Mai mult timp pentru tine cu noul Catalog IKEA 2018

Mai mult timp pentru tine cu noul Catalog IKEA 2018

Compania IKEA România lansează astăzi, 17 august, Catalogul IKEA 2018. În perioada 17 august – 7 septembrie, peste 800.000 de exemplare ale noului catalog vor fi distribuite în locuințele din București și împrejurimi.  

Cele 326 de pagini ale catalogului de anul acesta oferă idei și inspirație pentru timpul petrecut acasă. Tema anuală, „Mai mult timp pentru tine”, pornește de la spațiul de acasă în care oamenii își fac timp pentru lucrurile care contează cel mai mult pentru ei. Cea mai versatilă cameră din casă este camera de zi, în care oamenii își întâmpină familia și prietenii, sărbătoresc evenimente importante și evenimente mai puțin importante. În camera de zi se întâmplă o mulțime de lucruri; este locul care se transformă în sală de sport pentru Pilates pe covor, în teatru pentru repetițiile de serbare, în cinema pentru maratoanele de seriale sau în grădină pentru plantele de apartament. Camera de zi este spațiu public și spațiu personal, iar Catalogul IKEA de anul acesta oferă soluții pentru a expune ce este important și pentru a ascunde ce vrei să păstrezi pentru tine.

„Prin acest catalog, ne dorim să îi încurajăm pe oameni să își facă mai mult timp pentru nevoile și visurile lor. Casele se schimbă pentru a face loc unor noi activități, obiceiuri și stiluri de viață, iar tema de anul acesta despre asta vorbește. „Mai mult timp pentru tine” înseamnă mai mult timp pentru pasiuni, sport, filme și seriale, prieteni, joacă pe covor, crescut plante, petreceri, aniversări, revelioane, somn în după-amiezile de weekend sau pur și simplu pentru a fi împreună fără vreo ocazie specială. Credem că această zonă a casei oferă foarte multe și abia așteptăm să descoperiți noul catalog în care camera de zi joacă un rol central.”, a declarat Daniela Stoican, PR Manager IKEA România.

 

Nou conținut editorial

Catalogul IKEA 2018 include editoriale legate de viața acasă și impactul social pe care îl au inovația și designul IKEA. Cele 14 povești pot fi descoperite în paginile catalogului și ating subiecte fascinante din toate colțurile globului.

Josh, un nomad urban din Berlin, duce o viață plină și are nevoie de mobilă ușoară, pe care să o poată transporta oriunde. Stilul lui este complet diferit față de cel al designerului parizian haute couture Maryam Mahdawi, care propune un interior în care Marie Antoinette ar putea trăi în zilele noastre, într-un apartament mobilat cu produse IKEA.

Sub tema inovație în design este prezentată povestea fotoliului STRANDMON, fabricat manual în România, de meșteri foarte talentați. În conținutul digital extins, curioșii pot descoperi povestea lui Nicolae Mureșan din Lăpuș, Transilvania, un tapițer cu experiență care s-a născut și a crescut în zonă, mândru să vorbească despre cum se fabrică scaunul STRANDMON. Filmul în care meșterul român vorbește despre pasiunea locuitorilor din Lăpuș pentru lucrul manual este disponibil în toată lumea IKEA cu subtitrările aferente.

 

Noutățile din catalog fac din camera de zi o sărbătoare

Coperta catalogului de anul acesta este mai luminoasă și mai colorată, iar paleta de culori are un scop practic – toate capitolele sunt notate folosind coduri de culoare, pentru a face conținutul mai ușor de urmărit.

Prin această ediție a catalogului, IKEA își dorește să îi inspire pe oameni să se gândească la ce este cel mai important în viața lor și să facă loc pentru asta în camerele lor de zi – mai mult timp pentru tine înseamnă mai mult timp pentru viață.

  • Pasiunile tale prind viață chiar la tine acasă – Mesajul „Mai mult timp pentru tine” pe care IKEA îl propune în catalogul de anul acesta este susținut de soluțiile de sfaturi de amenajare a spațiului pentru orice tip de activitate. Pentru ca pasiunile tale să prindă viață chiar la tine acasă, canapeaua modulară VIMLE (pag. 10) poate fi vedeta camerei de zi care îți face mai ușoară misiunea organizării. Te bucuri mai mult de prietenii care îți sunt aproape, de pasiuni de mult uitate sau, pur și simplu, de serialul preferat până în miez de noapte. Pătura TUVALI (pag. 6) va păstra secretele serilor de iarnă cu multe povești, iar rama SKATTEBY (pag. 7) va depozita cele mai frumoase amintiri. 
  • Produse noi, aceeași calitate, pentru cei mai mulți oameni - Împreună cu Hay, una dintre cele mai cunoscute companii de design danez, IKEA prezintă 35 de produse noi cu design liniar și materiale de înaltă calitate în colecția YPPERLIG. Fiecare își poate exprima stilul propriu prin amenajarea casei și realizarea unui ambient spectaculos cu resurse limitate. Lampadarul ÅRSTID și abajurul NYMÖ (pag. 62) sunt doar câteva elemente de decor care pot face o cameră să strălucească fără eforturi. Iar camera de zi devine cu ușurință o scenă de teatru.

 

Soluții în magazinul IKEA inspirate de vizitatori

Magazinul IKEA din București îi întâmpină de acum pe vizitatori cu mai multe soluții și idei pentru camera de zi, într-o amenajare cu totul nouă. În noua compartimentare, vizitatorii trec printre blocuri de camere de zi în care se simt mai mult ca într-o casă adevărată, în care camerele au patru pereți (față de trei, cum aveau până acum).

Înainte de a face schimbări majore în magazin, echipa IKEA a studiat preferințele vizitatorilor pentru camera de zi. Printre cele mai interesante răspunsuri din raport sunt cele legate de schimbarea preferințelor: trecerea de la mobila masivă, tradițională, la un stil modern, mai simplu, prin care se creează senzația de mai mult spațiu. Culorile preferate ale finisajelor pentru mobilierul din camera de zi sunt maro închis, stejar, maro și mesteacăn. Camera de zi este și cameră pentru dormit pentru 8 din 10 români. Pentru aproape jumătate dintre ei, aceasta este principala cameră de dormit, iar pentru cealaltă jumătate este un spațiu în care dorm ocazional prietenii sau alți membri ai familiei. Camera de zi este principalul spațiu pentru socializare (pentru 85% dintre respondenți), spațiu de odihnă (45%), spațiu pentru divertisment și relaxare (pentru 44%).

 

Experiența digitală – Aplicația Catalogul IKEA

Varianta digitală a catalogului IKEA va fi disponibilă începând din 18 august 2017. Oamenii pot afla mai multe despre povestea din spatele editorialelor prin mini documentare video, pot plasa produse în cameră prin funcția de realitate augmentată și se pot uita la filme cu sfaturi care să îi ajute să își transforme singuri casa visată în realitate.

Noul meniu este mai intuitiv și îi ajută pe utilizatori să găsească mai ușor produsele pe care și le doresc.

Prețurile menționate în Catalogul IKEA 2018 includ TVA, sunt maxime și sunt valabile de la 1 septembrie 2017 până la 30 iunie 2018.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related