Campari a achizitionat cel mai vandut bourbon in Statele Unite

Grupul Campari a semnat un acord de 433 de milioane de euro cu Pernod Ricard pentru cumpararea Wild Turkey, realizand astfel cea mai mare achizitie din istoria companiei si intarindu-si pozitia de lider in Statele Unite, dar si cea de pe piata internationala a bauturilor alcoolice premium.

Achizitia include brandurile Wild Turkey, lichiorul American Honey, fabricile de distilerie din Kentuky, depozitul de bauturi invechite si produse finite.

Bob Kunze-Concewitz, Chief Executive Officer a declarat ca odata cu achizitia Wild Turkey “Campari si-a adaugat in portofoliu un brand cu relevanta strategica si care in curand va largi oferta premium. Acesta achizitie este un alt pas-cheie in constructia unui jucator important de pe piata globala a industriei de bauturi alcoolice. Este o oportunitate unica de a intra in categoria atractiva a bourbon-ului si de a exploata potentialul de crestere prin intermediul unui brand global care detine pozitia de lider pe segment. Tranzactia demonstreaza angajamentul nostru, referitor la strategie, de crestere pe profitabila piata de bauturi spirtoase din Statele Unite. Mai mult, Campari si-a largit prezenta pe piete internationale importante cum ar fi Australia, unde achizitia asigura baza pentru realizarea unei platforme proprii de distributie, dar si Japonia”.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Sectiune



Branded


Related