Samsung Medison achiziționează Sonio pentru a-și consolida poziția de lider în dispozitivele medicale de ultimă generație

Samsung Medison achiziționează Sonio pentru a-și consolida poziția de lider în dispozitivele medicale de ultimă generație

Samsung Medison, companie globală de echipamente medicale și filială a Samsung Electronics, a anunțat semnarea acordului pentru preluarea integral a acțiunilor Sonio SAS, o companie de software AI dedicat ecografiilor fetale.

Înființată în anul 2020 cu obictivul de a îmbunătăți sănătatea femeilor și a copiilor la nivel global prin progrese aplicate domeniului medical, Sonio a dezvoltat soluții IT și funcții de asistență AI pentru ecografii obstetricale și ginecologice care ajuta medicii și profesioniștii din domeniu în evaluarea și documentarea acestora.

Sonio Detect, este un asistent AI aprobat de FDA 510(k), care utilizează rețele de învățare (deep learning) pentru a asigura în timp real imaginii de calitate superioară și pentru a îmbunătății calitatea îngrijirilor printr-o mai mare acuratețe clinică.

După finalizarea tranzacției, Sonio va rămâne o companie independentă cu sediul în Franța și își va continua creșterea comercială în mod independent, în timp ce produsele și serviciile sale vor rămâne compatibile cu toți producătorii de dispozitive cu ultrasunete.

Beneficiind de expertiza Sonio în domeniul inteligenței artificiale de nivel mondial, sistemele avansate de ultrasunete ale Samsung Medison vor contribui la introducerea pe piață a unor fluxuri de lucru revoluționare, îmbunătățite cu ajutorul AI (Inteligenței Artificiale). Aceasta va accelera inovația în ceea ce privește rezultatele pentru pacienți și calitatea îngrijirii prenatale.

Ne impresionează profund ceea ce a reușit să dezvolte echipa Sonio în domeniul îngrijirii materne. Prin achiziționarea Sonio, Samsung Medison își va continua angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții cu ajutorul tehnologiei. Prin colaborarea cu Sonio, vom combina tehnologia de ultimă oră a ecografele cu AI-ul (Inteligența Artificială) și capacitățile de raportare, pentru a aduce o schimbare semnificativă în modul în care se realizează examenul ecografic prenatal”, declară Yong Kwan Kim, CEO-ul Samsung Medison.

“Expertiza la nivel global deținută de Samsung în business-ul cu ultrasunete combinată cu tehnologia avansată de Inteligență Artificială dezvoltată de Sonio, crează oportunitatea perfectă de creștere pentru companiile noastre. Am găsit în Samsung Medison un remarcabil partener de încredere pentru a ne urma și accelera parcursul și misiunea. Pe lângă colaborarea strânsă cu Samsung Medison, Sonio, ca o companie independentă, va continua să dezvolte tehnologia de raportare medicală și software-ul de diagnosticare la nivel mondial, inclusiv pentru zonele nedeservite din domeniul sănătăți”, declară Cécile Brosset, directorul executiv al Sonio.

Încheierea tranzacției este supusă aprobărilor regulatorii aplicabile, și în mod particular aprobării Ministerului Economiei și Finanțelor din Franța.

Samsung Medison este o companie de top la nivel global în domeniul dispozitivelor medicale, specializată în dispozitive de imagistică de diagnostic. Cu misiunea de a aduce sănătate și bunăstare în viețile oamenilor, compania este angajată să creeze un viitor nou pentru profesioniștii medicali și pacienții din întreaga lume în diverse domenii medicale. În 2011, Samsung Medison a devenit o companie afiliată a Samsung Electronics, integrând cele mai bune tehnologii IT, de procesare a imaginilor, semiconductoare și de comunicații în dispozitivele medicale.

Software-ul îmbunătățit cu AI al Sonio oferă asistență și împuternicește medicii de ecografie prenatală și medicii care evaluează ecografiile și îi ajută să efectueze examinări prenatale care îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate, asigurând în același timp completitudinea fiecărei examinări, optimizând atât fluxul lor de lucru cât și crescând acuratețea diagnosticelor prenatale. Software-ul Sonio este produsul a peste cinci ani de cercetare și colaborare între experți de frunte în domeniile medicinei materno-fetale și AI (Inteligență Artificială). Investitorii Sonio includ Elaia Partners, fondul French Tech Seed al Bpifrance, OneRagtime, Cross Border Impact Ventures și EIC Fund (Consiliul European pentru Inovație). 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related