Maria Nicolau scrie despre mindfulness și travel într-un blog de călătorii spirituale

Maria Nicolau scrie despre mindfulness și travel într-un blog de călătorii spirituale

În urmă cu câțiva ani a abandonat ideea de a face carieră în psihologie pentru a găsi “hrană pentru suflet” explorând ashram-urile din India și Bali. Astăzi, Maria Nicolau scrie pe blog-ul myexoticdream.net despre experiențele sale și îi învață și pe alții că liniștea spirituală vine atunci când urmezi un parcurs inițiatic de autodescoperire. A călătorit în peste 35 de țări până la vârsta de 28 de ani iar acum este instructor yoga certificat internațional. Este colaborator la Huffington Post și Elite Daily iar călătoriile organizate de ea sunt căutate de tot mai mulți români.

La mai puțin de 30 de ani, Maria își trăiește visul, așa cum spune și titlul blog-ului.

"Atunci când cineva mă întreabă care sunt visele mele în această viață, care sunt dorințele mele cele mai arzătoare, în mintea mea se produce un overload de scenarii exotice, plaje cu apă turcuaz, jungle tropicale, culturi orientale și spirituale, încep să simt umiditatea pe piele şi să aud acel zumzet exotic, acea combinație divină de ciripit de păsări, foșnet de frunze, valuri și oameni fericiți. În opinia mea, trăirile, emoțiile și experiențele acumulate călătorind, nu se compară cu niciun bun material. În timp ce călătorești, mintea și spiritul sunt unite, trăiesc în prezent, savurează noutatea", mărturisește blogerul în prezentarea sa.

 

Încă de la vârsta de 20 de ani, o dată cu facultatea de psihologie, a studiat diferite filozofii spirituale, peste tot în lume. A început cu arta kung-fu şi Tai Chi în munţii Wudang din China unde a practicat cu maeştrii taoişti, apoi a studiat diferite tehnici energetice în Italia unde a obţinut certificarea de Spiritual Healer, apoi a făcut cunoştiinţă cu filozofia budistă participând la un pelerinaj în India alături de Dalai Lama. Însă Yoga a fost singura care a rămas alături de sufletul său în tot acest timp.

"A fost arta care m-a ajutat să mă descoper şi să mă vindec emoţional iar acum folosesc aceeaşi cale şi toată această cunoaştere pentru a ajuta, la rândul meu, pe cei din jur", spune Maria.

 

Pasionată de ceea ce face, bloggerul își pregătește cu minuțiozitate incursiunile în misterioase locuri de pe glob. Pornește de la premisa că, fiecare călătorie este, în primul rând, o călătorie pentru regăsirea resurselor sufletești ale fiecăruia dintre noi. Combinând într-un mod nou conceptele de travel, yoga și minfulness, blogul ei reflectă experiențele traite în astfel de călătorii, incursiuni în destinaţii exotice cu o importantă încărcătură spirituală.

"În călătoriile pentru suflet ne regăsim pe noi, în profunzimea minții și a emoțiilor noastre. Aceste călătorii, în locuri exotice cu încărcătură spirituală, însoţite de o practică pentru minte trup şi suflet, pot fi exact pragul de care avem nevoie pentru a lăsa trecutul în spate şi pentru a hrăni varianta noastră ideală. Am început să țin un jurnal al acestor experiențe, pe care îl postez pe blog în fiecare săptămână în călătoriile noastre. Acest jurnal reflectă atât bucuriile cât și deznădăjduirea, regretele sau fricile pe care alegem să le înfruntăm prin reconectarea cu noi înșine. Călătoriile pentru suflet sunt o experiență pe care orice om ar trebui să o facă, măcar o dată în viață", mărturisește blogerul Maria Nicolau.

 

Fanii ei o însoțesc online în toate călătoriile. Are 10.000 de folowers pe Instagram și peste 5000 de fani pe Facebook iar blogul ei este sursa de inspirație pentru mai bine de 6000 de cititori, în fiecare lună. Maria ține mereu legătura cu ei iar unii dintre ei ajung să îi devină parteneri de călătorii.

În decurs de un an, Maria pleacă mai mult de jumătate din timp în călătorii. Restul timpului și-l petrece pregătindu-le. Acum o lună a plecat în Bahamas de unde scrie despre experiența ashram-ului și despre peisajele idilice ale insulei pe care a poposit. Nu întotdeauna alege hoteluri de cinci stele iar dacă o face, iese repede din peisajul comercial pentru a face incursiuni în sate pitorești, locuri uitate de lumea civilizată.

Peste două săptămâni va pleca, din nou, în India. Următoarea destinațe din această vară este Bali, iar în august va explora sudul Franței într-o călătorie în care cei 11 participanți vor experimenta arta culinară, scrisul creativ alături de clase de yoga și meditație.

Maria Nicolau colaborează cu agenţia Creative Business Management pentru realizarea campaniilor speciale şi comunicare strategică.

Motto-ul blogului: Călătoreşte în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related