„ELIBERARE” - prima expoziție de ilustrații realizate după poveștile a 15 femei diagnosticate cu cancer, nevoite să își ascundă diagnosticul

„ELIBERARE” - prima expoziție de ilustrații realizate după poveștile a 15 femei diagnosticate cu cancer, nevoite să își ascundă diagnosticul

Asociația Imunis organizează prima expoziție de ilustrații realizate după poveștile a 15 femei diagnosticate cu cancer, nevoite să își ascundă diagnosticul, de azi până pe 6 noiembrie, la ParkLake.

Intitulată „ELIBERARE”, expoziția își propune să transmită mesajul că este mult mai greu să lupți împotriva cancerului când ești nevoit – dintr-un motiv sau altul – să ascunzi diagnosticul.

Expoziția este un testimonial al forței femeii aflate în proces de vindecare și are ca scop încurajarea tuturor femeilor din România care au primit un diagnostic oncologic, să includă în procesul lor și recalibrarea feminității. Totodată, femeile Imunis își doresc să educe publicul larg cu privire la dificultățile prin care trece o femeie care nu doar că este diagnosticată cu cancer, dar este și nevoită să ascundă acest lucru pentru a-și proteja părinții în vârstă, pentru a-și proteja copiii de reacțiile colegilor sau pe ele însele de reacția societății, de stigmatizare, milă sau reproșuri. Și chiar pentru a nu-și pierde locul de muncă.  

„ELIBERARE” este creată alături de ilustratoarea Animalenas care a realizat desenele după ce a stat de vorbă cu cele 15 femei și le-a înțeles poveștile. Fiecare ilustrație reflectă culorile care le-au însoțit în procesul de vindecare, amuletele lor, animalele totem, dacă sunt mai solare sau mai nocturne, ce le inspiră, dar mai ales arhetipul de feminitate cu care rezonează cel mai tare dintre cele șapte: femeia-mamă, femeia-fecioară, femeia-regină, femeia-vânător, femeia-înțeleaptă, femeia-mistică, femeia-îndrăgostită.

„Această expoziție este foarte importantă pentru mine, președinta Imunis, pentru că vreau ca oamenii să înțeleagă cât de greu este pentru cei diagnosticați cu cancer să fie nevoiți să se ascundă. Este necesar să schimbăm modul în care vorbim despre cancer și modul în care înțelegem procesul de vindecare. Vindecarea implică vindecarea sufletului, a subconștientului, a legăturii noastre cu intuiția, a legăturii noastre cu creativitatea. Îmi doresc să ne eliberăm de mentalitățile care ne țin captivi și ne fac să ne construim o viață «grea». Îmi doresc să eliberăm femeile diagnosticate de povara de a trebui să se ascundă. Și pentru asta trebuie să înțelegem ce forță au creația, creativitatea și iubirea. Să alegem să construim împreună armonie, să ne eliberăm de frici și să ne punem cu adevărat în slujba iubirii de sine și pentru semeni.”, a explicat Cosmina Grigore, președinta Imunis.

Ambasadorii expoziției „ELIBERARE” sunt Ada Galeș (actriță), Simona Mereu (coregraf, antreprenor și trainer) și Andrei Leuștean (luptător profesionist de kick boxing).

„Vreau să aflăm de la Simona și Andrei cu ce mentalitate intră în ringul de dans, respectiv de luptă, care este conexiunea lor dintre minte și corp. Vreau să aflăm de la Ada Galeș cum putem să se eliberăm din aceste cuști mentale, emoționale în care femeile se închid ca să își ascundă diagnosticul. Și apoi vreau să ofer aceste informații ca pe niște instrumente utile tuturor femeilor care se luptă cu cancerul.”, completează Cosmina Grigore.

Cele 15 femei care au ales să arate, prin aceste ilustrații, ce anume le-a inspirat și cum au găsit forța de a-și continua procesul de transformare, fac parte din grupul celor 145 de femei înrolate între anii 2021 – 2023 în programul „Feminitate după cancer”.

„Feminitate după cancer” este primul program dedicat femeilor diagnosticate cu cancer din România, care vor să învețe să își reacceseze și să își vindece feminitatea. La program au participat femei care în urma tratamentului – operații, chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie, alte tratamente adjuvante – și-au pierdut încrederea în sine, în propriul corp, în partenerul de viață, și-au pierdut libidoul ori un atribut al feminității: sânii, părul, calitatea pielii, unghiile, dantura, suplețea corpului etc.

Programul a mai cuprins o expoziție, de portrete foto ale femeilor care au trecut prin cancer, în primăvara anului trecut.

Sponsorii expoziției sunt: SKODA, ParkLake, Animalenas, Galeriu&Partners și PANDA Squad, Cofetaria Armand, Sloop.

Fondată în 2016, Imunis este prima asociație de lifestyle post diagnostic oncologic din România. Asociația pune accent pe schimbarea mentalității în ceea ce privește modul în care poate fi rescrisă viața post diagnostic și pe programe integrate de stil de viață pentru bunăstare: nutriție, mindfulness, Pilates, grupuri de sprijin, întâlniri cu medici și alți specialiști – atât pentru pacienții cu cancer cât și pentru membrii familiei (prevenție). La reproiectarea unui stil de viață după cancer se ia în calcul o abordare de 360 de grade, inclusiv navigarea pacientului post diagnostic, refacerea feminității după diagnostic, reintegrarea socio-profesională, leadership și antreprenoriat.

Pentru jurnaliștii interesați de realizarea unor interviuri, Cosmina Grigore va fi prezentă în spațiul expozițional din ParkLake miercuri, 25 octombrie, între orele 14:00 – 17:00 alături de ilustratoarea Animalenas, actrița Ada Galeș și una dintre cele 15 paciente, vineri, 3 noiembrie,  între orele 16:30 – 17:30 alături de Simona Mereu și sâmbătă, 4 noiembrie, între orele 18:00 – 20:00 alături de Andrei Leuștean.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related