Istanbul oferă o experiență minunată celor care călătoresc singuri

Istanbul oferă o experiență minunată celor care călătoresc singuri

Clasată drept una dintre destinațiile de top din Europa, Istanbul oferă o gamă largă de activități și experiențe pentru vizitatorii care călătoresc singuri. Datorită diversității nesfârșite și a atmosferei primitoare a orașului, cei care călătoresc solitari vor concluziona că Istanbul – este o destinație plăcută, vibrantă și ușor de navigat, recomandată de multe publicații de călătorie de renume mondial pentru 2024. Metropola îi invită pe turiști să exploreze orașul și să descopere muzee, monumente, programe speciale de expoziții, pitoresc străzi, hoteluri de lux, restaurante cu stele Michelin și opțiuni de cumpărături de lux.

 

Două continente, un singur oraș

Dacă este prima ta vizită la Istanbul – singurul oraș din lume construit pe două continente – începe din Peninsulă. Zona adăpostește numeroase monumente, inclusiv Moscheea Hagia Sofia (Ayasofya) și Bazilica Cisternă (Yerebatan Sarnıcı), precum și Palatul Topkapı (Topkapı Sarayı) și Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii).

Muzeul de Arheologie de la Istanbul (İstanbul Arkeoloji Müzesi), situat în grădina Palatului Topkapı, este o vizită obligatorie pentru oricine este curios și dorește să descopere mai multe despre patrimoniul arheologic al Turciei.

Desigur, nicio excursie la Istanbul nu este completă fără o vizită la Marele Bazar vechi de secole (Kapalıçarşı). În mod similar, avem și Bazarul de Mirodenii (Mısır Çarşısı) din Eminönü care oferă vizitatorilor o experiență unică de cumpărături într-un cadru istoric. După ce ați gustat – și poate cumpărați – diverse mirodenii, ceaiuri din plante, fructe și legume uscate sau alte delicatese la bazar, vă puteți urca pe o barcă la terminalul de feriboturi din apropiere pentru a parcurge un tur al Bosforului, unde veți fi întâmpinați de legendarul Turn al Fecioarei (Kız Kulesi), prima dintre multele priveliști splendide de-a lungul Bosforului.  

 

Experiențe unice ale orașului

Puteți ajunge la Karaköy, o destinație turistică populară cunoscută pentru muzeele sale, portul modern de croazieră Galataport İstanbul și pentru centrul său comercial din aer liber. De asemenea, puteți vizita Muzeul de Artă Modernă İstanbul (İstanbul Modern Sanat Müzesi), proiectat de arhitectul Renzo Piano. İstanbul Modern este primul muzeu de artă modernă și contemporană din Turcia.

Puteți merge la Muzeul de Pictură și Sculptură de la İstanbul (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi), primul și cel mai cuprinzător muzeu de arte plastice din Turcia.

Un alt obiectiv turistic de pus pe agenda voastră este cartierul Galata, cunoscut pentru buticuri sale iar odată ce ajungeți acolo merită să vizitați Turnul Galata (Galata Kulesi). Odată ce îl vizitați la interior, vă puteți bucura de priveliști panoramice ale metropolei.

Vizitați și bulevardul Istiklal, cea mai faimoasă stradă a orașului. De acolo puteți călători cu emblematicul tramvai roșu sau vă puteți plimba printre numeroase hanuri istorice sau biserici. Tot acolo merită să faceți un mic popas pentru a gusta renumita cafea turcească . În plus, băile turcești tradiționale (hamam) din cartierele Karaköy, Sultanahmet, Cağaloğlu, Beyoğlu și Beșiktaș sunt locurile perfecte pentru a te relaxa și a te bucura de o experiență memorabilă.

  

Aventuri solo pline de aromă

İstanbul este o destinație ideală pentru călătoriile solo datorită gastronomiei pe care o are de oferit. İstanbul îmbrățișează diverse experiențe culinare, de la mâncare stradală la taverne tradiționale și restaurante cu stele Michelin. Multe dintre restaurantele rafinate ale orașului, conduse de femei bucătari, oferă interpretări clasice și inovatoare ale mâncărurilor internaționale și ale rețetelor milenare ale Anatoliei.

Pe partea europeană a Bosforului, puteți lua masa la restaurantele exclusiviste specializate pe preparatele din pește iar de-a lungul liniilor Kuruçeșme, Arnavutköy, Bebek și Sarıyer puteți savura o masă consistentă compusă din fructe de mare și aperitive regionale.
Totuși dacă sunteți pasionați de ”street food”, aici veți găsi o gamă cuprinzătoare de arome de la kokoreç, döner și cartofi copți (kumpir) până la midii prăjite sau umplute disponibile în cartierele Taksim și Beșiktașși la piața Kadıköy din partea anatoliană.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related