Proiectul pilot Autocontrol lansat de Groupama Asigurări – prima poliță de asigurări al cărei preț este legat direct de comportamentul șoferilor

Proiectul pilot Autocontrol lansat de Groupama Asigurări – prima poliță de asigurări al cărei preț este legat direct de comportamentul șoferilor

Groupama Asigurări, companie de top ȋn România pe segmentul CASCO, a lansat clauza Autocontrol, sub forma unui proiect pilot, prin care şoferii pot beneficia de reduceri de până la 40% la prețul poliței, ȋn funcţie de comportamentul în trafic. Acesta va fi evaluat printr-un dispozitiv telematic instalat pe autovehiculul clientului, care înregistrează o serie de informaţii privind stilul de condus, evenimentele din trafic şi alte date relevante, pe baza cărora va fi oferit un rating. Clienţii îşi pot verifica ȋn timp real ratingul şi îşi pot ajusta deci comportamentul, având astfel control direct asupra prețului poliţei. Groupama este primul asigurator din România care introduce acest dispozitiv pentru a permite actualizarea tarifului CASCO.

Clauza Autocontrol poate fi atașată unei polițe CASCO, atunci când clientul alege plata în 4 rate și prima totală este mai mare sau egală cu 800 euro/an. Achiziționarea acestei clauze oferă imediat o reducere de 20% la prima rată CASCO. 

 

“Unul dintre obiectivele Groupama Asigurări este să le oferim clienților noștri produse și servicii inovatoare și adaptate nevoilor lor reale.  Astfel, am utilizat beneficiile celor mai noi tehnologii pentru a dezvolta o nouă clauză, prin care clienții CASCO pot beneficia de un tarif flexibil, care se ajustează trimestrial în funcție de stilul de condus și evenimentele rutiere în care aceştia sunt implicaţi. Ne-am propus să devenim asiguratorul preferat al românilor, iar acest proiect pilot este încă o dovadă a eforturilor pe care le facem zi de zi pentru a fi mai aproape de nevoile clienţilor”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări. 

 

Mecanismul de funcţionare al clauzei Autocontrol este următorul - pe autovehiculele clienţilor care optează pentru această clauză, odată ce aceasta este activată, este instalat un dispozitiv telematic ce înregistrează o serie de informații precum zonele și drumurile pe care circulă autovehiculul, durata medie și numărul de călătorii, intervalele orare de utilizare, incidentele înregistrate, dar și date legate de stilul de condus al șoferului. Pe baza acestor indicatori, fiecare client primește un rating, ȋn funcţie de care prima este ajustată. Clienții își pot verifica în timp real ratingul, prin intermediul unei aplicații mobile sau online, ceea ce le dă posibilitatea să își ajusteze stilul de utilizare a autovehiculului, având astfel control asupra prețului asigurării contractate.

Clauza este disponibilă ȋn cadrul unui proiect pilot și se poate încheia în agențiile Groupama Asigurări din București, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara pentru clienții noi care întrunesc condițiile de eligibilitate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related