“The Prodigy/Anomalie” , un horror care îți taie respirația pe marile ecrane din România

“The Prodigy/Anomalie” , un horror care îți taie respirația pe marile ecrane din România

Cel mai recent film produs de Orion Pictures, “The Prodigy/Anomalie”, este un horror care îți dă fiori despre o mamă ce se vede nevoită să lupte cu forțele malefice care au pus stăpânire pe fiul ei.

Regizat de unul dintre cei mai aclamați regizori ai genului, Nicholas McCarthy, filmul este făcut după un scenariu semnat de Jeff Buhler, și el un renumit al genului, care este și producător executiv.

“The Prodigy/Anomalie” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 8 februarie.

 

În rolul principal o regăsim pe actrița Taylor Schilling (ca Sarah Blume) deținătoare a mai multe nominalizări la premiile Emmy și Globurile de Aur.

Din distribuție mai fac parte Jackson Robert Scott (Miles, fiul lui Sarah), Peter Mooney (John Blume, soțul lui Sarah) și Colm Feore (psihologul Arthur Jacobson).

 

De la inspirație la producție

“The Prodigy/Anomalie” este al treilea lungmetraj al regizorului Nicholas McCarthy, cunoscut mai ales pentru pelicula “The Pact”. Un fanatic al genului horror, McCarthy spune că pasiunea lui pentru această nișă s-a născut când s-a uitat la “Exorcistul” prima dată (fără ca părinții lui să știe).

 

“Cele mai multe dintre filmele horror care îmi plac sunt cu și despre femei: Mia Farrow în «Copilul lui Rosemary», Ellen Burstyn în «Exorcistul». Chiar dacă «Exorcistul» are și personaje masculine puternice, pentru mine rămâne de referință personajul lui Ellen”, declara regizorul în 2014.

 

În noua producție, pentru rolul lui Sarah Blume, McCarthy știa că are nevoie de o actriță cu totul specială, care să aibă înclinație către horror. În acel moment, Taylor Schilling, cunoscută dintr-un serial produs de Netflix, tocmai se pregătea de o vacanță, însă scenariul pentru “The Prodigy/Anomalie”  a făcut-o să se răzgândească.

“De cum am citit scenariul am vrut să joc acest rol. Pur și simplu nu am putut lăsa manuscrisul din mână. Am fost super încântată de el”, spune ea.   

 

După ce a bătut palma cu Schilling, echipa de producție era în căutarea unui actor potrivit pentru rolul băiatului. Primul nume care le-a venit tuturor în minte a fost Jackson Robert Scott, unul dintre cei mai cunoscuți actori ai generației lui. “Când camera e oprită, Jackson pare un copil minunat, însă, când camera e pornită, e un mic Leonardo DiCaprio”, spune McCarthy.

 

Viziunea producătorului

Pentru producătorul Tripp Vinson, realizarea acestui film a fost o continuare firească a muncii lui, el fiind deja un nume cunoscut în piață. Vinson este un mare pasionat al genului horror.

“Ca spectator, am fost întotdeauna atras de genul acesta. Doi dintre cei mai interesanți regizori ai momentului – Steven Spielberg și James Cameron – vin din această nișă. E o zonă în care lucrezi cu oameni foarte talentați. Ca să nu mai zic ce distractiv e sperii publicul”, afirmă acesta.

 

Al treilea act al noului film, mai spune Vinson, e cu totul deosebit și presupune o super forță din partea actorilor.

“A fost nevoie de foarte mult curaj pentru a gândi și crea o astfel de scenă. Actrița Taylor Schilling se potrivește perfect pentru că joacă rolul cu multă empatie și reușește, totodată, să sondeze zone de o profunzime rară”, mai spnue producătorul.

 

Potrivit lui, dincolo de acțiunea în sine, cel mai spectaculos aspect al filmului este legătura specială dintre mamă și fiul ei, imposibil de imaginat, dar și foarte puternică.

“Cred că orice părinte simte anumite frici legate de propriul copil. Va fi copilul meu bine? Ar putea să aibă vreo tulburare sau vreo boală? Chiar dacă ai un copil perfect sănătos, tot resimți o astfel de anxietate. Ceea ce am încercat să facem cu acest film a fost să transmitem această anxietate și publicului, iar apoi să o ducem pe Sarah într-un loc complet neașteptat și supranatural”, mai spune Vinson.

 

 

SINOPSIS:

Sarah este o mamă al cărei fiu, Miles, dă semne îngrijorătoare că ar fi sub influența unei forțe malefice, supranaturale.

Temându-se pentru siguranța familiei sale, Sarah trebuie să-și înăbușe instinctul matern, care-i cere să-și protejeze fiul, în favoarea unui instinct de detectiv, ce ar putea să îi dezvăluie ce sau cine cauzează răul căruia Miles nu-i poate face față.

Sarah e obligată să caute răspunsurile în propriul ei trecut, trecând printr-o serie de aventuri terifiante, în care granița dintre realitate și percepție devine cu totul și cu totul difuză.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related