MVP Angels: Investitii pentru startup-urile tech cu potential global

MVP Angels: Investitii pentru startup-urile tech cu potential global

Reteaua de investitori de tip angel MVP Angels ofera noi oportunitati de finantare startup-urilor tech cu potentialul de a se dezvolta la nivel global.

Investitiile cu o valoare medie de 50.000 EUR se adreseaza unora dintre cele mai bune echipe absolvente ale programului de accelerare MVP Academy care sunt pregatite sa treaca la urmatorul nivel si au nevoie de mentorat si suport in eforturile lor.

MVP Angels este o retea de investitori de tip angel care sindicalizeaza un micro-fond de investitii la fiecare dintre editiile programului de accelerare MVP Academy pentru a finanta unele dintre cele mai bune echipe absolvente. Valoarea medie a investitiei este de 50.000 EUR pentru un procent minoritar din companie.

MVP Angels este coordonat de Bogdan Iordache (Board Manager & Co-Fondator, How to Web & TechHub Bucharest), Daniel Dragomir (CEO How to Web & TechHub Bucharest) si George Dita (Startup Programs Manager, How to Web) in calitate de principal advisors si beneficiaza de suportul unor profesionisti sau investitori de top precum Ana Maria Andronic (avocat, DLA Piper), Carmen Sebe (ex-CEO, COO Avangate, acum investitor de tip angel), Mihai Sfintescu (investitor private equity / venture capital), Cosmin Ochisor (Business Development Manager, hub:raum) si Adrian Gheara (investitor de tip angel), in calitate de advisors.

 

Investitorii care fac parte din MVP Angels sunt antreprenori, investitori cu experienta sau profesionisti cunoscuti din industria IT. Printre acestia se numara Philipp Kandal (General Manager EU, Telenav), Malin Iulian Stefanescu (investitor de tip angel), Bogdan Manoiu (Fondator & CEO, iRewind), Lucian Todea (Fondator Soft32 si investitor de tip angel), Bogdan Ripa (Product Director, Vector Watch), Dan Calugareanu (Fondator, Alliance Computers si investitor de tip angel) sau Dragos Nicolaescu (CEO, Visionary Business Consultants si investitor de tip angel).

Pe langa investitia financiara, startup-urile beneficiaza de suport continuu pentru o perioada de 6 pana la 12 luni, timp in care coordonatorii MVP Angels se vor alatura board-ului companiei.

Mai mult, acestea au acces la conexiuni importante in industrie si o retea de peste 400 de investitori, programe de accelerare, fonduri de venture capital si mentori cu experienta relevanta. Astfel, echipele se pot conecta cu diferite ecosisteme tech la nivel global si au oportunitatea de a scala mai rapid si/sau a obtine noi runde de finantare.

 

"Alegem beneficiarii investitiilor dintre absolventii programului de accelerare MVP Academy pentru ca ne dorim sa investim in companii pe care le cunoastem, alaturi de care am lucrat deja si care au un plan clar de dezvoltare pentru urmatoarele 6 – 12 luni. MVP Angels se adreseaza echipelor cu experienta in industrie (preferabil, cu experienta antreprenoriala anterioara) si care dezvolta un produs scalabil pentru o piata suficient de mare", a declarat Bogdan Iordache.

 

MVP Angels a realizat deja prima investitie in InnerTrends, startup care ajuta companiile sa optimizeze procesul de achizitie de noi utilizatori afland mai multe despre comportamentul lor.

Atunci cand au fost acceptati in programul de accelerare MVP Academy, fondatorii startup-ului aveau o tehnologie si o buna intelegere a problemei: dificultatea companiilor care dezvolta aplicatiilor web si mobile de lua decizii documentate, bazate pe datele disponibile. Ideea produsului s-a concretizat insa mai tarziu, dupa ce au discutat cu potentiali clienti si au inteles cum pot oferi o solutie acestei probleme.

 

"Am intrat in program cu o tehnologie, iar pana la finalul acestuia aveam un produs, clienti platitori si un plan de dezvoltare pentru urmatorul an. Am schimbat tot conceptul produsului de la cap la coada, de doua ori, dar am absolvit programul cu o directie clara pe termen lung. Ulterior, ne-am extins echipa cu 2 persoane, am deschis un birou in Cluj, am continuat sa ne extindem baza de clienti si am lansat versiunea beta a produsului nostru. Pe langa valoarea financiara, investitia obtinuta prin MVP Angels ne ofera sustinerea de care avem nevoie pentru a ne dezvolta la scara globala, prin accesul la conexiuni, expertiza mentorilor si sustinerea advisorilor", a declarat Claudiu Murariu (Fondator & CEO InnerTrends).

 

MVP Angels este in cautarea urmatoarelor echipe in care sa investeasca. Acestea vor fi selectate dintre absolventii MVP Academy, program de accelerare adresat startup-urilor in tehnologie din regiune cu potentialul de a dezvolta produse tech cu potential de crestere global.

Cea de a treia editie a programului de accelerare va avea loc la TechHub Bucharest in perioada 11 aprilie – 31 mai si va aduce impreuna 12 startup-uri. Aplicatiile vor fi deschise in curand pe site-ul programului.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related