Studiu iSense Solutions: Cat de responsabili fata de mediu sunt romanii

Studiu iSense Solutions: Cat de responsabili fata de mediu sunt romanii

Aproape trei sferturi dintre romani (74%) refolosesc pungile de cumparaturi, arata un studiu realizat de compania iSense Solutions. In acelasi timp, 64% dintre romani participa intr-un fel sau altul la reciclare, iar 42% dintre ei declara ca inlocuiesc masina sau transportul in comun cu bicicleta sau mersul pe jos de cate ori au ocazia. 

De asemenea, potrivit studiului, majoritatea romanilor cumpara doar cantitatea de alimente de care au nevoie (72%) sau doneaza imbracamintea, incaltamintea sau electronicele folosite (69%), ca mod de a-si arata responsabilitatea fata de mediu.

"Sunt deja cativa ani de cand se discuta in spatiul public despre necesitatea protejarii mediului inconjurator, realizandu-se numeroase campanii de informare si responsabilizare din partea mediul privat si a autoritatilor. De aceea, este important de vazut modul in care este perceput acest subiect de catre romani si cum inteleg ei sa actioneze pentru a proteja mediul, iar acest studiu ofera informatii importante pentru viitoarele proiecte de acest gen", afirma Traian Nastase (Managing Partner iSense Solutions).

 

Dintre romanii care participa intr-un fel sau altul la reciclare, 97% fac acest lucru acasa, iar 60%, la munca. Printre materialele care sunt cel mai des reciclate se regasesc: plasticul (91%), hartia (85%), bateriile (82%), sticla (74%), becurile (64%), aluminiul (61%), uleiul (28%) si resturile menajere pentru compost (28%), dar si medicamentele (14%). Mai mult decat atat, 75% dintre romani sustin ca planuiesc sa recicleze in urmatorul an.

Din punctul de vedere al transportului, 49% dintre romani planuiesc sa inlocuiasca masina sau mijloacele de transport in comun cu bicicleta si cu mersul pe jos, atunci cand este posibil.

In ceea ce priveste categoriile de varsta, mai putini tineri (sub 35 de ani) planuiesc sa cumpere produse de la companiile care se implica in protejarea mediului (39% vs. 44% din total) si mai putini dintre ei obisnuiesc sa recicleze (54% vs. 64% din totalul populatiei) sau planuiesc sa faca acest lucru in urmatorul an (70% vs. 75%).

Totodata, 97% dintre romani considera ca fiecare dintre noi ar trebui sa fie responsabil pentru protejarea mediului, 68% considera ca aceasta responsabilitate revine institutiilor statului, iar 56%, mediului privat. Doar 46% sustin ca este responsabilitatea ONG-urilor sau asociatiilor reprezentative.

Studiul a fost realizat online de catre compania iSense Solutions pe un esantion de 1.051 de respondenti din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro. Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta de peste 16 ani, din mediul urban din Romania.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related