Colaborarea dintre LEGO® și Star Wars™ împlinește 25 de ani și urmează o sărbătoare care va dura tot anul

Colaborarea dintre LEGO® și Star Wars™ împlinește 25 de ani și urmează o sărbătoare care va dura tot anul

Grupul LEGO și Lucasfilm au sărbătorit aniversarea parteneriatului de 25 de ani la Spielwarenmesse: Târgul Internațional de Jucării din Nuremberg. 

Au fost dezvăluite noile seturi de construit LEGO® Star Wars™, alături de logo-ul special ce marchează aniversarea de 25 de ani.

Festivalul de Film LEGO® Star Wars™ 25-Second anunțat de către Grupul LEGO va face parte din programul aniversar planificat pentru anul acesta.

Anul acesta marchează aniversarea a 25 de ani de la lansarea LEGO® Star Wars, temă lansată de Grupul LEGO în colaborare cu Lucasfilm. Aniversarea anunțată de Grupul LEGO va fi sărbătorită timp de un an întreg, marcând acest moment important al relației dintre cele două companii și onorând fanii LEGO Star Wars din întrega galaxie.

Grupul LEGO a dat startul evenimentelor aniversare la începutul anului, în cadrul Spielwarenmesse, cunoscut în Germania și sub numele de Târgul de Jucării, cu noi produse aniversare disponibile acum la precomandă. În plus, Grupul LEGO a anunțat că Festivalul de film LEGO Star Wars 25-Second, care va începe în martie, va face parte din această sărbătoare.

Dezvăluită pentru prima dată la Târgul Internațional de Jucării din New York în 1999, colaborarea dintre LEGO și Star Wars a marcat 25 de ani la Spielwarenmesse cu o colecție de seturi aniversare LEGO Star Wars, ce vor fi lansate pe 1 martie. Printre acestea se numără o nouă linie Starship Collection, care cuprinde seturi inedite, inspirate de navele spațiale Millennium Falcon™ și Invisible Hand™, două seturi inspirate de nava Tantive IV™ și un set în ediție aniversară care îl onorează pe R2-D2™. Unele seturi vor include minifigurine nemaivăzute până acum sub formă de LEGO sau cărămizi aniversare.

La standul LEGO de la Spielwarenmesse a putut fi admirat noul logo aniversar LEGO Star Wars 25th,  care îl include pe simpaticul droid R2-D2. Vizitatorii l-au putut vedea pe R2-D2 și la scară 1:1, realizat din 27.797 de piese LEGO. Construcția în mărime naturală va călători prin Europa și SUA pe parcursul anului 2024.

„Colaborarea dintre LEGO și Star Wars are deja un istoric impresionant de 25 de ani, timp în care am lansate multe produse, jocuri video, conținut animat, construcții impunătoare și multe altele! Vrem să sărbătorim toți acești ani și momentele cheie de pe parcursul lor alături de toată lumea care ne-a ajutat să ajungem aici, dar în special alături de comunitatea noastră de fani. Pentru că nu am fi aici astăzi, fără pasiunea și creativitatea lor”, a declarat Mike Ilacqua, Head of Product al Grupului LEGO.

Pe 1 martie, Grupul LEGO va da startul Festivalului de Film LEGO Star Wars 25-Second, invitându-și fanii din întreaga lume să înscrie propriul film de 25 de secunde care reproduce momentele lor preferate din Star Wars sau unele complet noi, realizate cu noile seturi și minifigurinele îndrăgite LEGO Star Wars.

„Sunt 25 de ani de distracție pură, care au unit galaxia imensă care este Star Wars cu ingeniozitatea Grupului LEGO, oferind fanilor modalități minunate de a recrea scenele, mașinile și personajele preferate din poveștile noastre.” a declarat Paul Southern, Senior Vice President, Lucasfilm Franchise and Licensing, Disney Experiences. „Datorită entuziasmului fanilor noștri de a se implica în galaxia Star Wars și de a-și exprima creativitatea prin construcții LEGO, suntem fericiți că putem continua distracția mulți ani de acum înainte.”

Întregul an va fi pentru echipa LEGO Star Wars o sărbătoare, în prim planul căreia se vor afla fanii. Câțiva dintre aceștia au mărturisit deja ce face relația lor cu LEGO Star Wars atât de specială:

„Am plăcerea să fac parte din comunitatea de fani LEGO Star Wars timp de 16 ani. Am devenit cunoscut pentru dioramele mele LEGO Star Wars, și de un an încoace lucrez la una inspirată de planeta Geonosis. Este cea mai mare construcție a mea de până acum. Are peste 3 de metri lungime și este făcută din peste 150 de mii de piese, inclusiv setul meu preferat din toate timpurile - LEGO Star Wars Republic Dropship with AT-OT Walker (10195)”, a spus David Hall (YouTube – Solid Brix Studios).

„Am fost îndrăgostit de Star Wars toată viața mea de adult. Așa a început drumul meu în lumea LEGO. Star Wars spune povești despre speranță și perseverență. Este incredibil să vezi cum aceeași poveste prinde viață prin piesele LEGO Star Wars”, a zis Jean V. (Instagram, @Jeansversion).

Printre noile produse aniveversare se va număra și o ediție actualizată a DK's LEGO Star Wars Visual Dictionary, care vine cu o nouă minifigurină exclusivă. Momentan este disponibilă la precomandă și va fi lansată în luna aprilie.

Vor fi multe oportunități de sărbătoare pe parcusul acestui an, deoarece Grupul LEGO își unește forțele cu fanii, pentru a pune în lumina reflectoarelor creativitatea și pasiunea acestora pentru LEGO Star Wars.

Noile seturi aniversare sunt disponibile la precomandă pe LEGO.com/star-wars și în magazinele LEGO vor putea fi găsite începând cu data de 1 martie 2024.

Misiunea LEGO Group este de a inspira și a facilita dezvoltarea constructorilor de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO in Play, având la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.       

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932, de către Ole Kirk Kristiansen, numele derivând din cele două cuvinte daneze Leg Godt, care înseamnă „Joacă bine”.      

Astăzi, Grupul LEGO rămâne o companie de familie cu sediul în Billund. Produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume.  

Lucasfilm, logo-ul Lucasfilm, STAR WARS și entitățile conexe sunt mărci comerciale și/sau proprietatea intelectuală ale Lucasfilm Ltd. și/sau ale afiliaților săi, în Statele Unite și în alte țări. © & TM Lucasfilm Ltd.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related