Minivacanță de milioane. De 1 Iunie și Rusalii, românii au cheltuit peste 27 de milioane de lei pe mese în oraș și cazare și au realizat cu 50% mai multe tranzacții electronice decât anul trecut

Minivacanță de milioane. De 1 Iunie și Rusalii, românii au cheltuit peste 27 de milioane de lei pe mese în oraș și cazare și au realizat cu 50% mai multe tranzacții electronice decât anul trecut
Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România

Global Payments, cel mai mare furnizor de servicii și tehnologie de plată din lume, a analizat valoarea și numărul tranzacțiilor electronice realizate de consumatorii români în perioada de referință 25 mai – 5 iunie, pentru categoriile: restaurante, locuri de servit masa, unități de cazare și agenții de turism. Datele au arătat că aceștia au făcut plăți care au depășit suma de 27,6 de milioane de lei și peste 200 de mii de tranzcții, în cele 10 zile premergătoare sărbătorilor de 1 Iunie și Rusalii.

Trend-ul de plată și consum a crescut progresiv, în data de 25 mai fiind înregistrate aproape 16 mii de tranzacții, în valoare de 1,8 milioane de lei, culminând cu 3,17 milioane de lei și peste 20 mii de tranzacții electronice în data de 4 iunie 2023. În data de 5 iunie, numărul tranzacțiilor a scăzut puțin până 15,2 mii de tranzacții, ajungând la o valoare de 2,3 milioane de lei.

Cele mai multe jucării s-au cumpărat în ziua de 1 iunie, când s-au făcut 218 plăți cu cardul, în valoare de 30 de mii de lei. În ziua anterioară s-au realizat încă 198 de tranzacții, în valoare de 27 de mii de lei. În total, în cele 10 zile analizate, bugetul pentru minivacanță a fost de 155 de ori mai mare decât cel pentru jucării.

Anul trecut, românii au alocat, în aceeași perioadă, cu 10 milioane de lei mai puțin pentru cazare și mese servite în oraș. Aceștia au cheltuit doar 17,7 milioane de lei și au realizat aproape 140 de mii de plăți cu cardul. Valoarea și numărul tranzacțiilor electronice a fost influențat și de faptul că, în 2022, Ziua Internațională a Copilului a picat în mijlocul săptămânii (miercuri), iar Duminca Rusaliilor 12 zile mai târziu. Așadar, și minivacanța a fost fragmentată.

“În aceste perioade libere prelungite observăm o creștere semnificativă, la nivel național, a gradului de utilizare a instrumentelor digitale de plată, pentru că, atât numărul tranzacțiilor, cât și valoarea lor sunt mai mari de la un an la altul. Dar, cu cele 5,5 milioane de euro (27,6 milioane lei) și 200 de mii de tranzacții, România încă mai are recuperat la acest capitol, comparativ cu alte țări din regiune. Pentru aceeași perioadă analizată și pentru aceleași categorii de business, Global Payments a înregistrat peste 700 de mii de tranzacții în Slovacia, în valoare de 13 milioane de euro, peste 500 de mii de tranzacții, în Austria, în valoare 21 de milioane de euro și aproape 2 milioane de tranzacții în Cehia, care au depășit 41 de milioane de euro.”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România.

Apetitul pentru minivacanță al românilor a fost evident în creștere și în jurul sărbătorii de 1 Mai. Anul acesta s-au făcut 236 de mii de tranzacții electronice și s-a cheltuit peste 28 de milioane de lei pentru mese în oraș și cazare, în cele două săptămâni anterioare (17 aprilie – 1 mai). Aproape de două ori mai mult decât anul trecut, când, în aceeași perioadă și pentru aceleași categorii de interes, s-au cheltuit doar 16 milioane de lei.

Dar și mai mult de atât s-a cheltuit de 1 Mai în magazinele alimentare. În zilele de 21 și 28 mai (vineri) ale acestui an, românii au făcut la acești comercianți peste 200 de mii de tranzacții, în valoare de 20 de milioane de lei. De altfel, top 10 cele mai mari bugete zilnice cheltuite cu ocazia sărbătorii de 1 Mai au fost în supermarket-uri.

Global Payments este lider mondial în furnizarea de servicii tehnologice de plată. Soluțiile noastre sunt utilizate de clienți din 100 de țări și anual procesăm peste 50 de miliarde de tranzacții pentru ei. Pentru comercianții din România, procesăm tranzacții anuale de aproximativ 6,5 miliarde de lei și gestionăm peste 14.000 de terminale de plată. Ne concentrăm în principal pe micii retaileri și antreprenori, iar în Europa Centrală și de Est avem 65.000 de clienți, cu aproape 100.000 de terminale.

Global Payments este unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de plata pentru România, Cehia, Slovacia și Austria. Suntem furnizorul exclusiv de soluții de plată cu cardul pentru Banca Comercială Română, dar oferim soluții fiabile indiferent de bancă.  În oferta noastră veți găsi atât terminale de plată, cât și portaluri de plată, împreună cu multe alte servicii suplimentare.

Utilizăm cea mai înaltă securizare posibilă 3D Secure și suntem certificați PCIDDS (PAYMENT CARD INDUSTRY DATA SECURITY STANDARD).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related