L’Oréal Groupe anunță o creștere de 12% a vânzărilor în primul semestru al anului 2023

L’Oréal Groupe anunță o creștere de 12% a vânzărilor în primul semestru al anului 2023

L’Oréal Groupe anunță vânzări de 20,57 miliarde de euro în primele șase luni ale anului 2023, înregistrând o creștere de +12,0% față de rezultatele din aceeaşi perioadă a anului precedent, cu performanțe solide în Europa, Statele Unite și China.

L'Oréal și-a depășit aștepările, înregistrând performanțe remarcabile în țări cheie precum Germania, Austria, Elveția, Franța și Anglia, precum și în țări dinamice precum Polonia, Turcia și țările nordice. În e-commerce, s-a înregistrat o creștere semnificativă în a doua jumătate a primului semestru. Trendul ascendent al vânzărilor a fost susținut de o contribuție solidă a valorii și o creștere a volumului, demonstrând atractivitatea portofoliului de branduri L'Oréal pentru consumatorii europeni.

În Divizia Produselor de Larg Consum, vânzările au fost remarcabile pentru toate brandurile mari din portofoliu și în toate categoriile, cu accent pe machiaj și îngrijirea pielii. Divizia de Cosmetică Activă a continuat să înregistreze o creștere foarte puternică și a depășit semnificativ piața, iar brandurile care au obținut creșteri valorice au fost La Roche-Posay și CeraVe. L'Oreal Luxe și-a consolidat poziția de lider în parfumuri, cea mai mare categorie din piața europeană a produselor de înfrumusețare, datorită succesului continuu al parfumurilor Paradoxe by Prada și Libre by Yves Saint Laurent. Divizia de Produse Profesionale continuă trendul ascendent înregistrat pe parcursul ultimilor ani în categoria produselor de premium de îngrijire a părului.

Într-o piață în continuă schimbare, L'Oréal a obținut performanțe remarcabile în prima jumătate a anului, ceea ce ne consolidează poziția de lider global. Creșterea a fost diversificată în toate diviziile, regiunile, categoriile și canalele, reconfirmând succesul modelului nostru echilibrat și multipolar. Trendul ascendent al vânzărilor a fost stimulat de volum și de valoare, demonstrând succesul inovațiilor noastre și atractivitatea brandurilor. În conformitate cu cercul virtuos al L'Oréal, am îmbunătățit rentabilitatea, în timp ce am mărit semnificativ investițiile în brandurile noastre. În același timp, în concordanță cu ambiția noastră dublă de performanță economică și corporativă, am continuat să investim în tranziția către un model de operare mai durabil pentru a crea valoare pe termen lung. Într-un context economic încă incert, rămânem ambițioși pentru viitor, suntem optimiști cu privire la perspectiva pieței de beauty și avem încredere în capacitatea noastră de a ne depăși așteptările și de a avea încă un an de creștere în vânzări și profituri. ”, a declarat Nicolas Hieronimus, CEO L'Oréal.

  • În primele șase luni, creșterea în America de Nord a fost de +13,0% pe bază comparabilă și de +14,7% raportată. Creșterea a fost diversificată în toate diviziile și a fost stimulată de preț și de mixul de produse.
  • Asia de Nord a înregistrat o creștere de +3,9% pe bază comparabilă și +0,6% raportată. Piața de beauty din China continentală și-a continuat recuperarea progresivă în a doua parte a semestrului, fiind stimulată de o redresare puternică pe ambele canale, atât offline, cât și online.
  • America Latină a înregistrat o creștere remarcabilă de +23,6% pe bază comparabilă și +28,9% raportată. Piața de beauty din America Latină a rămas dinamică în toate țările-cheie, fiind stimulată de Mexic și Brazilia.
  • SAPMENA-SSA a înregistrat o creștere remarcabilă de +23,6% pe bază comparabilă și +17,4% raportată. În Africa Subsahariană (SSA), toate țările au înregistrat o creștere cu două cifre, cu o dinamică deosebit de puternică în Africa de Sud și Kenya.

În prima jumătate a anului 2023, L'Oréal a fost prezent la Viva Technology 2023, unde a dezvăluit cele mai noi inovații Beauty Tech: soluții incluzive precum HAPTA, primul aplicator de machiaj inteligent, conceput pentru a permite persoanelor cu afecțiuni ale mișcărilor mâinilor să aplice machiaj;

instrumente de diagnosticare (SPOTSCAN, META PROFILER™, K-SCAN); soluții personalizate (3D shu:brow) și soluții sustenabile, cum ar fi WATER SAVER de la L’Oréal Professionnel, care a economisit până în prezent peste 66 de milioane de litri de apă.

Totodată, L'Oréal a fost recunoscută de Standard & Poor’s Global pentru performanța sa în domeniul sustenabilității, obținând 85 de puncte din 100 pe baza criteriilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Punctajul obținut demonstrează transformarea durabilă a companiei L'Oréal către un model de afaceri mai responsabil și mai incluziv prin implementarea unei strategii ambițioase de sustenabilitate.

Nu în ultimul rând, L'Oréal a fost inclus în lista "100 de cele mai bune locuri de muncă pentru inovatori" publicată de Fast Company în 2023, care recunoaște organizațiile din întreaga lume care demonstrează un angajament inspirator pentru încurajarea și dezvoltarea inovației la toate nivelurile.

Per total, profitul operațional a crescut cu +13,7%, ajungând la 4.258,8 milioane de euro și reprezentând 20,7% din vânzări, o creștere de 30 de puncte de bază în comparație cu prima jumătate a anului 2022.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related