Fenomenele meteo extreme și incendiile ne vulnerabilizează proprietățile. Groupama Asigurări a înregistrat o creștere cu 50% a numărului de daune property în această perioadă

Fenomenele meteo extreme și incendiile ne vulnerabilizează proprietățile. Groupama Asigurări a înregistrat o creștere cu 50% a numărului de daune property în această perioadă

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a înregistrat o creștere de 50% a numărului de dosare de daună pe linia Property în această perioadă, comparativ cu anul trecut. Majoritatea daunelor au avut loc pe perioada verii, având ca motiv cauze naturale și incendii.

 

„Să nu cădem în capcana de a ne gândi că statul acasă mai mult în perioada martie-august, pe fondul stării de urgență și apoi al celei de alertă, ne aduce siguranța deplină. De fapt, un aport major la creștere l-au avut lunile de vară, cauzele fiind fenomenele meteorologice extreme și incendiile. Incidența mare a fenomenelor și pagubele înregistrate în această perioadă ne arată clar că asigurarea proprietăților și bunurilor ar trebui să fie o prioritate pentru noi toți. Este rolul nostru să aducem continuitate în viața clienților noștri, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau companii”, a declarat Călin Matei (Director General Adjunct, Groupama Asigurări).

 

Cele mai mari două daune în perioada martie-august a acestui an au fost înregistrate la clienți persoane juridice și au fost cauzate de incendii. Acestea s-au ridicat la suma de peste 2,8 milioane euro, respectiv 860.000 euro. Având în vedere amplitudinea pagubelor, Groupama Asigurări se concentrează pe suportul menit să ajute societatea să refacă locația pentru a-și relua cât mai curând activitatea economică.

Majoritatea pagubelor pe linia Property au fost înregistrate la clienți persoane fizice care au proprietăți asigurate în mediul rural. Conform datelor Groupama Asigurări, zonele rurale tind să fie afectate disproporționat comparativ cu cele urbane de fenomene meteorologice extreme, precum ploi torențiale, dar și viituri provenite de pe versanți. În perioada menționată, cele mai afectate zone au fost județele Mureș, Alba, Hunedoara și Suceava, din cauza incidenței ridicate a evenimentelor naturale.

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut o creștere de 7% comparativ cu anul precedent a subscrierilor pentru Asigurarea locuinței cu extra acoperiri (ALExA), produs de referință în portofoliul Groupama Asigurări pe linia Property, adresat persoanelor fizice. Clienții acestei asigurări solicită cel mai des Clauzele suplimentare pentru avarii accidentale la instalațiile de încălzire, pentru  Daune electrice produse bunurilor electrice/electrocasnice, dar și  cea pentru Bunuri casabile, preponderența acestor cereri dezvăluind principalele lor griji. De asemenea, anul 2019 a reprezentat o creștere cu 12% a portofoliului de prime brute subscrise pentru polițele Property adresate persoanelor juridice, iar compania preconizează creșteri în continuare pe acest segment.

Groupama Asigurări a plătit anul trecut daune în valoare de aproape 16,5 milioane RON, aferente Asigurării locuinței cu extra acoperiri,  asta în timp ce, în cazul produsului de asigurare Property pentru persoane juridice, în același an, Groupama Asigurări a plătit daune în valoare de 44,2 milioane RON.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related