MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

MVP Academy Demo Day: Startup-urile care au absolvit programul de accelerare

15 startup-uri accelerate in cea de a treia editie a programului MVP Academy si-au prezentat produsele si progresul inregistrat pe parcursul a doua luni de munca intensa in fata comunitatii tech. Acestea au urcat pe scena in fata unei audiente de peste 500 de persoane: investitori, antreprenori, profesionisti din industrie, jurnalisti, potentiali parteneri si lideri ai comunitatii din regiune. Doua dintre echipe, ReFlex si Urby, au ridicat deja o prima runda de finantare in timpul programului, alte trei sunt in negocieri avansate, iar Scooterson a fost acceptat in acceleratorul Enchant din Singapore.

MVP Academy Demo Day a marcat finalul celei de-a treia editii a programului de accelerare dezvoltat in parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul partenerilor Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank si Retargeting.biz. Evenimentul a fost deschis de Florin Talpes, Co-Fondator si Presedinte Bitdefender, care a vorbit despre rolul pe care il joaca inovatia in dezvoltarea ecosistemului tech local si regional, intr-o discutie moderata de Adrian Seceleanu, Editor Business Hi-Tech, Ziarul Financiar.

Pe scena a urcat si Robert Knapp, Co-Fondator si CEO al CyberGhost VPN, antreprenor originar din Germania, care a ales sa isi deschida propria companie aici. Robert Knapp a vorbit despre fericire si succes in Romania, punctand avantajele pe care startup-urile tech le au aici, printre care costurile si taxele reduse care favorizeaza dezvoltarea accelerata a statup-urilor, precum si disponibilitatea resurselor umane inteligente, motivate si fara teama de schimbare.

15 startup-uri cu potential global au urcat pe scena pentru a prezenta audientei produsele la care lucreaza, precum si progresul inregistrat pe parcursul programului. Echipele care au prezentat in cadrul MVP Academy Demo Day sunt:

  1. Bunch: Aplicatie mobila care ajuta organizatorii de evenimente sa ofere participantilor o experienta de networking excelenta.
  2. CheckMobi: Serviciu care combina SMS, VoIP si metode inovative pentru apeluri pierdute pentru a verifica numerele de telefon cu usurinta, la un pret rezonabil.
  3. EnergySolaris: Tehnologie care foloseste energia solara pentru a incalzi, ventila si raci cladirile, economisind energie si purificand aerul din interior.
  4. FishPointer: Platforma web si mobile unde comunitatea de pescari poate promova si discuta despre noi destinatii de pescuit.
  5. Grobyk: Platforma care transforma experienta creatorilor de continut, oferindu-le acestora oportunitatea de a adauga fluxurile de informatie pe care le urmaresc intr-un singur loc.
  6. InkyDeals: Website cu oferte zilnice unde freelancerii si companiile mici pot gasi resurse digitale la preturi excelente.
  7. Listplorer: Platforma sociala mobila unde utilizatorii pot crea, distribui, colabora si cauta liste personalizate de recomandari.
  8. LiveTickets: Platforma care ajuta utilizatorii sa personalizeze sistemele de vanzare de bilete online si sa vanda astfel mai simplu si mai usor.
  9. ReFlex: Set de senzori de miscare care monitorizeaza cei mai importanti indicatori din kinetoterapie, ajutand pacientii sa se recupereze mai rapid si oferind posibilitatea de a face recuperarea finala acasa, sub indrumarea kinetoterapeutului.
  10. Scooterson: Primul scuter electric inteligent din lume care foloseste date si resurse in cloud pentru a maximiza eficienta energetica si siguranta in utilizare.
  11. Silometer: Platforma care ajuta proprietarii de silozuri sa isi monitorizeze online recolta printr-un sistem automatizat.
  12. TinTag: Platforma care ajuta producatorii sa integreze tehnologii de tracking in produsele lor.
  13. TypingDNA: Solutii online de securitate bazate pe modalitatea in care oamenii tasteaza (identificare biometrica) care ajuta la prevenirea mai multor tipuri de fraude online.
  14. Urby: Aplicatie mobila care foloseste algoritmi de inteligenta artificiala pentru a crea o lista de recomandari zilnice pentru individul urban care traieste cu stil in orasul sau.
  15. Woogie: Dispozitiv hardware cu activare vocala dezvoltat pentru a fi un asistent personal dupa scoala si un prieten de joaca pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani.

Pentru TypingDNA experienta MVP Academy a fost transformatoare. Am intrat in proiect cu o aplicatie inovativa din punct de vedere tehnologic, dar fara un model de business concret. Am trecut in mai putin de o luna de cateva ori prin ciclul "esec, succes", zeci de intalniri unu la unu si multe discutii aprinse. Viteza cu care se intampla lucrurile odata ce intri intr-un astfel de program este incredibila, iar la final increderea ta este fie zero, fie maxima.”, a declarat Raul Popa, fondator si CEO TypingDNA, startup care a castigat recent hub:raum Warp, program organizat in Cracovia de Deutsche Telekom.

Invitat special al MVP Academy Demo Day, Mike Butcher, Senior Editor TechCrunch Europe, a vorbit in incheierea evenimentului despre dezvoltarea ecosistemului tech din Romania, asa cum este ea perceputa din Londra. Mike a venit pentru prima oara in Romania in 2010 pentru a participa la How to Web Conference 2010 si a avut ocazia sa observe progresul realizat in ultimii ani.

La final, Daniel Dragomir, CEO al How to Web si TechHub Bucharest, a invitat intreaga echipa pe scena pentru a oferi partenerilor programului, in semn de recunostinta, distinctii simbolice pentru implicarea activa in dezvoltarea ecosistemului tech din Romania.

Cea de a treia editie a programului de accelerare MVP Academy nu ar fi putut fi organizata fara implicarea unui numar foarte mare de oameni dornici sa ajute startup-urile tech cu potential sa se dezvolte mai rapid. Le multumim pe aceasta cale partenerilor nostri, mentorilor, sustinatorilor, si nu in ultimul rand, echipei care a lucrat neobosit timp de doua luni pentru a face lucrurile sa se intample.”, a declarat Daniel Dragomir, CEO al How to Web si TechHub Bucharest.

Cea de a treia editie a programului de accelerare MVP Academy a fost dezvoltata in parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul Telekom Romania, Bitdefender, BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank si Retargeting.biz. Vizibilitatea programului este asigurata de Academia Catavencu, Crunchbase, Ctrl-D, Digjitale, Europa FM, Geektime, Goal Europe, Incont, IT, Dogadjaji, IQads, Lumea SEO PPC, Market Watch, Newtrend, Refresh, Romania Insider, Romania libera, Softlead, Startup Cafe, Start-up, The trends, Times New Roman, Today Software Magazine, Trade Ads Analyzer, UIeMagazine, Wall-Street, Yoda, zOltan77, Zona IT, 150sec.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related