Chef Alex Petricean gătește în aer liber rețete propuse de români din toate colțurile țării

Chef Alex Petricean gătește în aer liber rețete propuse de români din toate colțurile țării

Rețetele pot fi urmărite în mini-seria online Memoria gustului de vară de la Hanul Boieresc, realizată de PENNY.

Ne aflăm în al treilea an consecutiv în care Chef Alex Petricean gătește în natură, în diferite zone spectaculoase ale țării noastre, inspirându-ne prin rețete inedite. Seria Memoria gustului de vară a început în 2021 ca un proiect video în format cook & travel, cu scopul de a afla povești din bucătăria de vară a românilor, concentrându-se pe simplitatea cu care putem transforma rețetele tradiționale românești.

După ce anul trecut chef Alex Petricean a descoperit farmecul local într-o aventură în care a aflat legende și curiozități de la ghizii locali, descoperind destinații mai puțin cunoscute din România, anul acesta, seria Memoria gustului de vară ne dezvăluie povestea tehnicilor de gătit la foc deschis.

Există cel puțin 9 tehnici de gătit la foc deschis, de aici și cele nouă episoade ale seriei, în care Alex Petricean prepară câte o rețetă simplă, dar inedită, la foc, în aer liber. Seria aduce în prim plan specificul fiecărei regiuni, iar focul joacă rolul principal în această serie, alături de produsele Hanul Boieresc.  

Pui cu sos de mere la jar, plăcintă cu carne învelită în bacon sau ficăţei de pui la jar sunt o parte dintre mâncărurile savuroase pe care pasionații de gătit le pot încerca la mesele cu prietenii sau familia, folosind ingrediente de la Hanul Boieresc. Carnea proaspată și legumele sunt românești, iar chef Alex Petricean a ales să le gătească simplu la grătar, ceaun sau disc. 

Memoria gustului de vară în cifre:

  • Primele patru episoade difuzate au strâns peste 5 milioane de vizualizări până acum doar pe TikTok;
  • 600 de oameni au propus rețetele lor preferate în cadrul unui concurs pe canalele de Social Media ale brandului;
  • iar chef Alex Petricean a ales șase preparate finaliste pe care să le gătească în cadrul seriei video.

După primele trei preparate propuse de Alex Petricean, el s-a lăsat inspirat de cei de acasă pentru ce va găti în următoarele episoade ale seriei.

Astfel, talentatul chef face o incursiune în tehnici de foc pentru a complimenta preparatele din carne cu gust de vară din diferite zone ale țării noastre, cum ar fi Transilvania, Moldova sau Oltenia. Misiunea lui este să inspire prin rețete inedite, folosind ingrediente de la Hanul Boieresc, una dintre cele mai apreciate mărci proprii PENNY. Din varietatea de produse din carne românească de la Hanul Boieresc, chef Alex Petricean a ales produse din pui sau de porc cum ar fi piept de pui, pulpe de pui, piept de porc, cotlet de porc, ceafă de porc, carne tocată, pe care le-a gătit ca în vremurile noastre.

Când vine vorba de cea mai bună experiență culinară de vară, nimic nu poate înlocui gătitul pe jar în aer liber. Un bucătar pasionat are nevoie de un foc pregătit cu grijă pentru a găti așa cum trebuie, în funcție de tipul cărnii și de grosimea ei, cu jar puternic pentru preparare rapidă sau mai blând pentru profunzime. Și, pentru că a găti în aer liber presupune să te adaptezi situației, pentru rețeta cu ruladă de pui, de exemplu, chef Petricean a inventat o metodă originală  de pregătire: un rotisor realizat din patru furculițe și cu ajutorul unei linguri de lemn cu mâner circular.

Pentru mai multă inspirație cu gust de vară, vizionați următoarele episoade ale seriei Memoria gustului de vară - Pe urmele focului pe canalele de social media ale PENNY România pentru a descoperi noi recomandări pe care să le testați când sunteți în aer liber. Pe site-ul PENNY veți găsi inclusiv cantitățile potrivite pentru mai mulți invitați la masă, pentru momentele în care aveți nevoie să pregătiți suficiente preparate pentru întâlnirile cu cei dragi.

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 343 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 6.500 de angajați.

PENNY se află printre organizațiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2023 în România. Certificarea de Angajator de Top reflectă grija și angajamentul pentru echipă și performanțele în practicile de resurse umane.

Hanul Boieresc este una dintre cele mai importante mărci proprii PENNY. Toata carnea proaspătă și legumele sunt 100%  de origine românească. Hanul Boieresc se adresează consumatorilor îndrăgostiți de produsele tradiționale si are o gamă largă de produse cu gust aparte ca în vremurile boierești (carne, specialități din pește, mezeluri, lactate, fructe, legume, conserve, produse de bază, dulciuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related