ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi

ES Elektro intră în parteneriat cu Universal Robots pentru distribuția roboților colaborativi

ES Elektro, companie cu experiență de 10 ani în domeniul aplicațiilor și soluțiilor industriale, devine importator și distribuitor Universal Robots - firma care a inventat roboții colaborativi, denumiți și coboți.  Colaborarea dintre cei doi parteneri va oferi antreprenorilor și companiilor din România soluții eficiente și personalizate pentru automatizarea unei game largi de activități.

Cele două companii oferă astfel soluții hi-tech firmelor din industrie, indiferent de dimensiunea acestora. Atât companiile mari cât și firmele mici și mijlocii pot profita de flexibilitatea, prețul scăzut și siguranța în exploatare a coboților Universal Robots.  

Strategia noastră a fost încă de la început de a oferi cele mai bune inovații industriei românești. Parteneriatul nostru cu Universal Robots se potrivește perfect acestei strategii. Piața roboților colaborativi cunoaște cea mai rapidă creștere din întreaga industrie a automatizărilor, iar Universal Robots este liderul acestui segment.  

Pe lângă expertiza și capabilitățile în domeniul soluțiilor logistice (connected business), iluminat industrial (lighting technology), automatizări industriale (cursuri, consultanță și inginerie) și o gamă largă de branduri și produse din domeniul electromecanic, ES Elektro va investi de acum și în domeniul coboților Universal Robots.

Echipa noastră de vânzări, inclusiv consultanții departamentului de automatizări industriale, au fost instruiți pentru a înțelege  potențialul gamei de produse Universal Robots. Departamentul de robotică este condus de Rasmus Larsson. Avem mari așteptări în a putea deservi piața românească, nu numai prin vânzarea roboților Universal Robots, ci și prin consultanță, suport pentru aplicații, servicii post-vânzare și training la locație”, a declarat Rolf de Graaf, director general ES Elektro România.

Împreună cu ES Elektro România vom livra soluții la cheie adaptate celor mai variate nevoi din industria românească. Răspundem astfel cererii în creștere venite din partea companiilor mari și a IMM-urilor pentru automatizarea proceselor industriale.

Roboții colaborativi de la Universal Robots au un cost redus față de instalațiile industriale, sunt ușor de instalat, flexibili, nu necesită specialiști pentru programarea lor și eliberează angajații de povara unor sarcini repetitive sau chiar periculoase. Ei fac parte din Industry 4.0, conceptul industrial care beneficiază de pe urma dezvoltării internetului, tehnologiilor cloud și inteligenței artificiale”, a afirmat Horia Stănese, directorul de dezvoltare Universal Robots.

 

Roboții, tot mai căutați în industrie

Managerii și antreprenorii se bazează tot mai mult pe soluțiile de automatizare și robotizare pentru a crește producția și a scădea costurile, în condițiile în care angajații potriviți se găsesc din ce în ce mai greu. Astfel, potrivit studiului ”Automatizarea în companiile românești”, realizat de compania iVox pentru Universal Robots, liderul de piață în domeniul coboților, 34,7% dintre respondenți au declarat că intenționează să achiziționeze, în următoarele 12 luni, noi soluții de automatizare / robotizare pentru compania în care lucrează.

Motivele principale care stau la baza dorinței de a implementa o soluție de automatizare sunt nevoia de a reduce costurile (54%) și creșterea producției (44%), însă 54,5% dintre respondenți consideră că ar avea nevoie de ajutor din partea specialiștilor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related