Crew United se extinde în Europa: se lansează AZI în Italia, Spania, Grecia, Romania și Lituania

Crew United se extinde în Europa: se lansează AZI în Italia, Spania, Grecia, Romania și Lituania

Crew United, cea mai importantă platformă online care conectează creatorii și creatoarele de cinema din Europa, anunță cu satisfacție lansarea în Italia, Spania, Grecia, România și Lituania. Expansiunea, extrem de așteptată, marchează o etapă importantă în misiunea companiei de a promova colaborarea și cooperarea între industriile audiovizuale europene. Aceste noi variante lingvistice ale platformei se alătură celor deja existente - germană, franceză, poloneză și engleză. Extinderea europeană a Crew United continuă să fie susținută de programul "Europa creativă" - componenta MEDIA.

Timp de peste 27 de ani, Crew United s-a poziționat în avangarda creării unei comunități europene de cineaști/cineaste. Aceasta oferă o platformă care le permite profesioniștilor/profesionistelor și firmelor care activează în domeniul filmului să:

  • se prezinte pe ei/ele și portofoliile lor de proiecte
  • acceseze un vast director de talente și să contacteze freelanceri, actori, actrițe și
  • companii de producție
  • extindă rețeaua profesională
  • găsească de lucru în întreaga Europă
  • exploreze oportunitățile de finanțare
  • rămână la curent cu cele mai noi tendințe din industrie
  • obțină informații valoroase despre reglementările locale referitoare la piața muncii

"Suntem încântați să lansăm Crew United în Italia, Spania, Grecia, România și Lituania, făcând încă un pas spre obiectivul nostru de a consolida industria cinematografică din toate țările europene și de a conecta toți cineaștii/cineastele europene", spune Oliver Zenglein, co-fondator și CEO al Crew United. "Ne propunem să creăm o industrie cinematografică mai diversă, mai transparentă și mai incluzivă, abordând provocările tot mai mari - cum ar fi sustenabilitatea ecologică și conștientizarea socială, condițiile de muncă, lipsa de lucrători calificați și impactul inteligenței artificiale - prin mediere sistematică la nivel internațional".

Lansarea din fiecare țară va fi susținută de o echipă dedicată de experți, vorbitori nativi, care sunt profund înrădăcinați în industria cinematografică locală. Aceste echipe vor stabili parteneriate cu organizațiile, asociațiile și comisiile de film din țările respective, asigurând o abordare adaptată și participativă pentru a răspunde nevoilor și provocărilor specifice fiecărei piețe.

"Pentru talentații oameni din fața și din spatele camerei de filmat din România, lansarea variantei dedicate a Crew United reprezintă o rară oportunitate de a se organiza și structura la nivel de industrie", spune Bogdan Botescu, editor Crew United România, dar și producător cu experiență în banking, advertising și industria evenimentelor. “Lansarea variantei locale coincide cu recentele eforturi ale politicienilor, a instituțiilor din domeniul cinematografiei și a asociațiilor profesionale de creare a unor structuri moderne de management și finanțare a industriei. Crew United dorește să promoveze potențialul cinematografiei noastre - cineaștii, cineastele, echipele și companiile românești - la nivel internațional și să contribuie la acest proces de dezvoltare."

“Conectăm oameni pentru a face filme grozave împreună, dar îi punem în legătură și pentru ca împreună să fie mai organizați, mai puternici, mai conștienți de drepturile lor și mai informați", adaugă Irena Gruca-Rozbicka, coordonator al dezvoltării europene la Crew United. "Prin crearea Crew United Europe, răspundem la creșterea în complexitate a nevoilor industriei audiovizuale, dar, mai presus de toate, suntem ghidați de responsabilitatea noastră de a o modela într-o direcție sănătoasă".

Cu peste 44.000 de membri activi deja înscriși, extinderea în aceste noi țări este de așteptat să conducă la creșterea substanțială a numărului de membri și la consolidarea rețelei europene de cineaști / cineaste. Lansarea Crew United în Italia, Spania, Grecia, România și Lituania este de o importanță majoră pentru industriile audiovizuale locale. Pentru prima dată, informații actualizate și verificate privind experiența și calificările profesioniștilor / profesionistelor din domeniu vor fi accesibile și afișate într-un singur loc. Extinderea platformei va favoriza un mediu de lucru mai eficient, mai bine organizat și mai transparent, benefic atât pentru freelanceri cât și pentru industria cinematografică în ansamblu.

Crew United oferă gratis un an de abonament Premium precum și consultanță gratuită privind modul de utilizare a platformei în vederea dezvoltării carierei și a afacerii pentru toți cineaștii/cineastele și firmele care activează pe aceste noi piețe (cu excepția celor cu sediul în Germania, Austria și Elveția).

Crew United este o platformă online cu sediul în Munchen, Germania, care pune în legătură cineaști și cineaste din întreaga Europă. De mai bine de 27 de ani, Crew United oferă un spațiu unde profesioniști din spatele și din fața camerei de filmat își prezintă munca, a găsi oportunități de angajare și a colabora cu colegii din industrie. Atașată profund față de valori precum corectitudinea, egalitatea, sustenabilitatea, transparența, diversitatea și toleranța, Crew United își propune să le ofere mai multă putere realizatorilor de film și să îmbunătățească condițiile de lucru din industria cinematografică.

Bogdan Botescu a lucrat pe trei continente, creând produse financiare, evenimente memorabile și campanii publicitare unice, care au câștigat recunoaștere internațională, inclusiv un Golden EFFIE. Deține un master în producție de film, a ajutat la producerea a peste 20 de proiecte de scurtmetraje studențești în cadrul UNATC și a contribuit la producția celui de-al 8-lea sezon al emisiunii "Master Chef". Este colaborator al Alianței Producătorilor de Film din România unde s-a alăturat eforturilor de modernizare a cadrului legal în domeniul cinematografiei și de relansare a sistemului de cash rebate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Festivaluri

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related