Crește competiția între candidați: Numărul aplicărilor pe bestjobs a crescut cu 30% în iulie, deși oferta de joburi se menține la nivelul lunii precedente

Crește competiția între candidați: Numărul aplicărilor pe bestjobs a crescut cu 30% în iulie, deși oferta de joburi se menține la nivelul lunii precedente

Este al doilea an consecutiv când candidații își intensifică activitatea în mijlocul verii, perioadă destinată mai mult planificării concediilor decât a carierei, chiar dacă oferta de joburi a stagnat, semn specific sezonului. Astfel, persoanele în căutare de noi oportunități profesionale au înregistrat pe platforma de recrutare bestjobs aproximativ 650.000 de aplicări în luna iulie, cu 30% mai multe decât în luna precedentă și cu 20% mai multe decât iulie 2022. Această dinamică indică o competiție crescută între candidații care plănuiesc să își schimbe jobul vara aceasta. În plus, se remarcă o activitate accentuată în rândul femeilor, reprezentând 57% din totalul candidaților activi, la fel și în segmentul de vârstă 18-24 de ani.

„Evenimentele din ultimii ani au declanșat un val semnificativ de schimbări pe piața muncii, mai ales în comportamentul și preferințele candidaților. Unul dintre acestea este activitatea crescută a candidaților în timpul verii, mai cu seamă în luna iulie. De regulă, în această perioadă, activitatea în recrutare se reducea ușor, pe fondul concediilor. Pe bestjobs însă, în ultimii doi ani, candidații profită de perioadele mai libere pentru a-și căuta un job nou, urmărind în special un salariu mai bun, condiții de lucru flexibile și mai multe beneficii, după cum arată datele platformei. În plus, de când am lansat instrumentul de orientare profesională pe bază de Inteligență Artificială, BIA, care funcționează și ca un motor de căutare personalizat, utilizatorilor le este mult mai simplu să ajungă la joburile dorite și să aplice”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

 

De la începutul verii, termenii „manager”, „reprezentant vânzări” și „remote” au înregistrat câte 100.000 de căutări fiecare

În ultimele 60 de zile, printre cele mai căutate posturi pe platforma bestjobs au fost cele de „manager”, „reprezentant vânzări”, „inginer”, „șofer” sau „profesor”, fiecare înregistrând aproximativ 100.000 de căutări. Cu același nivel de interes, s-au căutat și expresiile „remote”, „part time” sau „online acasă”.

Totodată, cele mai multe aplicări au mers către Vânzări (20%), Financiar/ Contabilitate (14%), IT/Telecom (10%), Management (8%), Call center/Suport Clienți (7%).

Rolurile care au atras cele mai multe CV-uri vara aceasta sunt:

  • Responsabil comenzi, Profi - 3.467 aplicanți
  • Reprezentant servicii clienți, RINA Hotels - 3.261 aplicanți
  • Customer service, Call Center Officer REMOTE, Euro Wish - 3.104 aplicanți
  • Asistent vânzări part-time, H&M - 3.090 aplicanți
  • Backoffice Agent with English(remote), TELUS International - 3.027 aplicanți

De partea recrutorilor, multe companii au rămas foarte active în căutarea de noi angajați, printre acestea numărându-se Lidl, ING România și Interbrands Orbico.

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, bestjobs se implică permanent în transformarea și inovarea industriei de recrutare online și integrează astăzi tehnologii digitale de ultimă generație și servicii conexe recrutării. Bestjobs sprijină candidații în găsirea jobului potrivit, oferindu-le informații salariale actualizate constant, și îi susține pe angajatori în procesul de recrutare prin serviciul de tip agenție - HIRE, care contribuie semnificativ la optimizarea costurilor și la reducerea timpului de căutare. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related