Noul raport ESG al PepsiCo prezintă progrese în privința obiectivelor pep+

Noul raport ESG al PepsiCo prezintă progrese în privința obiectivelor pep+

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a publicat astăzi Raportul de mediu, social și guvernanță (ESG) pentru anul 2022, prezentând primul an complet de raportare de la lansarea PepsiCo Positive (pep+) în 2021.

Pep+ este un program de transformare end-to-end, care cuprinde fiecare aspect al activității PepsiCo - de la modul în care sunt cultivate ingredientele, la modul în care este fabricat, transportat și vândut portofoliul său reprezentativ de produse, până la opțiunile oferite consumatorilor. Pep+ este cadrul prin care sunt ghidate toate acțiunile de stabilire și atingere a obiectivelor ESG.

În 2022, compania a raportat progrese semnificative în ceea ce privește obiectivele sale în materie de nutriție, agricultură, social (oameni și comunități), eficiența utilizării apei și accesul la apă sigură. PepsiCo continuă să lucreze pentru reducerea emisiilor climatice și a utilizării plasticului virgin.

La nivel global, PepsiCo a raportat următoarele rezultate:

  • Pentru al doilea an, 75% din volumul portofoliului[1] de alimente convenabile nu a depășit 1,1 grame de grăsimi saturate la 100 de calorii

o PepsiCo a atins inițial acest obiectiv în 2021, cu patru ani înainte de termen.

  • Reducerea în continuare a zaharurilor adăugate și a sodiului în portofoliul său de produse în 2022

o PepsiCo are 56% din volumul[2] portofoliului său de băuturi care conțin mai puțin de 100 de calorii din zaharuri adăugate pe porție de 12 uncii, față de 53% în 2021.

o PepsiCo are acum 68% din volumul[3] portofoliului său de produse alimentare convenabile la sau sub 1,3 miligrame de sodiu pe calorie, în creștere de la 66% în 2021.

  • Dublarea amprentei agriculturii regenerative în 2022, ajungând la mai mult de 900.000 de acri (364.140 hectare) la nivel global[4]

o PepsiCo a ajutat fermierii să devină mai rezilienți și a redus emisiile de carbon din agricultură cu peste 330.000 de tone metrice - echivalentul scoaterii din circulație a peste 73.000 de mașini timp de un an.

  • Depășirea obiectivului companiei de a atinge o reprezentare hispanică de 10% în posturile de conducere din SUA

o PepsiCo a atins acest obiectiv cu trei ani mai devreme.

  • Îmbunătățirea cu 22% a eficienței utilizării apei în operațiuni începând cu 2015 în zonele cu risc ridicat de apă[5]

o PepsiCo se apropie acum de obiectivul său pentru 2025, de 25%.

  • Asigurarea accesului la apă sigură pentru încă 12 milioane de persoane în 2022

o Din 2006, PepsiCo a oferit acces la apă sigură la peste 80 de milioane de persoane.

În România, PepsiCo a raportat următoarele rezultate:

  • Atingerea unei rate de reciclare de 100%: Fabricile PepsiCo au atins o etapă remarcabilă prin atingerea unei rate de reciclare de 100%.
  • Investiții în linii de producție eficiente din punct de vedere energetic: PepsiCo România a făcut investiții substanțiale în noi linii de producție. Aceste linii avansate au redus consumul de utilități pe unitate produsă cu peste 15%, sporind și mai mult eficiența energetică.
  • Proces inovator pentru reducerea consumului de energie în procesul de producție: Am modificat compoziția preformelor rPET (PET reciclat) utilizate pentru sticlele noastre PET. Această inovație a permis reducerea consumului de energie electrică în procesul de suflare cu până la 20%, contribuind semnificativ la obiectivele de sustenabilitate.
  • Proiecte de conservare a resurselor: PepsiCo România a desfășurat mai multe proiecte de conservare a resurselor, ceea ce a dus la o reducere cu 5% a consumului de apă, electricitate și gaz. Aceste proiecte includ modernizarea turnurilor de răcire, managementul transportoarelor, boosterele compresoarelor și adoptarea de soluții de iluminat cu LED.
  • Mașini hibride pentru reducerea emisiilor: introducerea de mașini hibride în parcul auto (80% din parcul auto este hibrid) a dus la o reducere de 1.000 de tone de CO2 pe an.
  • Instalarea de panouri solare: PepsiCo România instalează cu succes panouri solare în toate locațiile deținute. Această inițiativă va furniza o cantitate semnificativă de energie curată de 1,2MWh, reducând amprenta de carbon și promovând sursele de energie regenerabilă.

