Un film de artă aduce cele mai mari încasări în cinematografele din România: Poor Things intră pe locul I în Box office, chiar din weekend-ul lansării

Un film de artă aduce cele mai mari încasări în cinematografele din România: Poor Things intră pe locul I în Box office, chiar din weekend-ul lansării

Poor Things/ Sărmane creaturi”, lungmetrajul cu 11 nominalizări la Premiile Oscar, semnat de Yorgos Lanthimos și Emma Stone, intră pe primul loc în box office-ul românesc, încă din weekend-ul lansării. Cu încasări de peste 563 de mii RON, pelicula reușește pe plan local o performanță majoră în categoria filmelor de artă.

Producția regizorului grec pornește de la romanul lui Alasdair Gray, publicat la editura Polirom, și prezintă aventura Bellei Baxter (Emma Stone), o tânără femeie readusă la viață din pragul morții de către excentricul om de știință Godwin Baxter (Willem Dafoe), într-un mod plin de umor neconvențional și surprinzător.

Poor Things a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția pe 1 septembrie și a câștigat Leul de Aur pentru cel mai bun film. A strâns, până în prezent, peste 70 de premii și peste 300 de nominalizări, inclusiv Globul de Aur pentru Emma Stone și Premiul pentru cel mai bun film la secțiunea comedie/muzical. Pentru Premiile Oscar din acest an, lungmetrajul se află în cursa pentru următoarele titluri: cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun actor într-un rol secundar, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu, cea mai bună coregrafie, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj, cel mai bun montaj.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si pe cele produse de 20th Century și Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor Lionsgate, A24, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi, internaționali dar și locali.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related