Samsung castiga premiul ENERGY STAR pentru tehnologii emergente pentru 20 de modele de frigidere

Samsung castiga premiul ENERGY STAR pentru tehnologii emergente pentru 20 de modele de frigidere

Samsung Electronics anunta ca 20 de modele din cea mai noua linie de frigidere au castigat ravnitul premiu ENERGY STAR pentru tehnologii emergente din partea Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA (U.S. Environmental Protection Agency - EPA).

Programul ENERGY STAR al EPA este sursa de incredere pentru etichetarea produselor cu consum redus de energie si pentru educarea consumatorilor. Premiul pentru tehnologii emergente recunoaste produsele care au ca obiectiv principal conservarea energiei si protejarea climei.

Toate cele 20 de frigidere, care urmeaza sa fie lansate in 2017, sunt recunoscute pentru sistemul inovator de refrigerare R-600a, care indeplineste criteriile de performanta ale EPA, de reducere a consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera. Samsung Electronics este primul producator care a primit aprobarea EPA pentru a comercializa frigidere de dimensiuni mari pentru segmentul rezidential, dar care folosesc aceasta tehnologie noua.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA a acordat pentru prima data acest premiu in 2011, iar in fiecare an isi concentreaza atentia catre diferite categorii de produse sau teme ecologice. Samsung este dublu castigator – in afara de premiul pentru gama de frigidere din 2017, compania a mai primit, in 2013, premiul pentru uscatorul de haine DV457, prietenos cu mediul.

 

Drumul spre economisirea de energie

Noul agent frigorific R-600a, folosit de Samsung, este natural si prietenos cu mediul, fara potential de distrugere a ozonului si cu un rating foarte scazut al potentialului de incalzire globala (Global Warming Potential – GWP). R-600a necesita mai putin efort din partea compresorului, reducand astfel si consumul de energie cu 6,5% si, de asemenea, face frigiderul mai silentios decat modelele anterioare.

Samsung a dezvoltat aceasta tehnologie inainte de modificarile planificate de EPA de schimbare a agentului frigorific pana in 2021. Echipate cu o tehnologie avansata, frigiderele premiate de catre EPA in 2017 indeplinesc noile cerinte ale Agentiei de Mediu, avand un rating GWP sub 15 si producand o eficienta energetica de 5 procente sau mai mare. In plus, agentul de refrigerare R-600a a fost aprobat pentru a fi folosit in piata din Statele Unite prin programul SNAP al Agentiei pentru Protectia Mediului.

"Samsung se straduieste sa indeplineasca cele mai inalte standarde de mediu si suntem mandri ca am fost premiati de catre EPA pentru dezvoltarea produselor noastre de refrigerare inovatoare si prietenoase cu mediul", a declarat Byung-Sam Seo (presedinte al diviziei Home Appliances, Samsung Electronics).

"Agentul de refrigerare R-600a reduce consumul de energie si suntem mandri de progresele pe care le-am facut pentru a crea produse electrocasnice mai responsabile cu mediul inconjurator."

 

In plus fata de eficienta energetica pe care o aduce, linia de frigidere a Samsung din 2017 ofera si o mai mare flexibilitate si conectivitate consumatorilor din ziua de astazi. Functiile noi din interior, cum ar fi o racire precisa imbunatatita, optiuni de stocare flexibile, iluminat interior modernizat, sunt insotite de update-uri la detaliile exterioare, cum sunt manerele reproiectate si finisajele premium, care se potrivesc de minune in orice bucatarie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related