Premium Porc Group ajunge la 10 ferme proprii în urma unei investiții de peste 1,6 milioane euro

Premium Porc Group ajunge la 10 ferme proprii în urma unei investiții de peste 1,6 milioane euro

Pemium Porc Group continuă planul de expansiune pe piața locală și ajunge la 10 ferme în urma achiziției și modernizării complexului Ianca din județul Brăila, format din două ferme – Matador și Goliat – investiție ce se ridică la peste 1.600.000 euro.

Complexul Ianca a fost inițial închiriat în 2017 de către Premium Porc, iar de la finalul anului 2019 acesta a intrat în proprietatea grupului, urmând în 2020 o serie de investiții dedicate procesului de retehnologizare și eficientizare a producției pentru a aduce fermele la standardele Premium Porc. Acest proces a fost demarat la sfârșitul lunii februarie și s-a finalizat în luna iunie.

Cele două ferme, Matador și Goliat, se află la o distanță de 1,5 km una față de cealaltă, iar întregul complex se întinde pe aproximativ 25 ha.

Capacitatea este de 3.900 de locuri pe an pentru întregul complex, fapt care conduce la o suplimentare a capacității de producție anuală a Grupului Premium Porc cu aproximativ 13.600 de capete. Astfel, capacitatea de producție anuală ajunge la peste 600.000 de capete.

Sergiu Claudiu Mititelu, Country Manager al Premium Porc Group, a declarat:

„Achiziția complexului Ianca reprezintă un pas înainte pentru Grupul Premium Porc și o dovadă a promisiunii noastre: creștem în România. În aproape 15 ani de activitate am crescut capacitatea de producție de la an la an, si am ajuns la un număr de 10 ferme proprii în urma unor investiții totale de peste 181 milioane de euro. Iar planurile noastre nu se opresc aici, ci vizează în continuare dezvoltarea afacerii în România, împreună cu o echipă dedicată și profesionistă.”

 

Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari producători de carne de porc din România, deţine zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producţia de cereale, producţia de furaje şi creșterea de porcine. Grupul de companii Premium Porc este deţinut de către DCH International, holding danez specializat în înfiinţarea şi gestionarea producţiei de porcine la scară largă, folosind tehnologie şi know-how danez. Grupul de companii operează nouă ferme de porcine în judeţele Brăila, Brașov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea. Înființat în anul 2006, Grupul Premium Porc a avut creșteri anuale impresionante, ajungând în anul 2018 la o capacitate de producție de peste 600.000 de porci și o cifră de afaceri de aproape 70 milioane euro.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related