tbi bank a redus de 8 ori timpul necesar pentru analiza situațiilor financiare ale IMM-urilor cu ajutorul soluțiilor de automatizare Prime Dash

tbi bank a redus de 8 ori timpul necesar pentru analiza situațiilor financiare ale IMM-urilor cu ajutorul soluțiilor de automatizare Prime Dash
Andrei Hoinărescu, Head of Business Banking tbi bank

IMM-urile joacă un rol major în economia europeană, acestea reprezentând peste 99% din numărul total de firme, potrivit datelor Eurostat. În același timp, în România, din cauza dimensiunii lor mai mici și a unui mediu economic complicat, acestea întâmpină de obicei dificultăți în obținerea de finanțare, în principal din cauza birocrației excesive. tbi bank, o bancă challenger de top din Europa de Sud-Est, a redus timpul necesar pentru analiza situațiilor financiare ale IMM-urilor de la 40 la 5 minute, datorită soluțiilor de automatizare oferite de Prime Dash, un start-up fintech cu creștere rapidă din România și participant la Programul de inovare Visa.

Prime Dash utilizează tehnologii precum AI, Machine Learning (ML), Robotic Process Automation (RPA) și Advanced Analytics pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru întreprinderile mici și mijlocii. Cu ajutorul instrumentelor de automatizare, fintech-ul permite IMM-urilor să primească produse de creditare hiperpersonalizate din partea instituțiilor financiare.

„IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a unei economii, iar nevoile de finanțare ale acestora sunt adesea satisfăcute doar parțial. Acordul cu Prime Dash ne permite să le oferim rapid ajutorul de care au nevoie și să contribuim astfel la buna funcționare a economiei românești”, spune Andrei Hoinărescu, Head of Business Banking, tbi bank.

Obiectivul principal al parteneriatului este ca tbi bank să reducă timpul petrecut cu evaluarea și monitorizarea riscurilor financiare, cu ajutorul soluțiilor de automatizare. În plus, banca își poate deservi mai bine clienții IMM cu oferte de creditare special dezvoltate pe baza nevoilor și profilului lor specific.

„Misiunea noastră principală este de a optimiza evaluarea riscului financiar în cadrul procesului intern al băncii. Și, utilizând aceste tehnologii, am redus considerabil timpul mediu petrecut în acest proces. Acest parteneriat a adus o mare valoare pentru compania noastră, deoarece putem avea un impact mai mare asupra mediului de afaceri și putem ajuta IMM-urile să își îmbunătățească afacerile. Putem să ne adaptăm produsele în funcție de diferiți clienți și să ajutăm instituțiile financiare să sprijine mai bine economia în ansamblu”, spune Cătălin Rus, Co-founder și COO, Prime Dash.

tbi bank este o bancă de tip ”challenger” din Europa de Sud-Est și lider regional în domeniul soluțiilor de plată alternative, care a construit un ecosistem prin îmbinarea instrumentelor de finanțare cu shopping-ul pentru a răspunde nevoilor clienților. Se concentrează pe sprijinirea comercianților pentru a-și dezvolta afacerile, precum și pe oferirea de produse și servicii financiare consumatorilor, care să le facă viața mai ușoară. În prezent, operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania și Lituania. Prin diverse canale digitale și parteneriate de încredere cu aproape 20.000 de comercianți, tbi are un portofoliu de 2 milioane de clienți și a acordat aproape 550.000 de credite în 2022. Modelul său de afaceri și abordarea axată pe client au dus la transformarea sa într-una dintre cele mai profitabile și eficiente bănci din regiune.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Oameni

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related