PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în energie verde prin instalarea de panouri fotovoltaice în locațiile sale din România 

PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în energie verde prin instalarea de panouri fotovoltaice în locațiile sale din România 

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță finalizarea celui mai recent proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei site-uri din România, mai exact în Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna.

Proiectul sprijină obiectivele de decarbonizare ale PepsiCo Positive (pep+), întrucât PepsiCo urmărește să atingă un nivel net-zero până în 2040 și reprezintă o investiție locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp și cu un potențial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci. Privind în viitor, PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România.

"Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ și a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operațiunilor noastre", a declarat Daniel Drăgușin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo. "Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiția în panouri fotovoltaice aduce și avantaje economice. Producția proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparație cu achiziția de la rețea."

PepsiCo România este dedicată reducerii la minimum a impactului asupra mediului în toate domeniile sale de activitate. Compania investește în mod constant în soluții eficiente din punct de vedere energetic, în utilizarea de vehicule hibride și electrice, în optimizarea transportului și în implementarea altor inițiative sustenabile. În ceea ce privește flota sa, PepsiCo a atins un procent de 80% de vehicule hibride la sfârșitul anului trecut.

PepsiCo operează și investește în România de peste 30 de ani. În ultimul deceniu, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidându-și rolul de lider regional în afaceri, de centru de producție și distribuție și de promotor al practicilor sustenabile. Spre exemplu, noua linie de producție automatizată instalată în 2023 în fabrica de băuturi produce acum până la 1 milion de sticle pe zi, utilizând simultan cu 30% mai puțină energie decât vechea linie convențională.

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 91 de miliarde dolari în 2023, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi savuroase, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.

Principiile PepsiCo sunt în linie cu viziunea noastră de a fi lider global în industria alimentară și de băuturi răcoritoare conform conceptului Winning with PepsiCo Positive (pep+). pep+ este transformarea noastră strategică completă, care pune sustenabilitatea și capitalul uman în centrul modului în care vom crea valoare și creștere, prin operarea în limitele planetare și inspirând schimbări pozitive pentru planetă și oameni. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related