Comentând abordarea PepsiCo de a implica fermierii și de a valorifica practicile de agricultură regenerativă pentru a aborda schimbările climatice, Chandler Goule, CEO al Asociației Naționale a Cultivatorilor de Grâu, a declarat:

"PepsiCo este în prima linie, demonstrând cum companiile alimentare și producătorii pot colabora eficient pentru a cultiva alimente durabile, accesibile și sigure. PepsiCo a făcut investiții semnificative în agricultură și a deschis calea în ceea ce privește implicarea producătorilor încă de la început pentru a se asigura că obiectivele de sustenabilitate sunt atât realizabile, cât și reciproc avantajoase."

Compania a recunoscut că urmărește să facă progrese mai mari în ceea ce privește reducerea ambalajelor și a emisiilor. PepsiCo lucrează la planuri care să contribuie la avansarea obiectivelor sale în aceste domenii, acordând prioritate acțiunilor care se așteaptă să facă cea mai mare diferență.

Comentând rezultatele, Jim Andrew, director general pentru dezvoltare durabilă, a declarat: "Decuplarea creșterii afacerii noastre de utilizarea resurselor va fi întotdeauna dificilă, dar atingerea obiectivelor noastre pe termen lung este esențială și învățăm rapid cum și unde trebuie să ne adaptăm. Am emis obligațiuni verzi în valoare de 2,25 miliarde de dolari din 2019 și am făcut - și vom continua să facem - investiții substanțiale în direcția unor părți esențiale ale agendei noastre pep+, inclusiv pentru atingerea țintei de Net Zero și pentru a reduce utilizarea materialelor plastice virgine. De asemenea, vom lucra cu perseverență pentru a elimina barierele din calea progresului, multe dintre acestea fiind de ordin normativ. Provocările legate de abordarea problemelor sistemice sunt uriașe și va fi nevoie de o abordare care implică mai multe părți interesate pentru a ajunge acolo unde ne dorim cu toții să fim."

Perspectiva lui Ramon Laguarta, Președinte și CEO PepsiCo, și Jim Andrew, Chief Sustainability Officer PepsiCo, despre progresul către obiectivele PepsiCo privind planeta și oamenii, precum și urgența acțiunii colective pentru a aborda schimbările sistemice, este oferită într-un mesaj video.

PepsiCo se angajează să ofere o raportare transparentă și a fost recunoscută de Corporate Secretary's Corporate Governance Awards timp de trei ani consecutivi, ca fiind "Best ESG Reporting" pentru o companie cu capitalizare mare.

În completarea raportului 2022 ESG Summary, PepsiCo a publicat, de asemenea, detalii privind abordarea și progresele sale pentru peste 50 de domenii pe pagina web ESG Topics A-Z

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 86 de miliarde dolari în 2022, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi savuroase, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail. 

Principiile PepsiCo sunt în linie cu viziunea noastră de a fi lider global în industria alimentară și de băuturi răcoritoare conform conceptului Winning with PepsiCo Positive (pep+). pep+ este transformarea noastră strategică completă, care pune sustenabilitatea și capitalul uman în centrul modului în care vom crea valoare și creștere, prin operarea în limitele planetare și inspirând schimbări pozitive pentru planetă și oameni. 

[1] Începând cu 2022, rezultatele se bazează pe primele 26 de piețe de băuturi, care reprezintă 78% din volumul global de băuturi și pe primele 23 de piețe de produse alimentare convenabile, care reprezintă 86% din volumul global de produse alimentare convenabile. Rezultatele reflectă excluderea portofoliului Be & Cheery.
[2] Începând cu 2022, rezultatele se bazează pe primele 26 de piețe de băuturi, care reprezintă 78% din volumul global de băuturi și pe primele 23 de piețe de produse alimentare convenabile, care reprezintă 86% din volumul global de produse alimentare convenabile. Rezultatele reflectă excluderea portofoliului Be & Cheery.
[3] Începând cu 2022, rezultatele se bazează pe primele 26 de piețe de băuturi, care reprezintă 78% din volumul global de băuturi și pe primele 23 de piețe de produse alimentare convenabile, care reprezintă 86% din volumul global de produse alimentare convenabile. Rezultatele reflectă excluderea portofoliului Be & Cheery.
[4] PepsiCo consideră că un acru are un impact regenerativ atunci când adoptarea practicilor de agricultură regenerativă duce la îmbunătățiri cuantificate în cel puțin două dintre domeniile de impact asupra mediului, cu o preferință pentru GES ca fiind unul dintre domeniile de impact.
[5] Măsurată pornind de la un nivel de referință din 2015, față de un obiectiv de 25 % până în 2025.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related