Samsung expune in premiera trei proiecte Creative Lab la CES 2016

Samsung expune in premiera trei proiecte Creative Lab la CES 2016

Samsung Electronics Co., Ltd. va expune, in premiera la CES 2016, trei proiecte dezvoltate de C-Lab. C-Lab este unul dintre programele Samsung de inovatie, care ii ajuta pe angajati sa isi dezvolte propriile idei creative de business.

Cele trei proiecte care vor fi expuse la CES sunt WELT – o curea care ii ajuta pe utilizatori sa isi imbunatateasca silueta prin monitorizarea obiceiurilor si comportamentul zilnic, rink– un controller manual pentru dispozitive VR, si TipTalk – o interfata (UX) impresionanta care le permite utilizatorilor sa asculte sunete transmise prin propriul corp.

Aceste proiecte C-Lab vor putea fi testate in Eureka Park, destinatie recunoscuta pentru start-up-urile prezente la CES, intre 6 si 9 ianuarie 2016.

Pentru ca proiectele sunt inca in faza de dezvoltare, acestea sunt expuse pentru a le analiza potentialul de piata, dar si pentru a aduna feedback de la participantii la CES, astfel incat proiectele sa poata fi imbunatatite.

 

WELT – o varianta discreta de monitorizare a sanatatii

WELT este un accesoriu inteligent care arata ca o curea normala, oferindu-le astfel utilizatorilor posibilitatea de a folosi in mod discret senzori inteligenti pentru a-si monitoriza sanatatea. WELT poate inregistra informatii despre dimensiunea taliei utilizatorului, obiceiuri alimentare, numar de pasi, dar si despre timpul pe care acesta il petrece asezat. Aceste date sunt directionate catre o aplicatie care le analizeaza si ofera un plan personal de imbunatatire a sanatatii si de control al greutatii corporale.

 

rink – realitatea virtuala la un nou nivel prin control manual

rink este un controller manual avansat pentru dispozitive mobile de realitate virtuala care ofera un mod mai intuitiv de a interactiona cu lumea virtuala. Capacitatea de a controla intuitiv un joc sau un alt tip de continut cu ajutorul mainilor le ofera utilizatorilor un nou nivel de interactiune cu realitatea virtuala.

 

TipTalk – viitorul comunicatiilor

TipTalk este o interfata intuitiva impresionanta care le permite utilizatorilor sa asculte sunetele accesoriilor smart, precum Samsung Gear S2, fara a avea nevoie de casti sau de alte dispozitive, prin simpla atingere a urechii cu degetul.

Aceasta imbunatateste totodata claritatea apelurilor, astfel ca utilizatorii pot vorbi la telefon chiar si la concerte sau in zone foarte aglomerate, fara a fi nevoie sa ridice vocea. TipTalk are forma unei bratari de ceas si ii poate fi adaugata fie un ceas analogic, fie un ceas digital, iar dupa sincronizarea cu un smartphone, ofera si functionalitatea Text-to-Speech (TTS).

 

 C-Lab: Cultura inovatiei pentru angajatii Samsung

De la infiintarea din anul 2012, Samsung C-Lab a promovat gandirea creativa in companie si a sustinut peste 100 de proiecte. Dintre acestea, aproximativ 70 de proiecte C-Lab au fost deja incheiate, iar 40 dintre acestea sunt in curs de dezvoltare la Samsung.

Anul acesta, noua dintre proiecte au fost identificate ca avand un potential deosebit de ridicat. Astfel, Samsung a ajutat echipele de proiect in lansarea unor start-up-uri externe cu drepturi depline – cum s-a intamplat de exemplu cu inventatorul Tip Talk, Innomdle Lab, care s-a lansat ca o companie independenta in august 2015.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related