SuperCopilăria: Sute de copii preșcolari din București participă la workshop-uri dedicate prevenirii accidentelor

SuperCopilăria: Sute de copii preșcolari din București participă la workshop-uri dedicate prevenirii accidentelor
Iuliana Rusei/ Nadia Pietreanu

Peste 300 de copii preșcolari au participat până acum la workshop-urile de prevenire a accidentelor organizate în grădinițele bucureștene de către UNIQA Asigurări. 

Această acțiune educativă de amploare este parte integrantă a proiectului SuperCopilăria demarat în toamna anului trecut și va continua în 2018, prin partenerierea cu peste 20 de unități de învățământ preșcolar din București.

Proiectul SuperCopilăria s-a născut dintr-o necesitate recunoscută atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii Europene: prevenirea accidentelor la copii este o prioritate și e nevoie de o implicare susținută și de durată, începând cu autoritățile, mediul privat și continuând cu cei implicați direct, copiii, părinții și educatorii acestora.

Astfel, sub sloganul „O copilărie în siguranță e o SuperCopilărie”, UNIQA Asigurări a demarat o serie de acțiuni dedicate preventiei, începând cu platforma online www.supercopilaria.ro, pagina de Facebook dedicată, kiturile educaționale SuperCopilăria și continuând cu workshop-urile susținute în grădinițe de traineri specializați în învățarea experiențială și educația non-formală.  

 

„SuperCopilăria este noul nume al siguranței și prevenției. De la acest angajament am pornit atunci când am demarat proiectul și suntem conștienți că vom reuși să obținem rezultate durabile printr-o acțiune comună, alături de toți factorii implicați. SuperCopilăria nu este un proiect punctual. O problematică precum educația pentru sănătate și prevenție nu se poate soluționa prin proiecte punctuale, ci printr-o implicare susținută, cu toate resursele și la toate nivelurile. Prin proiectul SuperCopilăria, UNIQA Asigurări devine un promotor al educației pentru sănătate și prevenție, o portavoce care își dorește să transforme SuperCopilăria într-un fenomen educațional îmbrățișat de copii și de toți cei care participă la creșterea și dezvoltarea lor”, arată Iuliana Rusei, membru în Directoratul UNIQA Asigurări.

 

Pentru o diseminare rapidă a informației în școli la nivel național, UNIQA Asigurări va elabora, cu sprijinul autorităților din învățământ, primul manual din România dedicat educației pentru prevenirea accidentelor la copii. Educatorii și învățătorii vor putea utiliza acest manual în ore, în săptămâna “Altfel” și în ședințele de consiliere cu elevii și părinții.

 

”Faptul că suntem actori neimplicați direct în sistemul educațional nu a constituit pentru noi o piedică în decizia de a contribui concret la educația pentru sănătate și prevenție în rândul copiilor. Am reușit acest lucru printr-un proiect solid și o abordare atractivă, puternic motivațională, prin care am sensibilizat cadrele didactice, părinții și, nu în ultimul rând, copiii.

Încurajați de succesul workshop-urilor SuperCopilăria organizate în grădinițe, de răspunsul pozitiv primit din partea beneficiarilor, în 2018 urmărim să ducem acest proiect la nivelul următor. Astfel, vom crea ghidul educațional SuperCopilăria pentru sănătate și prevenție, pe care îl vom disemina în școli, cu scopul de a lansa în sistemul educațional românesc primul manual opțional de prevenire a accidentelor. Astfel, printr-un efort conjugat, vom asigura continuitate proiectului și ne vom atinge scopul de la care am pornit: asigurarea unei copilării în siguranță pentru a contribui la promisiunea unui viitor mai sigur pentru copiii din România”, spune Nadia Pietreanu, Director de Marketing și Strategie Dezvoltare Vânzări UNIQA Asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related