Startup-urile accelerate în programul MVP Academy 2017 își vor prezenta produsele la Demo Day pe 8 mai

Startup-urile accelerate în programul MVP Academy 2017 își vor prezenta produsele la Demo Day pe 8 mai

Programul de accelerare MVP Academy se încheie luni, 8 mai, cu Demo Day, eveniment în cadrul căruia startup-urile vor urca pe scena Cinema Pro pentru a-și prezenta produsele și progresul înregistrat în cele nouă săptămâni de accelerare în fața unei audiențe de peste 500 de profesioniști în tehnologie.

Persoanele care vor să vadă prezentările echipelor și să interacționeze cu lideri ai comunității tech pot rezerva online unul dintre biletele gratuite disponibile pentru comunitate.

Dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost VPN, cu sprijinul partenerilor Bitdefender, Microsoft, Raiffeisen Bank și Pfizer, programul de accelerare MVP Academy s-a desfășurat în perioada 6 martie – 8 mai la TechHub Bucharest și a accelerat afacerile a 10 startup-uri care dezvoltă produse tech cu potențial global.

Participând la MVP Academy, startup-urile au avut acces la o rețea internațională de mentori și startup-uri de succes, au beneficiat de consultanță de produs și de business, au participat la workshop-uri dedicate și au învățat cum să își prezinte produsele pentru a obține rezultatele dorite. După absolvire, unele dintre cele mai bune echipe vor avea oportunitatea de a obține o finanțare de tip seed cu o valoare medie de 50.000 EUR de la MVP Angels, rețea de investitori de tip angel asociată programului.

Pe toată durata programului, startup-urile au lucrat intens pentru a-și defini strategiile de produs și de business, pentru a lua decizii mai rapid și pentru a crea un plan de dezvoltare pe termen mediu.

Antreprenorii au participat la sesiuni de mentorat 1 la 1 și au primit astfel feedback și recomandări avizate de la antreprenori care au dezvoltat produse de succes la scară globală, investitori activi, profesioniști consacrați din industrie, precum și potențiali parteneri de distribuție.

MVP Academy se încheie luni, 8 mai, ora 17:30 cu Demo Day, eveniment organizat cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și care va reuni peste 500 de profesioniști din ecosistemul tech local și regional. După 9 săptămâni intense, startup-urile își vor prezenta produsele și modelele de business în fața întregii audiențe și vor avea astfel ocazia să discute cu potențiali investitori și parteneri strategici.

“Anul acesta, la MVP Academy 2017, am lucrat alături de 10 echipe foarte avansate din punctul de vedere al maturității produselor pe care le dezvoltă. Ne-am axat mult mai mult pe dezvoltarea afacerilor, astfel încât, împreună cu fondatorii, să identificăm pașii ce ar trebui urmați pentru a-și afacerile la un nivel superior de dezvoltare.

A fost nevoie și de multă susținere pe partea de marketing și analiză a campaniilor de sales pentru că, pentru mulți dintre ei, provocarea era să crească numărul vânzărilor sau al clienților pe care îi aveau anterior intrării în program. Față de anul trecut obiectivele de creștere și dezvoltare ale echipelor au fost ușor diferite - având în vedere și specificul industriilor în care își desfășoară activitate -, însă ritmul de lucru a rămas la fel de intens. Suntem nerăbdători să vedem echipele prezentând pe scenă, la Demo Day, în fața întregii comunități.”, a declarat Bogdan Iordache, Managing Director, MVP Academy, care s-a ocupat de coordonarea programului alături de Mircea Vădan (Program Manager) și Tudor Stanciu (Startups Community Manager).

În acest an, MVP Academy Demo Day va aduce în discuție rolul pe care îl joacă educația antreprenorială în dezvoltarea ecosistemului tech local, cum pregătim următoarele generații de antreprenori și ce inițiative putem dezvolta în acest sens. Stacey Ferreira (CEO și co-fondator Forge) și Robert Knapp (CEO CyberGhost), vor urca pe scenă pentru a-și împărtăși viziunea.

Stacey și-a dezvoltat prima ei companie  - MySocialCloud (o soluție online pentru gestiunea și stocarea parolelor) - imediat după terminarea liceului. Cu ajutorul contului său de Twitter a captat atenția mai multor investitori printre care Richard Branson, Jerry Murdock și Alex Welch. La doar 18 ani a reușit să obțină o investiție de 1.2 milioane de dolari.

În 2013, Stacey a vândut MySocialCloud către Reputation.com și a publicat cartea: Billion Under 20: How Millennials Are Breaking Down Age Barriers & Changing the World, primul său best-seller.

În prezent, Stacey este CEO-ul Forge, o aplicație B2B de management a resurselor umane care ajută angajații să lucreze la cerere și oferă companiilor instrumentele necesare pentru angajare, management și retenție a capitalului uman.

La MVP Academy Demo Day, Stacey va împărtăși cu audiența experiența sa ca fondatoare de startup la o vârstă foarte tânără și ce sfaturi ar oferi antreprenorilor care vor să înceapă un business.

Persoanele pasionate de tehnologie pot participa gratuit la eveniment rezervând online unul dintre locurile limitate disponibile pentru comunitate. Astfel vor avea ocazia să asiste la prezentările echipelor și să se conecteze cu actori importanți din ecosistemul startup-urilor în tehnologie la nivel local și regional.

MVP Academy este un program realizat în parteneriat cu CyberGhost, cu sprijinul Bitdefender, Microsoft România, Raiffeisen Bank și suportul F6S. Mediatizarea programului este asigurată de Start-up.ro, Startup Cafe, EuropaFM, Business Review, Softlead, IQads, eFinance, Agora, The trends și cu susținerea comunităților de profesioniști în tehnologie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related