Faceți cunoștință cu HMD, pe scurt Human Mobile Devices... și spuneți „Bună, Barbie!”. Pentru HMD, totul se rezumă la inovație... multă inovație, dar cu chip uman

Faceți cunoștință cu HMD, pe scurt Human Mobile Devices... și spuneți „Bună, Barbie!”. Pentru HMD, totul se rezumă la inovație... multă inovație, dar cu chip uman
  • HMD pune oamenii pe primul loc, folosind tehnologia pentru a face viața tuturor mai ușoară și pentru a rezolva provocările din lumea reală cu ajutorul inovației
  • În urma unor transformări majore recente, HMD anunță o creștere semnificativă a profitabilității operaționale în 2023.
  • Evoluția către o abordare strategică multi-brand înseamnă lansarea de noi dispozitive originale HMD, vânzarea în continuare a telefoanelor Nokia și colaborarea cu parteneri care inspiră.
  • Un device emblematic Nokia este pe cale să fie lansat!
  • Adio ecrane sparte? În această vară, HMD duce reparabilitatea facilă la următorul nivel.
  • HMD îmbrățișează inovația liberă, asigurându-se că oamenii și companiile își pot îmbunătăți telefonul pentru a se adapta nevoilor lor.
  • „Bună, Barbie!”

HMD a dezvăluit în timpul conferinței de tech MWC din Barcelona cum va arăta viitorul pentru Human Mobile Devices. Ca parte a evoluției sale, HMD are ca scop producerea de telefoane accesibile, frumoase, dezirabile și reparabile. Sau, ca să simplificăm, te ajută să obții ceea ce ai nevoie fără să cheltuiești prea mult. Ceea ce înseamnă că proiectează dispozitive care ajută la înfruntarea provocărilor noastre tehnologice, cum ar fi deșeurile electronice și oboseala digitală, și care ne fac viața un pic mai bună.

Pe scurt, producătorii telefoanelor Nokia încă din 2016 vor crea noi dispozitive originale HMD, vor continua să vândă telefoane Nokia și vor lucra cu parteneri noi pe care cu siguranță îi cunoașteți – totul face parte dintr-o nouă  viziune multi-brand.  

Pe parcursul călătoriei noastre de șapte ani, colaborarea și sprijinul ne-au permis să realizăm atât de multe. Și avem planuri de a merge mult mai departe, pe măsură ce prezentăm lumii noul HMD. Dorim să fim un catalizator pentru schimbări pozitive și profitabile, adoptând o strategie multi-brand: crearea de noi dispozitive originale HMD, producerea telefoanelor Nokia și colaborarea cu parteneri globali bine-cunoscuți.Jean-Francois Baril, co-fondator, președinte și CEO al HMD.

 

De la transformare la profitabilitate

Pentru prima dată în istorie, piața de telefonie mobilă a suferit scăderi doi ani la rând, în contextul unor condiții economice dificile, însă HMD a contracarat tendința datorită proiectului său major de transformare care a permis o îmbunătățire semnificativă a profitabilității operaționale în 2023 versus anul anterior[1]. Acest succes se datorează unei conduceri proaspete și energice și unei atenții accentuate asupra strategiei, totodată rămânând agili și devenind mai buni la menținerea costurilor la un nivel scăzut.

 

În avantagarda dispozitivelor reparabile la domiciliu în această vară

Deșeurile electronice reprezintă una dintre cele mai importante probleme actuale pentru producători și utilizatori deopotrivă. HMD creează telefoane care nu numai că întorc privirile, dar care au ca scop și protejarea planetei și a soldului bancar.

Compania produce dispozitive reparabile premiate (așa cum au relatat și TIME Magazine[2]) dar și durabile. HMD împinge limitele pentru a face experiența reparabilității accesibilă tuturor.

Știați că, în medie, 66% dintre persoanele din Regatul Unit trăiesc în prezent cu un ecran spart?[3] În Europa, Australia și Noua Zeelandă, dispozitivele reparabile au reprezentat un sfert din vânzările de smartphone-uri HMD în 2023[4]. În acest an, compania se așteaptă ca această cifră să crească la trei sferturi din dispozitivele din Europa, Australia și Noua Zeelandă și ca jumătate din smartphone-urile pe care aceștia le vor vinde la nivel global să fie reparabile.

În această vară, această componentă de reparabilitate a celor de la HMD trece la următorul nivel, reducând substanțial numărul de pași necesari pentru a înlocui ecranul. Nu mai e nevoie să vă desparțiți de telefon din cauza unui simplu ecran spart și puteți să vă alăturați mișcării „FIY” (Fix it Yourself).

„În urmă cu un an, am introdus primul nostru telefon reparabil, care a fost primit foarte bine. După 12 luni, suntem hotărâți să depășim limitele în continuare, pentru a reimagina reparabilitatea. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni caută dispozitive ușor de reparat, pentru a-și putea păstra telefonul mai mult timp - și pentru a evita problemele sau întârzierile atunci când este nevoie să fie trimise în service - suntem încântați că facem acest proces cât mai ușor posibil, începând din această vară.”, James Robinson, vicepreședintele HMD pentru Europa, America și Enterprise.

