TikTok celebrează câștigătorii competiției globale #TikTokShortFilm 2023

TikTok celebrează câștigătorii competiției globale #TikTokShortFilm 2023

TikTok, destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil și partenerul oficial Festival de Cannes, anunță câștigătorii competiției globale #TikTokShortFilm din acest an.

Lansată în 2022, competiția #TikTokShortFilm aduce împreună cineaști consacrați și emergenți care folosesc instrumentele creative TikTok pentru a-și arăta abilitățile și a da viață poveștilor lor în moduri noi și autentice. În perioada 6-29 Martie 2023, TikTok a invitat creatorii din România și întreaga lume să creeze și să își prezinte propriile scurtmetraje sub hashtag-ul competiției #TikTokShortFilm, care a adunat peste 15 miliarde de vizualizări la nivel global până la acest moment.

Câștigătorii din acest an au fost selectați de un juriu distins format din profesioniști și artiști renumiți din diverse domenii care au premiat cele 3 categorii: Marele Câștigător, Cea mai Bună Regie și Cel mai Bun Scenariu.

MARELE CÂȘTIGĂTOR
Scurtmetraj: Rental Subordinates
Creator: Shinichiro Ueda, @picorelab
Țară: Japonia

Despre film: "Rental Subordinates" este un scurtmetraj care adresează modul în care oamenii interacționează unii cu alții în societatea de azi. Ideea a venit dintr-un articol despre un serviciu numit "Rental Subordinates". Filmul adresează o întrebare fundamentală - conectarea cu o persoană în schimbul banilor satisface într-adevăr inima?

Shinichiro Ueda: "Sunt foarte fericit că am câștigat Marele Premiu al competiției #TikTokShortFilm! Această lucrare reflectă societatea japoneză modernă. În același timp, mi-am dorit să fac din aceasta o poveste despre relații și comunicarea umană universală și sper ca oamenii din întreaga lume să se poată regăsi în ea. Sunt încântat că a reușit să conecteze și să impresioneze comunitatea TikTok, dar și juriul.”

CEA MAI BUNĂ REGIE
Scurtmetraj: The Shrink Friend
Creator: Esteban Vial, @estebanvial
Țară: Franța

Despre film: Câștigătorul premiului pentru Cea mai Bună Regie de anul acesta este Esteban Vial (@estebanvial) din Franța pentru videoul său The Shrink Friend, care împinge la paroxism argumentul unui cuplu banal, prin intervenția prietenei care se consideră psiholog.

Esteban Vial: "Încă de la început, am fost inspirat să transform ficțiunea în filme, iar competiția #TikTokShortFilm a reprezentat o oportunitate grozavă în acest sens. Sunt mândru că am câștigat acest premiu. Gândul că filmele mele se pot conecta cu o audiență mă încurajează să-mi perfecționez munca.”

CEL MAI BUN SCENARIU
Scurtmetraj: (Nos) na Cabeça (In our Heads)
Creator: @madalena_aragoa în scenariul lui Lucas Millions Dutra
Țară: Portugalia

Despre film: Animat de un joc incredibil de umbre și lumini, scurtmetrajul aduce spectatorii în universul unei tinere fete care suferă de o boală mintală, schizofrenie, și a anturajului ei.

Madalena Aragão: "Festivalul de la Cannes reprezintă cel mai prestigios festival de film din lume - să fac parte din acest eveniment incredibil reprezintă un vis devenit realitate și o mare onoare pentru mine, știind că dorințele și credințele mele pot conecta oameni. Mulțumesc TikTok pentru oportunitatea de a fi parte din această competiție și de a permite cinematografiei să fie mereu prezentă în viețile noastre."

Câștigătorul Marelui Premiu va primi un premiu în bani în valoare de 10.000€, iar câștigătorii premiilor pentru Cel mai Bun Scenariu și Cea mai Bună Regie vor primi fiecare un premiu în valoare de 5.000€ pentru a-și susține proiectele creative viitoare. TikTok a colaborat de asemenea cu Pathé Cinemas pentru prima proiecție a filmelor câștigătoare ale competiției în cinci cinematografe din Franța*, în perioada 26-28 mai.

TikTok va continua să celebreze și să experimenteze creativitatea și magia cinematografiei de la Festivalul de la Cannes 2023 prin competiția #TikTokShortFilm, doar pe TikTok.

*Proiecțiile filmelor câștigătoare vor avea loc în Paris, Rennes, Nantes, Lyon și Toulouse.

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related