Cât costă un city break în cel mai sigur oraș din România. Hampton by Hilton Cluj Napoca mizează pe creșterea turismului de weekend în Cluj

Cât costă un city break în cel mai sigur oraș din România. Hampton by Hilton Cluj Napoca mizează pe creșterea turismului de weekend în Cluj

România a rămas și în anul 2023 o destinație turistică de “city break”, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, o arată cel mai recent raport al Institutului Național de Statistică. Conform acestuia, perioada medie de petrecere a unei vacanțe în România este de aproximativ 2-3 zile, adică durata unui city break. Provocarea destinațiilor urbane de vacanță, precum București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca rămâne însă creșterea gradului de ocupare în perioada de weekend și atragerea turiștilor români pentru a-și petrece un weekend break în țară.

 

Hampton by Hilton Cluj Napoca: Ne așteptăm la o creștere a turismului de city break în Cluj

“Ultimii ani au repoziționat turismul urban în România, de la un turism preponderent de business, la un turism în care și partea leisure, de petrecere a timpului liber începe să capete contur. Vedem o creștere a interesului pentru a petrece un city break în România, principalii factori determinanți fiind costul mai mic cu transportul la destinație, evenimentele și festivalurile organizate în orașe sau pur și simplu dorința românilor de a descoperi țara lor. Ne așteptăm așadar la o creștere cu două cifre a turismului de city break în România, trend care se va intensifica în anii următori”, a declarat Zsolt Torjai, manager Hampton by Hilton Cluj-Napoca.

 

Românii rămân focusul turismului de weekend în țara noastră

Conform datelor Institutului Național de Statistică, turismul românesc a înregistrat anul trecut o creștere cu 10,5% a numărului sosirilor în unitățile de cazare din România, față de anul anterior. Aproximativ 85% din totalul de peste 13 milioane de sosiri în unitățile de cazare, au fost români și 15% străini. Românii rămân principalul public pentru turismul de weekend în interiorul tării noastre.

 

Cât costă un city break la Cluj-Napoca?

Bugetul este unul dintre principalii factori de influență în decizia de a petrece o vacanță, dar și posibilitățile de petrecere a timpului liber (evenimente, restaurante, drumeții sau ieșiri în natură, activități pentru copii, etc). Prețul mediu pentru un city break la Cluj, începe de la 240 euro pentru cazare cu mic dejun inclus pentru două persoane, la un hotel de 3 stele. La aceste costuri se adaugă opțiunile de transport, cină și petrecere a timpului liber.

Dincolo de bogăția sa culturală, de celebrele festivaluri sau de străzile pline de istorie, Cluj-Napoca excelează și la un nou capitol: siguranța. Anul acesta, orașul din inima Transilvaniei s-a clasat pe locul 25 în topul celor mai sigure orașe din lume, realizat de Numbeo, fiind, totodată, și cel mai sigur oraș din România. În topul Numbeo au fost incluse și alte orașe mari de la noi din țară, și anume: Timișoara, care se situează pe locul 31, Brașov pe locul 54, București pe locul 65, și Iași, pe poziția 87.

În ultimii ani, orașul străbătut de Someșul Mic a devenit una dintre cele mai populare destinații de city-break din țară, lucru care se datorează în mod special atracțiilor culturale variate pe care le oferă. Muzeul de Artă, Muzeul Steampunk Transilvania, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Festivalul Internațional de Carte Transilvania, Ziua Porților Deschise la Teatrul Național, Noaptea Albă a Muzeelor și Festivalul Internațional de Film Transilvania sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le au la dispoziție turiștii cu apetit cultural.

 

Facilitățile pentru familiile cu copii atrag turiștii de weekend

Cei care vizitează Cluj-Napoca alături de cei dragi se pot bucura de o experiență specială de vacanță la Hotel Hampton by Hilton. Aceștia pot opta pentru pachetul personalizat „Family Experience”, care include o serie de beneficii, precum: accesul la camere family în funcție de disponibilitate, un pașaport personalizat oferit copiilor la check-in și un sticker aplicat la check-out, o cameră pregătită special cu o scrisoare personalizată ce conține sugestii de activități pentru familii cu copii, un ursuleț personalizat pe pat, set de colorat și creioane, precum și alte facilități la cerere, cum ar fi înălțător pentru chiuvetă și reductor WC.

De asemenea, la micul dejun sunt disponibile scaune noi pentru copii, iar micuților li se oferă un set de colorat și creioane. În plus, în meniul barului există preparate speciale pentru cei mici, cum ar fi „Babyccino", o spumă de lapte la care se poate adăuga miere, conform preferințelor lor.

Amplasat în inima orașului, Hotelul Hampton by Hilton Cluj-Napoca a fost inaugurat în 2013, fiind aflat la scurtă distanță de toate atracțiile principale ale orașului. Cu un total de 109 camere, acesta dispune de toate facilitățile necesare pentru a oferi un nivel de confort superior și cele mai prietenoase servicii din Cluj-Napoca.

Pentru rezervări la cel mai bun tarif vă recomandăm să accesați site-ul Hotels în Cluj-Napoca - Hampton by Hilton Cluj și sa alegeți tarifele speciale pentru membrii Hilton Honors.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related