Record de inscrieri la cea de-a sasea editie Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate in doar 72 de ore la Concursul International Universitar

Record de inscrieri la cea de-a sasea editie Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate in doar 72 de ore la Concursul International Universitar

Transylvania Horse Show, care va avea loc in perioada 10 – 12 iunie, dovedeste inca o data ca este cel mai popular eveniment hipic universitar din Europa. La fel ca si editiile anterioare, competitia va avea loc in satul Prod (com. Hoghilag), situat la 16 kilometri de Sighisoara, intr-un peisaj idilic recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind o destinatie ideala pentru turistii care vor sa practice echitatia outdoor.

Pentru Concursul International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student RidersNation Cup - Romania 2015), organizat in colaborare cu Association International des EtudiantsCavaliers (AIEC), care va avea loc in cadrul celei de-a sasea editii a TransylvaniaHorse Show, inscrierile s-au incheiat dupa numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record in istoria competitiei. Este remarcabila atentia de care beneficiaza concursul din Romania, mai ales ca acesta se desfasoara cu doar doua saptamani inainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia.

12 echipe formate din 36 de studenti din tari ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elvetia s.a. au fost acceptate pentru a evolua in cadrul Concursului International Universitar. Concurentii vor avea la dispozitie doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, pusi la dispozitia acestora de catre organizator.

“Acest concurs pentru studenti este o adevarata pepiniera pentru viitori concurenti si isi propune sa resusciteze o disciplina sportiva olimpica, foarte populara in vestul Europei, dar aproape inexistenta in Romania. Acesta este motivul pentru care lucram cu specialisti de top din tari cu traditie pe aceasta disciplina”, spune Mihnea Virgolici, directorul evenimentului.

De-a lungul celor cinci editii de pana acum ale TransylvaniaHorse Show, in cadrul Concursului International Universitar au participat peste 200 de studenti, multi dintre ei revenind dupa cativa ani in cadrul competitei pentru profesionisti:

“Atmosfera este una speciala, relaxata, pe care nu o intalnesti la alte concursuri de gen. Tineri calareti de top, calareti profesionisti si suporteri din toate colturile lumii vin cu drag la Prod de sase ani, pentru a participa la TransylvaniaHorse Show”, adauga Mihnea Virgolici.

Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru international, care gazduieste anul acesta doua tipuri de competitii oficiale: Cupa Romaniei la proba completa – cross country, proba cu obstacole naturale pe teren variat, proba de obstacole si dresaj - si Concursul International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti, pentru acesta din urma Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului” pentru editiile din 2011, 2012, 2014 si 2015. Pe langa cele doua competitii, la Transylvania Horse Show vor avea loc show-uri si demonstratii ecvestre.

“Din 2011, TransylvaniaHorse Show este o prezenta anuala in calendarul AIEC si a fost votata Competitia Anului de patru ori in ultimii cinci ani. Pentru multi concurenti acesta este primul eveniment pe care il fixeaza in calendarul competitional si punctul de referinta al sezonului. In calitate de Director al Competitiilor AIEC, dar si prin prisma impresiei pe care mi-a lasat-o pe parcursul vizitelor mele, recomand TransylvaniaHorse Show ca pe o experienta memorabila si cred ca niciun efort nu e prea mare pentru a participa la aceasta competitie minunata”, spune Gary Flynn, Director al Competitiilor in cadrul Asociatiei Internationale a Studentilor Calareti (AIEC).

Cea de-a sasea editie a Transylvania Horse Show va avea loc in perioada 10 – 12 iunie, la Prod, jud. Sibiu, si va aduce in Romania concurenti din 16 tari, precum si oficiali ai lumii ecvestre nationale si internationale. Scopul acestui eveniment este acela de a readuce in atentia publicului larg echitatia ca sport profesionist si amator.

Evenimentul isi propune sa promoveze artisti si producatori locali, sa amplifice potentialul turistic al zonei, dar si sa prezinte o competitie sportiva intr-o atmosfera relaxanta, de vacanta, intr-un peisaj inedit. Spectatorii Transylvania Horse Show vor avea la dispozitie si o zona de chill&fun, unde se vor putea destinde atat cei mari, cat si cei mici. Satul Prod se afla situat la doar 16 kilometri de Sighisoara, unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, inclus in lista siturilor UNESCO.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related