18 ani de sprijin pentru educație: TenarisSilcotub premiază studenții de la universități tehnice de prestigiu din țară, prin Programul de Burse Roberto Rocca

18 ani de sprijin pentru educație: TenarisSilcotub premiază studenții de la universități tehnice de prestigiu din țară, prin Programul de Burse Roberto Rocca
  • Peste 650 de studenți au beneficiat de burse, până în prezent

TenarisSilcotub sprijină educația și susține oportunitățile de carieră ale studenților de la cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară, acordând 40 de noi burse, în cadrul celei de-a 18-a ediții a Programului de Burse Roberto Rocca.

„Sprijinim de 18 ani tinerii talentați din Universitățile Tehnice, prin Programul de Burse Roberto Rocca. Educația este  pilonul principal din politica noastră de responsabilitate socială și suntem implicați în programe educaționale la toate nivelele. Fundamental, consideram că societatea are nevoie de oameni educați la cele mai înalte standarde pentru a evolua și a dezvolta ceea ce există astăzi”, declară Mihaela Popescu, Președinte, TenarisSilcotub.

În acest an, sub conceptul „Cariera: în căutarea viselor, ancorați în realitate’’, compania a premiat 40  de studenti de la: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca - 22 de burse, Universitatea Politehnică București - 11 burse, Universitatea Tehnică "Gh. Asachi" Iași - 4 burse, Universitatea Petrol și Gaze Ploiești - 2 burse, Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Fizică - o bursă.

Decernarea burselor din acest an l-a avut ca invitat pe Dragoș Iliescu, specialist în psihologie organizațională și profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din București.

’’Deciziile bune de carieră nu sunt, de regulă, nici despre cât și nici despre unde să investim din energia noastră, cât despre cauzele pentru care vrem sa ne luptăm. Iar investiția în cauze presupune să fim vizionari și să putem să insuflăm această viziune altora”, afirmă domnul profesor.

Câștigătorii burselor Roberto Rocca sunt selectați pe baza rezultatelor academice din anul anterior, dar și prin prisma competențelor arătate în centre de evaluare, ingrediente care sunt extrem de importante pe tot parcursul unei cariere profesionale. Odata selectați, tinerii pot explora și alte programe pe care TenarisSilcotub le oferă studenților, precum cele de practică sau  Programul Global Trainee, pentru cei care își doresc să facă primii pași în carieră. 

Educația este  oportunitatea de a depăși condițiile inițiale și de a ajunge acolo unde îți dorești. Este despre mai mult decât simplele note și diplome. Înseamnă explorare, experimentare, alegere, auto-cunoaștere și construirea unui viitor personal’’, adaugă Carmen Avramescu, Director Resurse Umane, TenarisSilcotub.

Programul a acordat, până în prezent, burse pentru mai mult de 650 de studenți, pe parcursul a 18 ani de derulare în Romania. Aceste burse reprezintă un cadru în care se pot construi relații puternice și conexiuni solide între studenți, mediul universitar și mediul industrial pe termen lung.

Silcotub S.A. este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și, din 2004, este parte a companiei Tenaris - lider mondial în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol și gaze și multe alte aplicații industriale încă din 2004.

Compania este prezentă în 9 orașe din România și operează unități de producție complet integrate, de la colectarea și pregătirea fierului vechi în Popești-Leordeni, Brașov și Iernut, la elaborarea oțelului în Călărași și realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată  mare la Zalău. De asemenea,  o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina și un centru de servicii  în Ploiești completează portofoliul de produse pentru clienții din industria de petrol și gaze.

Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate și cultură.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related