu Gheorghiță a activat în UPS, una dintre cele mai mari companii de curierat la nivel global, conducând, din rolul de Head of Operations, activitățile operaționale din patru țări din regiune: Grecia, România, Ungaria și Slovenia. Mai mult, Nelu Gheorghiță a coordonat din poziția de Engineering Manager regiunea Europei Centrale și de Est, activând 1 an în biroul UPS din Bruxelles și 5 ani în cel din Praga.

Abilitățile sale acoperă arii precum managementul operațiunilor și al proiectelor, optimizări operaționale și de proces. Nelu este absolvent al Universității Politehnica din București și deține un master în Management și Administrarea Afacerilor, obținut în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti. 

“Mă bucur să fiu parte a unei noi etape de dezvoltare Cargus, o companie de curierat care a dat dovadă de reziliență și spirit inovator și care a investit constant în extinderea amprentei operaționale și în dezvoltarea de noi soluții pentru partenerii săi. Voi continua să susțin misiunea Cargus de a oferi cele mai bune produse și servicii clienților săi, de a-și extinde operațiunile, conectând companii și consumatori din piețe diferite, ducând în același timp performanța operațională la un alt nivel, prin eficientizare și soluții care vor fi premiere pentru piața locală”, spune Nelu Gheorghiță, Chief Operations Officer Cargus.

"Cargus este în acest moment într-o nouă etapă – de consolidare și de pregătire pentru un context de business nou, dar și pentru noi piețe. Și nu am putea merge mai departe fără oameni cu experiență amplă în industria în care activăm, cu expertiză în ariile pe care ne dorim să le dezvoltăm, creativi și orientați spre inovație și leadership. Mă bucur că în ultimele luni am reușit să îmbogățim echipa Cargus cu profesioniști extrem de performanți; acest lucru va ajuta Cargus să-și consolideze poziția de lider în curierat în calitatea serviciilor, experiența clienților, inovație și orientarea către soluții și să devină un jucător respectat pe piețele internaționale.", declară Yannick Mooijman, CEO Cargus.

În 2023, obiectivul Cargus este de a-și consolida cota de piață, atât pe plan local, cât și internațional, de a dezvolta noi instrumente digitale și opțiuni de livrare și de a construi un sistem integrat în beneficiul companiilor și pentru o experiență excelentă pentru consumatori.

Toate investițiile și eforturile Cargus din ultimii ani au dus la obținerea celei mai bune rate de livrare de pe piața din România: peste 97% din totalul livrărilor Cargus ajung la destinatari în prima zi după preluare.

Nelu Gheorghiță preia funcția de COO de la Miroslaw Janczyk, care a ocupat acest rol în ultimul an.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este prima companie de curierat de pe piața din România. În prezent, compania are peste 5.000 de angajați și colaboratori, oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door-to-door, dar și prin rețeaua de livrare la domiciliu, SHIP & GO (puncte și cabinete partenere), care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din întreaga țară. Cargus deține 5 centre naționale de sortare, 45 de centre operaționale și se ocupă de peste 50 de milioane de colete pe an.

Mai mult, în 2022, Cargus a fost premiat la Courier & Postal Services Business Awards for Excellence 2022, organizat de GOVNET România, cu două premii pentru cea mai impresionantă evoluție a business-ului și cea mai bună aplicație web pentru servicii de livrare.

În 2021, Cargus a achiziționat QeOPS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de e-fulfillment și soluții logistice personalizate din România, completându-și serviciile oferite clienților.

De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related