Echipa Transilvania Robotix din Cluj-Napoca participă la competiția internațională Maryland Tech Invitational cu sprijinul BRD

Echipa Transilvania Robotix din Cluj-Napoca participă la competiția internațională Maryland Tech Invitational cu sprijinul BRD

Echipa de robotică Transilvania Robotix va participa, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, la competiția internațională Maryland Tech Invitational din Columbia, Maryland, între 22 și 24 iunie 2018. Elevii din Cluj-Napoca formează singura echipa din România care a fost invitată la competiția din Statele Unite ale Americii, datorită rezultatelor obținute la competiția BRD FIRST Tech Challenge România, precum și la alte competiții internaționale de robotică.

„Din momentul în care BRD și-a asumat misiunea de a susține și a încuraja tinerii creatori de tehnologie, am avut ocazia să cunoaștem foarte mulți tineri pasionați, creativi, dedicați în ceea ce fac – tineri, copii chiar, care își asumă și ei o misiune, aceea de creatori. Cu echipa Transilvania Robotix am avut o chimie extraordinară încă de la început, împărtășim valori comune și ne dorim să dezvoltăm împreună un spațiu pentru toți copiii dorinici să învețe robotică și să își pună cunoștințele în aplicare.

Suntem foarte mândri de reușita lor, aceea de a fi singura echipa de robotică din România invitată la competiția Maryland Tech Invitational, și ne bucurăm că putem fi alături de ei pe drumul către un viitor pe care îl construiesc chiar acum”, a declarat Roxana Miloș (Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale).

 

Participarea echipei noastre la Maryland Tech Invitational se datorează modului în care am realizat robotul, rezultatelor obținute în concursuri și a modului în care am reușit să transmitem peste hotare imaginea noastră. Sperăm, cu această ocazie, să facem cinste țării noastre, fiind singura echipă din România invitată la această competiție.

Parteneriatul cu BRD ne-a confirmat că suntem pe drumul cel bun și ne-a dat încredere să mergem mai departe. În continuare, ne dorim să dezvoltăm hub-ul multifuncțional de educație în domeniul roboticii împreună cu echipa BRD, ce ne va ajuta să le oferim copiilor un loc unde pot pune în practică cunoștințele lor tehnice”, a declarat Nicoleta Tirtan (mentor al echipei și președintele Asociației Transilvania Robotix).  

 

Echipa Transilvania Robotix este formată din patru elevi ai liceului Avram Iancu din Cluj-Napoca, Zeic Beniamin, Tirtan Anda Gabriela, Tirtan Alexandru și Tirtan Darius, și mentorii lor, Tirtan Nicoleta și Tirtan Tiberiu. Echipa a fost înființată în luna octombrie 2016, cu ocazia primului eveniment FIRST Tech Challenge din România, organizat de Asociația Nație prin Educație, unde au obținut locul 2 în categoriile Think Award și Design Award. Au urmat competițiile FTC Dutch Open 2017, FTC Russia Open 2018 și BRD First Tech Challenge România 2018, la cel din urmă Transilvania Robotix remarcându-se prin cele 4 premii câștigate.

Echipa a dus mai departe rezultatele obținute în competițiile FIRST Tech Challenge prin înființarea Asociației Transilvania Robotix, cu scopul de a promova educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în România și de a inspira elevii de liceu să își fructifice curiozitatea și creativitatea în domeniile tehnice. În plus, Asociația Transilvania Robotix și BRD – Groupe Société Générale dezvoltă împreună un hub de robotică în Cluj-Napoca, ce va funcționa ca un spațiu multifuncțional de educație în domeniul roboticii, cu ateliere și alte facilități de practică.

Programul FIRST a fost lansat în 2007 printr-un program pilot în orașul american Manchester, din statul New Hampshire, la inițiativa lui Dean Kamen, un inginer american, inventator și om de afaceri. La nivel global, programul are patru categorii: pentru grădiniță, școală generală, liceu și facultate, în România fiind prezent pentru moment doar programul pentru liceeni.

Susținerea echipei Transilvania Robotix face parte din angajamentul BRD – Groupe Société Générale de a se implica în dezvoltarea tinerei generații prin proiecte de dezvoltare personală și profesională care implică utilizarea tehnologiei și a inovației sub platforma MINDCRAFT – development hub de la BRD.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related