Incepe cea de-a sasea editie a concursului hipic international Transylvania Horse Show

Incepe cea de-a sasea editie a concursului hipic international Transylvania Horse Show

In inima Transilvaniei, in satul Prod (comuna Hoghilag), intr-un peisaj de poveste, incepe cea de-a sasea editie a Transylvania Horse Show. Eveniment ecvestru international, competitia de anul acesta reuneste 60 de tineri concurenti veniti din toata lumea pentru a trai experiente autentic romanesti.

Vor avea loc trei competitii oficiale: Concurs Complet International (CCI*) - Cupa Romaniei la proba completa, categoria Novici si Pre Novici si Concursul International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016). Vineri, 10 iunie incep probele de dresaj, de cross-country, sarituri peste obstacole, iar sambata si duminica, 11 si 12 iunie, proba de  Cross-Country, ce va ridica tensiunea la cote maxime. In cadrul acestei probe, calaretii trebuie sa termine cursa intr-un interval de timp prestabilit, sarind peste obstacole din natura (busteni, garduri, iazuri si santuri), fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs.

Acrobatiile ecvestre pe cai frizieni si proba de Derby in oglinda reprezinta atractiile principale ale zilei de duminica, in cadrul careia vor concura atat sportivi romani pe cai propri, cat si straini, pe cai asigurati de organizatori. In cadrul acestei probe contra cronometru, doi concurenti vor parcurge in paralel trasee identice, cu obstacole clasice, dar si de tip cross-country.

In afara competitiilor propriu-zise, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, intr-unul dintre cele mei pitoresti locuri din Transilvania. Demonstratii ecvestre si acrobatii, ateliere creative pentru copii si plimbari cu poneii, standuri artizanale si mancaruri traditionale, acestea sunt doar cateva cateva dintre atractiile pregatite de organizatori.

„Show-ul de duminica, de la Transylvania Horse Show va debuta intr-un stil autentic romanesc, in sunet de toaca, va continua cu doine si muzica etno-rock .La Prod vin straini pentru a retrai experiente despre care au citit in carti, au vazut in filme sau le-au povestit bunicii. La final se danseaza si Pinguinul, traditie impusa de Transylvania Horse Show in cei sase ani de competitii pentru ca atmosfera este relaxata si distractiva”, spune Mihnea Virgolici, organizatorul evenimentului.

Vineri, 10 iunie accesul la Transylvania Horse Show 2016 este gratuit, iar in zilele de 11 si 12 iunie, accesul se face pe baza biletului (15 lei) sau pe baza abonamentului (20 lei pentru ambele zile), ce vor fi disponibile direct la eveniment, la intrarea in zona de competitie. Copiii sub 1.30 m inaltime au acces gratuit daca sunt insotiti de un adult. Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va incepe la orele 10:00 si se va incheia in jurul orelor 18:00.

Concursului International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016) reuneste 12 echipe formate din 36 de studenti din tari precum S.U.A., Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Spania. Aceasta sectiune a evenimentului este organizata in colaborare cu Association Internationale des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociatie de acest gen din lume. Participantii vor concura la doua probe: dresaj si sarituri obstacole si vor avea la dispozitie doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, pusi la dispozitia acestora de catre organizator.

Concursul Complet International (CCI 1*) este o disciplina de Proba Completa in care concurenti profesionisti vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole si cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International il reprezinta Cross-Country, proba in care concurentii si caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.640 metri, cu 28 de obstacole naturale. Concursul este organizat in colaborare cu Federatia Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).

Cupa Romaniei la Proba Completa, categoria Novici si Pre –Novicicross country, proba de obstacole si dresaj – se adreseaza concurentilor in curs de afirmare. Organizatorii isi propun sa incurajeze astfel sportivii romani spre aceasta disciplina. Anul acesta s-au inscris in competitie peste 15 nume noi din Romania, dar si calareti din Bulgaria, Polonia sau Franta.

Arbitrii prezenti la editia 2016 sunt din Irlanda, Belgia, Olanda si Romania.Totalul membrilor delegatiilor straine ajunge la 100 de persoane si reprezinta  18 tari.

Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm prin Asociatia Ecvestra HipoHouse, in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federatiei Ecvestre Romane (FER) si al Federatiei Ecvestre Internationale (FEI).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related