 

Trebuie lăsate multe lucruri la dispoziția imaginației

Inovația cu chip uman stă la bazele HMD. Mai exact, producerea unor instrumente digitale, care sunt în mod normal costisitoare, disponibile la nivel global și accesibile ca preț. Fie că este vorba de introducerea de noi opțiuni de plată pentru telefoanele cu taste sau de variante de microfinanțare pentru smartphone-uri, HMD are deja o tradiție în inovația cu rost.

În această vară, vom lansa un smartphone care este o platformă pentru inovație, transformând tehnologia într-o resursă mai accesibilă pentru mai multe comunități din întreaga lume.

Acum, HMD lansează o primă versiune a unui toolkit dedicat companiilor și dezvoltatorilor, care conține fișiere de proiectare și informații despre integrarea software-ului – totul fiind disponibil pe site-ul nostru. Imbratisăm inovația liberă, asigurându-ne că oamenii și întreprinderile își pot îmbunătăți telefonul în funcție de nevoile lor.

Vrem să susținem creativitatea oamenilor, ceea ce depășește cu mult limitele a ceea ce putem realiza singuri. Potențialul este infinit.

Ar putea fi vorba de o husă personalizată fashion-oriented, o carcasă cu o baterie extra, transformarea telefonului într-un dispozitiv pentru vânzarea produselor voastre, un scanner de coduri de bare sau chiar un echipament medical conectat și portabil. Deci vorbim de o veritabilă pânză albă pentru imaginație.

 

Un multi-brand care depășește așteptările

Nu degeaba HMD vine de la Human Mobile Devices: compania își propune să redefinească timpul petrecut în fața ecranului, să promoveze reparabilitatea și să lege parteneriate semnificative în cadrul unei viziuni multi-brand.

Telefoanele Nokia vor rămâne în prim-plan și vara aceasta un model emblematic va fi readus la viață.  Și vom vedea, de asemenea, o serie nouă de produse de top, care vor fi lansate în 2024. 

„Angajamentul nostru față de inovația centrată pe om a stimulat expansiunea noastră, deschizând noi perspective pentru noi și pentru colaboratorii noștri. Și a fost una dintre forțele care a stat în spatele deciziei adoptării unei strategii multi-brand. Suntem mândri că lucrăm cu parteneri remarcabili și suntem încântați să ne extindem eforturile de colaborare cu noi parteneri dinamici precum Mattel. Barbie și HMD pornesc împreună în misiunea de a lansa «la apă» telefonul verii – unul cu clapetă.”, Lars Silberbauer, CMO HMD.

Apropo de asta...

 

Bună, Barbie!

Pe măsură ce va lega noi parteneriate, HMD se va ghida după valorile sale de bază, căutând colaborări care să rezoneze cu misiunea sa. Și iată că un prim parteneriat revoluționar este cel cu Mattel și Barbie, ceea ce demonstrează dedicarea ambelor companii pentru disruption. Și arată dorința acestora de a da putere conexiunilor și a facilita un moment de liniște în mijlocul zgomotului și a întreruperilor digitale.

Telefonul Barbie Flip Phone va sosi în vara acestui an. Și vine cu promisiunea că va fi un dispozitiv stilat, care va stârni nostalgia multora, dar care va oferi și oportunități foarte necesare de digital detox. Deci acest telefon cu taste în stil retro are potențialul să răstoarne cultura smartphone-ului și să devină accesoriul cel mai râvnit al verii.

Ruth Henriquez, șefa diviziei Consumer Products, Publishing, and LBE, Mattel EMEA, a declarat:Designul și inovația se află în centrul filosofiei Mattel. Și această ultimă colaborare reprezintă un nou pas înainte în această direcție. Lansarea Barbie x HMD promite să fie un moment captivant pentru fanii Barbie de toate vârstele. Suntem încântați să deschidem cortina și să îl dezvăluim lumii la Mobile World Congress."

Noi suntem HMD, Human Mobile Devices. La HMD, începem prin a ne concentra pe ceea ce își doresc cu adevărat oamenii. Consumatorii noștri sunt pasionați de protejarea planetei, se simt adesea copleșiți de supraîncărcarea digitală și sunt mereu atenți la buget. De aceea, suntem încântați să fim cel mai mare producător de smartphone-uri din Europa, să susținem repararea telefoanelor acasaă și să fim un reper pentru pauzele digitale atât de necesare.

Anul acesta vă puteți aștepta să vedeți un nou portofoliu de dispozitive mobile marca HMD, precum și telefoane Nokia și noi parteneriate interesante. 

[1] Pe baza unor rezultate neauditate de către HMD Global Oy.
[2] Nokia G22 a fost inclus în topul celor mai bune invenții ale anului 2023 realizat de revista TIME
[3] Cercetarea efectuată pe un eșantion de 2.000 de britanici a fost comandată de HMD Global, producătorul telefoanelor Nokia, și a fost realizată de Perspectus Global în aprilie 2023 pentru o audiență exclusiv britanică.
[4] Pe baza volumului de vânzăriale HMD Global Oy

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related