IKEA sărbătorește 75 de ani cu o colecție istorică: GRATULERA

IKEA sărbătorește 75 de ani cu o colecție istorică: GRATULERA

Au trecut 75 de ani de când Ingvar Kamprad a înființat IKEA. Pentru a marca acest moment, IKEA prezintă colecția specială GRATULERA, care include cele mai iubite piese de mobilier din istoria companiei și care va fi lansată în trei etape, în perioada de vară - toamnă a acestui an. Primele produse din colecția GRATULERA, care readuc la viață anii `50 și `60 ai secolului al XX-lea, sunt deja disponibile în magazinul IKEA Băneasa.

IKEA a creat mobilier în multe stiluri diferite de-a lungul timpului. Aniversarea a 75 de ani este despre celebrarea și reamintirea trecutului, dar și despre a le mulțumi celor mai mulți oameni care au contribuit la crearea succesului său global. Astfel, produsele preferate ale clienților din ultimii 75 de ani vor fi din nou disponibile în magazinele IKEA. 

 

Am simțit o nevoie puternică de a împărtăși și a sărbători istoria și moștenirea noastră, marcând în același timp modul în care au variat stilurile și designul IKEA din ultimii 75 de ani,” declară Karin Gustavsson (Creative leader, IKEA of Sweden).

 

Colecția GRATULERA va fi lansată în trei etape în magazinele IKEA, până la finalul anului 2018 și va prezenta diferite perioade din istoria celor 75 de ani de IKEA.

Prima parte a colecției ne va aminti de anii '50 și '60, de perioada în care tonurile întunecate și lemnul erau în tendințe, de vremea în care IKEA era un comerciant convențional de mobilier scandinav. Cea de-a doua parte a colecției este dedicată anilor '70 și '80, perioadă în care IKEA a început să experimenteze noi metode de producție, iar colecțiile erau caracterizate de culori puternice și jucăușe, precum și de texturi vibrante. A treia și ultima parte a colecției este o reamintire a sfârșitului secolului al XX-lea și începutul secolului XXI-lea, o perioadă în care IKEA a revenit la clasica tradiție scandinavă și la mobilierul din lemn deschis la culoare.

 

Fiecare dintre cele trei segmente ale colecției GRATULERA este diferit, marcând o altă perioadă de timp; de la lemnul închis la culoare cu accente clasice, din prima parte a colecției, la stilul foarte jucăuș, în culori puternice, din a doua parte, și apoi la cea de-a treia care este caracterizată de aspectul natural al materialelor folosite, ce amintesc de stilul scandinav, în timp ce decorațiunile conțin modele mai simple, aproape grafice”, declară Karin Gustavsson, Creative Leader, IKEA of Sweden.

 

Colecția va include fotolii, mese, corpuri de iluminat și textile în variante diferite. Scaunul modern EKENÄSET, covorul FÄRGSTARK și scaunul BJURÅN sunt câteva dintre produsele reprezentative pentru această colecție, care vor fi aduse înapoi în magazinele IKEA.

 

Un număr mare de produse din colecție au fost păstrate exact așa cum au fost lansate pentru prima dată - designul original nu a fost modificat, în timp ce doar câteva piese de mobilier au fost actualizate cu nume, culori, funcții și materiale noi - pentru a satisface cerințele producției de astăzi și un stil de viață modern.

Prima parte a colecției GRATULERA, dedicată anilor 50 și 60 din secolul al XX-lea, va fi disponibilă în magazinul IKEA Băneasa începând cu luna august 2018, iar următoarele două game ale acestei colecții „istorice” urmează să fie lansate în octombrie și decembrie. 

 

Câteva momente cheie din istoria IKEA:

1943: Ingvar Kamprad își înregistrează compania, IKEA. I vine de la Ingvar, K de la Kamprad, E de la Elmtaryd (numele fermei în care a copilărit) și A de la Agunnaryd (numele satului în care a crescut).
1948: În gama de produse IKEA sunt introduse piese de mobilier elegante și moderne.
1951: Primul catalog IKEA este distribuit gratuit - la fel ca și astăzi.
1956: Mobilierul pe care îl poți asambla singur este acum parte din Conceptul IKEA. Pachetele plate înseamnă costuri de transport reduse și șanse mai mici de deteriorare. Iar acest lucru reprezintă prețuri mai mici pentru clienții IKEA.
1958: Se deschide primul magazin IKEA în Älmhult, Suedia.
1960: IKEA Älmhult lansează primul IKEA Restaurant & Café.
1963: Primul magazin IKEA din afara Suediei se deschide în Norvegia.
1973: Primul magazin IKEA din afara Scandinaviei se deschide în Spreitenbach, Elveția.
2018 (28/7): 419 de magazine în 49 de țări și aproape 200.000 de angajați IKEA.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related