Femeia care își caută un partener prin datingul online: 25-44 de ani, optimistă și cu puțin timp liber

Femeia care își caută un partener prin datingul online: 25-44 de ani, optimistă și cu puțin timp liber

Peste jumătate din femeile care și-au făcut cont pe un site de dating au între 25 și 44 de ani, lucrează în marketing, vânzări, educație sau domeniul sanitar. 85% își doresc să își găsească un partener pe Sentimente.ro, iar 13% sunt convinse că acest lucru se va întâmpla în scurt timp, arată datele unui sondaj recent efectuat de site-ul de dating*.

Cele mai multe femei care și-au făcut cont pe cel puțin un site de dating au 25-34 de ani (35%), procentul următor (23%) aparținând segmentului 35-44 de ani. Acestea declară că sunt interesate de o relație serioasă – căsătorie (52%),  în timp ce categoria 18-24 de ani (17%) este interesată de relații serioase, dar fără a dori să se căsătorească neapărat (26%).

Un procent semnificativ (25%) aparține și segmentului 45+. În acest caz femeile care au cont pe Sentimente.ro caută un partener online pe care se pot baza, cu care să comunice cât mai bine și cu care să aibă o relație onestă, fie aceasta și doar de prietenie (22%). Cele mai multe femei care utilizează site-ul de dating lucrează în domenii care le lasă puțin timp liber - acesta fiind și unul dintre motivele pentru care apelează la online: marketing, vânzări, educație, domeniile sanitar, administrativ, secretariat sau alimentar.

 

Din punct de vedere demografic, este firesc ca Bucureștiul să conducă în top, aici aflându-se de altfel și cei mai mulți membri. Am remarcat însă că dinamica în restul orașelor s-a schimbat, polurile mutându-se către Brașov, Cluj-Napoca și Iași, unde femeile care au cont pe Sentimente.ro sunt femei active, dinamice, cu un stil de viață alert și care au, pe de o parte, mai puțin timp la dispoziție să caute un partener în offline, iar pe de alta au o mai mare deschidere către datingul online. O surpriză plăcută este numărul mare de utilizatoare din Londra, Marea Britanie fiind una dintre primele piețe unde am lansat versiunea internațională a site-ului, a explicat Flori Dragomir (vicepreședinte fondator al Sentimente.ro).

 

Femeile care și-au făcut cont pe Sentimente.ro sunt optimiste și deschise spre relații noi, chiar dacă unele dintre ele declară că relațiile prin care au trecut au lăsat și amintiri mai puțin plăcute. Astfel, 45% consideră că nu este ușor să te încrezi în partener complet, multe fiind chiar înșelate de foști parteneri, în timp ce 27% uneori nu știu dacă sunt plăcute cu adevărat. Tocmai de aceea, aproape 60% susțin că găsesc esențială comunicarea între parteneri și recunosc că, dacă relația de cuplu funcționează, simt că toate merg din plin. Mai mult decât atât, peste 89% fac totul ca dragostea să le reapară în cale, tocmai de aceea își doresc ca site-urile de dating să fie răspunsul la această căutare.

Femeile și-au conturat și un profil al bărbatului ideal. Nu trăsăturile fizice primează, ci mai degrabă alte aspecte. Jumătate își doresc să se simtă protejate în relația de cuplu, iar sinceritatea este esențială, în timp ce 20% își doresc atât un bărbat sociabil, amuzant, plin de viață, cât și un bărbat care și-a depășit temerile și nesiguranța și are încredere în el cu adevărat. Ce sunt dispuse să facă pentru a-l cuceri: jumătate spun că îl vor răsfăța, acesta fiind un lucru pe care de altfel și-l doresc și pentru ele.

Indiferent de criteriile demografice, de concepția despre relații sau de așteptări, femeile sunt optimiste. 85% își doresc sau sunt sigure că vor găsi ceea ce caută pe site-ul de dating. De aceea, spre deosebire de bărbați, peste jumătate din femei spun că nu sunt active decât pe un singur site de dating, și anume pe Sentimente.ro.

*sondaj efectuat online în perioada februarie – martie 2019, pe un eșantion de 874 de persoane, femei, membri activi Sentimente.ro.

 

Statisticile arată că o relație din trei începe acum online și, până în 2020, peste 330 de milioane de persoane din întreaga lume își vor crea cont pe un site de dating. În România, piața de dating se dezvoltă constant, iar de 17 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor, care înregistrează cele mai mari valori de trafic (conform Trafic.ro). Peste 1,5 milioane de persoane din România, dar și din străinătate, au în prezent cont pe Sentimente.ro.

Sentimente.ro a fost lider pe piața de dating și în ceea ce privește inovația: în 2001 a fost primul site din România care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant în browser, în 2010 a dezvoltat sistemul de raportare al utilizatorilor care încălcau regulile de utilizare ale site-ului (aceștia nu mai pot accesa Sentimente.ro chiar dacă își schimbă datele contului sau își creează alt cont), în 2014 a lansat varianta de aplicație pentru Android, iar în 2017 – WallY – algoritmul de inteligență artificială care stă azi la baza interfeței personalizate.

Lunar, Sentimente.ro efectuează sondaje în rândul membrilor pentru a identifica atât percepția despre relații, în special cele online, cât și provocările resimțite în stabilirea unei legături strânse prin intermediul unui site de dating. Numărul mediu de participanți este 800-1500 de membri, activi, din România – mediul urban și rural - și din străinătate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related