Specialitățile din Irlanda și Marea Britanie sunt vedetele săptămânii la Lidl

Specialitățile din Irlanda și Marea Britanie sunt vedetele săptămânii la Lidl

Timp de o săptămână, clienții Lidl pot descoperi specialitățile delicioase din Irlanda și Marea Britanie. Bucătăria tradițională din această regiune este recunoscută pentru brânzeturi, gustările rapide precum fish & chips, dar și pentru tabieturile sale, așa cum este renumitul „ceai de la ora 5”. De joi, 11 ianuarie, preparatele din Irlanda și Marea Britanie, din gama Hatherwood, sunt disponibile în toate magazinele Lidl din țară.

Cea mai cunoscută brânză din Marea Britanie este brânza Cheddar. Provine din satul Cheddar, din Somerset - Anglia, și are o istorie veche de câteva sute de ani, fiind produsă pentru prima dată în secolul al XVI-lea. La Lidl, în săptămâna cu specialități din Irlanda și Marea Britanie, clienții pot găsi brânză Cheddar cu bere neagră (11,99 lei) și brânză Cheddar felii (9,99 lei). Un sortiment de brânză englezească este și Stilton D.O.P (13,99 lei), o brânză delicioasă cu mucegai albastru și maturată timp de 10 săptămâni.

Totodată, clienții pot alege sortimentele de brânză tare englezească din gama Hatherwood (9,99 lei). Este o specialitate din lapte de vacă cu aspect ferm și neted, disponibilă în mai multe variante: Cheddar afumată, Double Gloucester cu ceapă și arpagic, brânză albă Stilton cu caise uscate sau brânză Wensleydale cu merișoare uscate. Poate fi servită cu pâine integrală sau alături de fructe, ca o simplă gustare, ori la o masă festivă, alături de mâncăruri făcute la cuptor, ca de exemplu vrăbioara de mânzat irlandez Hereford (54,99 lei).

Pentru o experiență desăvârșită în bucătăria de pe tărâmul Marii Britanii și al Irlandei, clienții Lidl pot încerca gustările de tip fish & chips (19,99 lei), un mix autentic cu file cod pane și cartofi prăjiți. Pentru un gust mai intens, se recomandă adăugarea sosului tradițional Worcester (4,99lei) peste cartofii prăjiți și pește. Sosul este realizat pe bază de oțet de malț, melasă, anșoa, extract de tamarind, usturoi și multe alte mirodenii gustoase. Gustarea, ori snack-ul, așa cum îl numesc britanicii, este ideală pentru o reuniune cu prietenii sau o petrecere în stil englezesc. Ea poate fi servită alături de o selecție de 6 beri englezești (39,99 lei).

 

Englezii și irlandezii sunt mari consumatori de ceai – cât mai aromat, cu fructe sau cu ierburi, mai ales la ora după-amiezii. Renumitul ceai de la ora 5 este astăzi emblematic pentru englezi, fiind considerat de foarte multe persoane o artă, datorită regulilor de consum, dar și un mod de a aduna prietenii la povești. Mai mult decât servirea unei cești de ceai, acest obicei este considerat o gustare între prânz și cină, pentru că ceaiul englezesc (6,99 lei) de la Lidl poate fi servit alături de o porție de biscuiți digestivi (4,49 lei) sau un desert în stil englezesc (8,99 lei).

Lidl își invită clienții să descopere preparatele cu specific englezesc și irlandez, începând cu 11 ianuarie. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related