Hipo anunță rezultatele din 2023. Peste 60.000 de oportunități de carieră au fost disponibile pe platformă

Hipo anunță rezultatele din 2023. Peste 60.000 de oportunități de carieră au fost disponibile pe platformă

Cu o prezență de 17 ani pe piața muncii din România, portalul de joburi Hipo.ro este locul de întâlnire dintre cei mai doriți angajatori și cei mai buni candidați cu studii superioare. Atât companiile care vor să atragă noi talente, cât și persoanele aflate în căutarea unui job, pot accesa Hipo pentru o experiență de recrutare completă. Pe lângă 64.263 de oportunități de carieră disponibile în 2023, Hipo derulează și o serie de proiecte, precum: Internship & Trainee Marathon, Summer Career Fair, National Intern Day, Top Talents Romania, Angajatori de TOP și, în premieră primăvara aceasta, Remote & Hybrid World.

Ofertele de muncă disponibile pe Hipo sunt adresate tinerilor profesioniși, de la studenți care fac primii pași în carieră, până la persoane cu experiență care vor să își găsească angajatorul potrivit. Conform unui analize realizate în 2023, pe Hipo au fost postate:

 • 617 de joburi pentru studenți și juniorii cu 0-1 ani de experiență - Hipo este portalul numărul 1 din România când vine vorba de cele mai multe oportunități disponibile pentru acest profil;
 • 803 de joburi pentru specialiștii cu 1-5 ani de experiență;
 • 240 joburi pentru specialiștii seniori cu peste 5 ani de experiență;
 • 603 pentru manageri.

Totodată, în urma aceleiași analize, a fost stabilit și topul celor 10 domenii de activitate cu cele mai multe poziții postate pe Hipo:

 1. Vânzări;
 2. Inginerie;
 3. IT Software;
 4. Customer support - Client service;
 5. Contabilitate - Finanțe;
 6. Achizitii - Logistica - Aprovizionare;
 7. Bănci;
 8. Producție;
 9. Resurse Umane - Psihologie;
 10. Marketing

În 2023, cele mai active companii de pe Hipo au fost: Continental, Lidl România, Bosch Romania, LSEG Romania, Bosch Service Solutions, Raiffeisen Bank, INTERBRANDS ORBICO, ING Bank Romania, Vitesco Technologies Engineering, Veeam Software, Regina Maria, Renault Group, Booking Holdings, Alpha Bank, Computer Generated Solutions România, Farmacia DONA, Penny, Allianz Services, Libra Internet Bank.

„Pentru noi, creșterea vizibilității oportunităților de carieră în rândul candidaților este o prioritate majoră. De aceea, suntem încântați să folosim platforma Hipo.ro, care ne permite să atragem aplicații relevante pentru rolurile destinate juniorilor și să ne poziționăm ca cel mai dorit angajator în rândul lor. Anual, oferim peste 1.000 de oportunități pentru elevi, studenți și absolvenți la nivel național. Suntem mândri să investim în educație și în pregătirea viitoarei generații de profesioniști, iar prin intermediul programelor noastre dedicate precum programul de Working Student, programe de internship, academii și competiții, oferim candidaților posibilitatea de a dezvolta competențe esențiale pentru cariera lor. Un aspect pe care îl apreciem în mod deosebit la Hipo.ro este soluția integrată de preluare a joburilor. Aceasta ne permite să evaluăm impactul rezultatelor în timp real, să luăm decizii stratetegice și să optimizăm procesul de recrutare.”, Cristina Corello, Director Resurse Umane la Bosch România.

,,Anul 2023 se încheie cu peste 60.000 de oportunități de carieră postate pe Hipo.ro, portalul de carieră numărul 1 pentru candidați cu studii superioare. Ne bucurăm de rezultatele înregistrate și sperăm ca 2024 să aducă celor care sunt în căutarea unui job cel puțin la fel de multe oportunități. Portalul de carieră Hipo.ro își propune să fie sursa principală de joburi pentru candidații cu studii superioare, aflați la început de carieră și suntem încântați că rezultatele portalului atrag angajatori de TOP din România, companii care aleg să își promoveze joburile sau diferite programe pe care le au deschise atât pentru candidații entry-level, cât și pentru profesioniști.”, Dragoș Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions.

În ceea ce privește planurile pentru 2024, Hipo își propune să susțină în demersul lor companiile care sunt din ce în ce mai interesate să investească în dezvoltarea profesională a tinerilor aflați la începutul carierei prin intermediul programelor de internship și de practică.  De asemenea, 2024 a adus și o noutate printre proiectele organizate de Hipo, și anume Remote & Hybrid World, care se va desfășura pentru prima dată primăvara aceasta, între 20 martie - 21 aprilie. Un alt eveniment nou pe care Hipo îl organizează anul acesta, pe 23 mai, este National Intern Day, un proiect care aduce un plus de valoare pe piața muncii, promovând oportunitățile de carieră destinate celor la început de drum.  

Companiile care vor să afle cum îi poate ajuta Hipo.ro în procesul lor de recrutare pot să trimită un e-mail la [email protected].

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:  

 • DevTalks Romania, cea mai așteptată conferință IT, care reunește 6000 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.   DevTalks are două ediții, în Bucuresti, între 29-30 mai, și în Cluj-Napoca, pe 26 septembrie.
 • DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 5 și 6 noiembrie vor avea loc 6 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
 • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare.
 • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce impreuna 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție.
 • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români. 

Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta specializata in solutii de recrutare si employer branding. Suntem prima companie din Romania care ofera servicii complete de employer branding pornind de la... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related