Bloggerul Maria Nicolau a transformat 40.000 mile în experiențe spirituale

Bloggerul Maria Nicolau a transformat 40.000 mile în experiențe spirituale

Experiențele spirituale nu se numără. Se trăiesc. Pentru Maria Nicolau, persoana din spatele blogului My Exotic Dream, această sintagmă a însemnat o provocare de a transforma milele străbătute în primele 6 luni ale anului în experiențe.

Proiectul constă în cuantificarea distanțelor parcurse, a experiențelor spirituale trăite și a numărului de click-uri și like-uri primite în această perioadă. Transformarea milelor în experiențe este cel mai nou proiect al nonconformistului blogger, care a decis să calculeze ce înseamnă o experiență în epoca digitală.

Din ce în ce mai multe persoane aleg să o urmeze în acest demers într-un proiect intitulat Călătorii pentru Suflet – Călătorește în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară. 

Anul acesta, bloggerul a decis să dea o formă măsurabilă experiențelor sale. După numai șase luni de la începutul anului, a călătorit deja pe o distanță de 40.000 de mile, în 4 țări, aflate pe 3 continente. Din cele șase luni care au trecut, 82 zile au fost dedicate călătoriilor. 

Cei peste 10.000 de followeri pe Instagram au fost alături de ea, zi de zi, urmărindu-i cele 123 de postări care au avut un număr de 15.308 like-uri. Blogul este modul în care Maria vorbește despre ea în raport cu experiențele pe care le are în destinațiile exotice care îi redefinesc, zi de zi, modul în care privește viața. Anul acesta a scris 19.148 de cuvinte pe blog despre trăirile ei și are, în fiecare lună, 6.000 de oameni care îi citesc postările. 

Cei peste 6.000 de followeri pe Facebook sunt și ei alături de ea. În cele șase luni din acest an Maria a postat de 211 ori și a strâns aproape 10.000 de like-uri. 

Din momentul în care a descoperit acest nou mod de a vedea lumea, încurajează oamenii să călătorească conștient, să se hrănească din momentul prezent și din diversitatea și frumusețea culturilor din întreaga lume. 

Maria a început anul cu o călătorie spontană în cel mai sărac sat din India pentru a-l cunoaște pe Dalai Lama. Timp de două săptămâni în ianuarie, alături de câteva sute de mii de oameni, a urmat un program strict, care începea la ora 6:00 cu ritualurile de dimineață și continua cu învățăturile predate de Dalai Lama. În martie, Maria a plecat din nou într-o călătorie neprogramată în Bahamas, la un curs intensiv de yoga. 30 de zile, 16 ore pe zi de practică, yoga, meditație, ritualuri, cursuri, Paranayama, un stil de viață sănătos și o apa de un turqoise greu de descris în cuvinte. 

După 14 zile petrecute acasă, bloggerul a plecat într-o Călătorie pentru Suflet în India, alături de oameni care au aceleași interese și pasiuni.  Timp de doua săptămâni, între 15 și 28 mai, aceasta s-a aflat în Rishikesh, capitala mondială a practicii Yoga, pe urmele maeștrilor hinduși, a yoghinilor si a fascinantei culturi a Indiei.

Întoarsă din India, Maria a plecat într-o vacanță de 5 zile în Santorini. În mai puțin de 24 de ore de la întoarcere se afla în drum spre o nouă Călătorie pentru Suflet de 11 zile în Bali.

Știu că de multe ori acasă zilele trec repede și uneori nici nu prea pot face diferența între ele. Însă ultimele două săptămâni au fost ca scoase dintr-un film. Ultimele două săptămâni mi-au demonstrat cât de complexă și frumoasă poate fi această viață și cât de relativă este realitatea. Atâtea experiențe și evenimente în numai 3 zile - din Grecia, acasă, iar apoi în câteva ore m-am trezit pe partea cealaltă a globului, în Bali. Minții i-a luat ceva să mă prindă din urmă, însă încă o dată, m-am trezit trăindu-mi visul”, scria Maria pe blogul său. 

Întoarsă în țară, Maria Nicolau pregătește noi Călătorii pentru Suflet, următoarele vor fi în august în Provence, cu excursii culinare, câmpuri de lavandă, yoga și meditație, iar în noiembrie într-un yoga retreat în Bali. 

Aceste mile călătorite, acel drum către o anumită destinație, este la rândul său un drum inițiatic. Acele ore petrecute în avion, deasupra oricărei realități, ne ajută să ne deconectăm de viața obișnuită de acasă și să ne pregătim de experiențele extraordinare care ne așteaptă după aterizare. Milele sunt doar distanțe traduse prin diversitate în natură, cultură,  mentalitate și spiritualitate. Ne distanțăm de obișnuit și pășim în noutate, în evoluția noastră interioară și în viață”, spune Maria.

Pentru Maria viața înseamnă experiențe, trăiri și magia simțită în timp ce meditează în India, în timp ce pozează localnicii  din Bali sau când savurează mâncarea locala în Mexic.

”Orice loc al acestei planete are o nuanță aparte și totul ne schimbă la un nivel subtil, schimbare pe care o putem conștientiza, o putem hrăni și ne putem bucura de ea și de o nouă realitate prin care vedem viața”, adaugă Maria.  

Maria Nicolau colaborează cu agenţia Creative Business Management pentru realizarea campaniilor speciale şi comunicare strategică. Îi puteți urmări călătoriile și trăirile spirituale prin blogul sau puteți chiar să vă alăturați într-o experiență de acest gen. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Sectiune



Branded


Related