Huawei face eforturi pentru a reduce impactul deșeurilor din oceane, folosind nailon reciclabil

Huawei face eforturi pentru a reduce impactul deșeurilor din oceane, folosind nailon reciclabil

Nevoia din ce în ce mai mare de a combate schimbările climatice și de a controla emisiile de gaze cu efect de seră a determinat multe branduri să depună eforturi pentru a-și reduce amprenta de carbon.

Echipamentul de pescuit abandonat, pierdut sau aruncat (ALDFG) contribuie major la poluarea oceanelor, afectând fauna marină și având un impact extins asupra mediului înconjurător. Având în vedere că se aruncă în oceane 640.000 de tone de ALDFG anual, Huawei a considerat că este nevoie să ia atitudine și să confrunte această problemă de mediu globală.

Huawei caută în mod constant alternative pentru a-și reduce amprenta de carbon. Având ca obiectiv combaterea ALDFG și poluarea în ansamblu a oceanelor, Huawei a produs o curea de ceas din material compozit, realizată din nailon reciclabil, o alternativă mai sustenabilă la materialele plastice tradiționale.

 

De ce nailon reciclabil?

Cum majoritatea plaselor de pescuit moderne sunt fabricate din nailon, îndreptarea eforturilor de reciclare către acest tip de material oferă cea mai directă soluție pentru atenuarea impactulului ALDFG asupra oceanelor noastre. Nailonul este un material rezistent și poate dura sute de ani pentru a se descompune în mod natural. Acest tip de material poate avea un impact negativ semnificativ asupra faunei subacvatice, animalele marine încurcându-se în plasele abandonate. Totodată, în timp, nailonul se degradează în fibre subțiri care sunt ingerate de viețuitoarele acvatice. Aceste fibre le pot bloca căile respiratorii, făcându-le dificilă respirația.

Pe lângă faptul că nailonul reciclat contribuie la reducerea deșeurilor din oceane, există și alte efecte pozitive asupra mediului care provin din reciclarea acestui material. Producția de nailon generează gaze cu efect de seră, cum ar fi protoxidul de azot, care este de 300 de ori mai potent decât dioxidul de carbon. În procesul de fabricație a nailonului se folosește, de asemenea, o sursă neregenerabilă – petrolul – lăsând în urmă o amprentă uriașă de carbon. Faptul ca nailonul poate fi reciclat pe termen nelimitat, permite Huawei nu numai să-și reducă amprenta totală de carbon, dar și să aibă un impact pozitiv continuu asupra mediului.

Lucrând umăr la umăr cu organizații implicate în eforturile de colectare, Huawei a creat o curea din material compozit din nailon reciclabil. Pentru manufacturarea fiecărei curele se folosesc aproximativ 5-10 grame de nailon reciclat, astfel că această alternativă îi oferă companiei Huawei o abundență de material brut. Odată cu producția fiecărei curele, Huawei contribuie la reducerea cantității de deșeuri de nailon și adaugă totodată o caracteristică mai sustenabile produselor sale.

 

Mesajul Huawei de încurajare a sustenabilității

Prin utilizarea nailonului reciclabil, cureaua din material compozit a Huawei oferă o experiență tactilă plăcută și asigură o purtare zilnică confortabilă. Prin cea mai recent lansată serie HUAWEI WATCH 4, brandul își transmite, prin eforturile sale și designul în ansamblu al smartwatchului, angajamentul față de sustenabilitate.

Pe lângă faptul că este prietenos cu mediul, nailonul reciclat s-a dovedit, de asemenea, a fi mai puternic, mai durabil și mai ușor în comparație cu alte materiale reciclabile. Printr-un proces de convertire riguros, Huawei a dezvoltat o curea din material compozit care este realizată în întregime din nailon reciclabil. Cureaua unică oferă utilizatorilor o alternativă hipoalergenică care este blândă cu pielea. Deși este ușoară, cureaua are și o rezistență ridicată, fiind testată în timpul diferitelor activități zilnice pentru a-și dovedi durabilitatea.

Odată cu seria HUAWEI WATCH 4, Huawei își propune să popularizeze mesajul cu privire la importanța sustenabilității. Ceasul inteligent are un watch face cu tematică “Earth” care informează utilizatorii despre identificarea coordonatelor de longitudine și latitudine, împreună cu ciclurile zi/noapte. Seria HUAWEI WATCH 4 vine, de asemenea, într-o carcasă albastră din titan de calitate specifică industriei aerospațiale, care adoptă tehnologia PVD, potrivindu-se perfect cu interfața ceasului pentru a crea un aspect unic. Alături de cureaua din material compozit, seria HUAWEI WATCH 4 vine ca o reamintire constantă a modului în care cu toții putem contribui la protejarea planetei, luând decizii conștiente cu privire la mediu.

Cureaua din material compozit lansată de Huawei îndeplinește cerințele stabilite de Global Recycle Standard (GRS), fiind realizată în întregime din nailon reciclat. Acest aspect indică angajamentul brandului de a reduce impactul asupra mediului înconjurător și de a promova acțiunile sustenabile.

Acesta este doar un pas către un viitor sustenabil. Huawei continuă să caute modalități inovatoare de a dezvolta noi produse și de a încorpora practici și materiale durabile ori de câte ori este posibil. Compania Huawei consideră că avem cu toții un rol de jucat în protejarea planetei și este datoria noastră să fim consecvenți în a ne oferi contribuția.

HUAWEI WATCH 4 Pro, modelul Ocean Blue, poate fi achizițonat în exclusivitate de pe HUAWEI Store la prețul de 2699 lei. Produsul beneficiază de o serie de avantaje la achiziție:

  • 200 de lei extra reducere folosind codul “A200NOU”;
  • Livrare gratuită;
  • Plata în 12 rate fără dobândă;
  • Plata cu cardul Sodexo – Cadou Pass;
  • 1% înapoi în puncte HUAWEI;
  • Garanție extinsă.

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări și sunt utilizate de o treime din populația lumii. Au fost înființate paisprezece centre de cercetare și dezvoltare în țări din întreaga lume, inclusiv Germania, Suedia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele trei unități de afaceri ale HUAWEI și acoperă smartphone-uri, computere și tablete, wearables și servicii cloud etc. Rețeaua globală a HUAWEI este construită pe o experiență de peste 30 de ani în industria telecomunicațiilor și este dedicată furnizării celor mai recente progrese tehnologice pentru consumatori din întreaga lume.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related