AkzoNobel vinde producția de materiale izolante din România către HIRSCH Porozell

AkzoNobel vinde producția de materiale izolante din România către HIRSCH Porozell

AkzoNobel a semnat un acord de vânzare a activităților sale de producție de materiale izolante XPS (polistiren extrudat) din România către HIRSCH Porozell S.R.L. Unitatea de producție XPS a devenit parte a AkzoNobel în urma achiziției Fabryo în octombrie 2018. Tranzacția, care include instalația de producție XPS  din Tunari, împreună cu 22 de profesioniști în domeniul producției și tehnic, este programată să se încheie în al doilea trimestru al anului 2023. Detaliile financiare nu sunt disponibile.  

HIRSCH este unul din liderii în domeniul materialelor izolante EPS (polistiren expandat) de înaltă calitate, cu peste 30 de unități de producție, în principal în Europa Centrală și de Est. Prin această achiziție, HIRSCH dobândește tehnologia complementară în XPS.  

În prezent, produsele XPS sunt vândute sub marca APLA a AkzoNobel. Prin această cesiune intenționată, AkzoNobel va putea să își raționalizeze amprenta către un singur loc de producție în România și să continue să ofere produsele XPS sub marca APLA prin colaborare privind producția de către specialiști în producție a acestei categorii (inclusiv cu compania cumpărătoare).

„AkzoNobel dorește să se concentreze pe domeniul său cheie de expertiză. Cu excepția României, AkzoNobel nu are alte fabrici de XPS. Așadar, pentru XPS, strategia AkzoNobel este de a construi parteneriate de producție la comandă cu jucători puternici precum HIRSCH Porozell și de a se concentra pe branding și pe partea de comercializare”, a declarat Alexandra Chirica, Country Commercial Director al AkzoNobel România.

„Această achiziție în România este o oportunitate unică pentru noi de a intra în producția de XPS și servește ca punct de plecare pentru a crește afacerea XPS în cadrul grupului nostru de companii”, spune Harald Kogler, CEO al HIRSCH Servo.

„Ne extindem producția existentă de izolații EPS pentru a include plăcile de izolație XPS, care sunt utilizate în special în zonele cu presiune și umiditate extreme, cum ar fi în izolarea pereților subsolului sau în izolarea acoperișurilor plate. Odată cu achiziția acestei unități de producție de lângă București, avem acum cinci unități de producție de izolații în România (Cluj, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Bragadiru și Tunari în zona București) și câștigăm angajați cu înaltă calificare”, a adăugat Marius Schweitzer, Managing Director HIRSCH Porozell S.R.L.

AkzoNobel: Furnizăm vopsele și acoperiri durabile și inovatoare pe care clienții noștri, comunitățile și mediul înconjurător se bazează din ce în ce mai mult. Portofoliul nostru de mărci de clasă mondială - inclusiv Dulux, International, Sikkens și Interpon - este de încredere pentru clienții din întreaga lume. Suntem prezenți în peste 150 de țări și ne-am propus să devenim liderul global al industriei. În România, AkzoNobel este prezentă în categoria vopsele și acoperiri decorative și sisteme profesionale pentru construcții arhitecturale și adezivi și vopsele decorative pentru industria mobilei prin intermediul Fabryo Corporation SRL. Savana, APLA, Sadolin, Sadolin, Hammerite, Interpon, Resicoat, Sikkens și International sunt câteva dintre mărcile noastre renumite produse în România.

HIRSCH Porozell S.R.L. este filiala din România a companiei austriece HIRSCH Servo AG.

HIRSCH Servo AG este o companie austriacă necotată la bursă, cu vânzări de 420,7 MEUR și o EBITDA de 51,5 MEUR (anul financiar 2021/22). Grupul HIRSCH Servo are 32 de unități de producție în zece țări europene (Austria, Germania, Franța, Ungaria, Slovacia, România, Polonia, Republica Cehă, Slovenia și Ucraina) și își desfășoară activitatea în principal în domeniul producției de materiale de izolație din EPS și materiale de ambalare din EPS.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related