Goran Ivanišević și Luna Vujović au lansat noua fundație UNIQA SEE Future - sprijin pentru un viitor mai bun

Goran Ivanišević și Luna Vujović au lansat noua fundație UNIQA SEE Future - sprijin pentru un viitor mai bun

Când legenda tenisului Goran Ivanišević și tânăra și extrem de talentata stea a tenisului, Luna Vujović, își unesc forțele și joacă un meci demonstrativ inedit la Zagreb, în Piața Europeană, anunță o colaborare foarte importantă. Investiția în tinerele talente, într-un viitor mai frumos și mai bun, se află în centrul activității fundației înființate cu scopul de a oferi sprijin tinerilor care se remarcă prin pricepere și talent în sport, cultură și sustenabilitate. Fundația UNIQA SEE Future va activa în sud-estul Europei: Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România și Muntenegru, iar prima tânără speranță sportivă pe care fundația o va sprijini - Luna Vujović, câștigătoare a Campionatului European de juniori și campioană la Wimbledon la juniori sub 14 ani - a fost prezentată în cadrul unui eveniment de amploare pentru public.

Luna este o sportivă dedicată, care joacă tenis de la vârsta de șase ani și recunoaște cât de important este faptul că are nevoie de susținere.

"Sprijinul părinților și al familiei este cel mai important, dar este foarte frumos și încurajator să ai oameni și o organizație precum UNIQA în spatele tău. Experiența și perspectivele pe care ni le pot transmite mentorii, care au trecut deja prin numeroase provocări în viață, sunt de neprețuit. Nimeni nu te poate pregăti pentru ceea ce urmează și pentru ceea ce se va întâmpla, fiecare are propriul drum, dar este motivant să îi asculți pe ceilalți și mă simt responsabilă pentru că ei cred în mine", a declarat Luna Vujović la lansare.

Oferirea unor condiții mai bune tinerilor pentru ca aceștia să-și maximizeze potențialul și să-și atingă obiectivele este principiul de bază al noii fundații:

"Prin această mișcare, am făcut un pas înainte în ceea ce privește afacerile responsabile din punct de vedere social, participând activ la crearea unui mediu social mai avansat. Scopul fundației este de a încuraja comunitățile locale și de a consolida incluziunea prin diverse programe de sprijin, în conformitate cu sloganul "O viața mai bună împreună", care încurajează solidaritatea și cooperarea în vederea atingerii unor obiective comune. Ideea fundației a pornit de la misiunea UNIQA, bazată pe îmbunătățirea vieții clienților și a familiilor acestora prin prisma ofertelor și serviciilor inovatoare, dar și prin susținerea dezvoltării responsabile a comunității", a subliniat Adel Bahtanović, președintele regiunii UNIQA SEE, cu ocazia prezentării fundației.

Într-o lume din ce în ce mai complexă și plină de provocări - de la schimbări climatice, dezastre naturale la războaie și inflație - încrederea și siguranța devin din ce în ce mai importante pentru societate și economie, dar și pentru fiecare individ în parte. Tocmai în acest sens, UNIQA dorește să dețină un rol important prin angajamentul său social. Fundația UNIQA SEE Future va fi un catalizator pentru schimbări sociale pozitive, deoarece filantropia corporativă este unul dintre factorii cheie ai dezvoltării sociale.

Activitatea fundației va fi concentrată pe trei direcții: sport, cultură și sustenabilitate. Primul talent sportiv pe care fundația îl va sprijini este jucătoarea de tenis Luna Vujović, câștigătoare la categoria juniori, la Wimbledon. Vorbim despre una dintre cele mai mari tinere speranțe ale tenisului sârbesc, care în 2022 a câștigat nu mai puțin de patru dintre cele cinci finale Tennis Europe în care a evoluat. În timpul prezentării fundației de la Zagreb, Luna a jucat un meci demonstrativ cu Goran Ivanišević, ambasador al mărcii UNIQA. În rolul de mentor, Goran va oferi sprijin multor tinere talente sportive.

"Mă bucur că, prin această fundație și prin colaborarea cu UNIQA, pot ajuta tinerii, pentru că sunt conștient de cât de important este sprijinul. Condițiile s-au schimbat foarte mult față de perioada în care eram la începutul carierei mele, când mă bazam pe sprijinul familiei mele. Când ești tânăr, la început este foarte important să te poți baza pe cineva cu experiență și, datorită a tot ceea ce am trecut în viață, mă bucur că, prin intermediul fundației, pot sprijini tinerele talente, indiferent dacă sunt implicate în activități sportive sau în alte domenii", a declarat Goran Ivanišević la lansarea fundației.

Sprijinul fundației pentru cultură va începe cu un parteneriat la Festivalul de Film de la Sarajevo, pe care UNIQA îl sponsorizează pentru al doilea an consecutiv, precum și cu alte proiecte de susținere a tinerilor artiști. Fundația UNIQA SEE Future promovează, printre altele, filantropia, un stil de viață sănătos, sprijină inițiativele axate pe probleme de protecție a mediului și sustenabilitate, afaceri responsabile din punct de vedere social, artă (film, muzică, fotografie, pictură), ocupații contemporane și tendințe în lumea digitală și numeroase alte domenii care contribuie în mod direct la sprijinirea comunităților locale. Acest lucru a fost confirmat și la banchetul donatorilor, organizat cu ocazia înființării Fundației UNIQA SEE Future, la care au participat numeroase personalități din lumea sportului, a culturii și afacerilor. Licitația de obiecte sportive valoroase a permis, de asemenea, strângerea de fonduri suplimentare pentru a sprijini tinerele talente din regiune.

Fundația UNIQA SEE Future se va concentra asupra susținerii tinerelor talente, pentru că sunt promotorii schimbării și au potențialul de a transforma comunitățile locale. Prin intermediul programelor de burse și de mentorat, fundația va oferi tinerilor resurse și oportunități pentru a-și perfecționa talentele și a-și realiza întregul potențial.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Sectiune

DictionarBranded


Related