Consumatorul roman de chipsuri, o provocare: Este rational si mananca putin

Cam de cate ori consuma un britanic mai multe chipsuri decat un roman? Va dau un indiciu: cine spune o cifra mai mica de sapte greseste. Cel putin din estimarile interne ale PepsiCo, un britanic consuma circa trei kilograme de chipsuri pe an, in timp ce romanul se multumeste cu 400 de grame. Iar rationalitatea consumatorului roman se regaseste inclusiv in cazul chipsurilor, unde promotiile au ajuns la mare cautare. Alina Imbrea (Marketing Manager Snacks East Balkans, PepsiCo) ne-a dat mai multe detalii.

Dinu Boboc: Chipsurile facute in cuptor sunt o noutate pentru romani, obisnuiti pana acum cu prajeala in ulei. Este intotdeauna riscant sa vii cu un produs nou, chiar si pe o piata tanara. Cum de ati luat aceasta decizie? Ati facut o cercetare in acest sens?

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Sectiune


Comentarii

Catalin Lascu
acum 13 ani
Logica per capita chips Romania vs. piete avansate in aceasta privinta e interesanta, e clasica, dar are un punct slab: e prea clasica, trebuie actualizata un pic.

Per capita in UK a ajuns la 3 kg in vreo 30 de ani, crescand constant in primii 25 de ani in care consumatorul nu gandea mai deloc in termenii "health" in care gandeste azi. Romania, si in cazul chips, si in altele, nu va repeta acea traiectorie, in multe privinte sarind etape si copiind direct ultimele trenduri. Cu alte cuvinte, nu vom atinge niciodata per capita din UK la chips. Cu mare ingaduinta (si refrazarea aproape completa a portofoliului in directia inovatiilor healthy) poate vom ajunge la 1 kg.

Dinu Boboc
acum 13 ani
Multumesc pentru comentariu. Totusi, nimeni nu poate sti cu exactitate ce-si va dori consumatorul in viitor. Poate vom ajunge si la trei kilograme per capita, de ce nu? Sa nu uitam ca suntem o piata tanara, nu ca UK.
Ana-Delia Diaconu
acum 13 ani
consumul de chipsuri in UK (ce intelegem noi prin chipsuri sunt de fapt crisps la ei, chips sunt cartofii prajiti care de cele mai multe ori insotesc faimosul fish din "fish and chips") nu se poate compara cu cel din Ro, frecventa, locul si modul de consum sunt diferite...de ex crisps sunt consumate frecvent la pranz impreuna cu un sandwich (exista oferte in toate supermarketurile: lunch=sandwich+crisps+soda water), iar consumul de tip snack este mult mai dezvoltat decat la noi

Dinu Boboc
acum 13 ani
Multumesc pentru raspuns.

Da, aveti dreptate, obiceiurile de consum de acolo sunt mult diferite fata

de cele de aici. Romanul a fost obisnuit (si fortat), pana in 1990, sa

consume cartofi prajiti in cantitati mari, home made, obicei care dispare

greu dupa 40 de ani de comunism, in timp ce britanicii mancau cand vroiau si

cat vroiau "crisps". Cam din anii '50, daca nu ma insel.



Branded


Related